Wegwijs binnen Wolderwijd

Welkom bij KV Wolderwijd.

Om je een beetje wegwijs te maken binnen KV Wolderwijd kun je op deze pagina een heleboel informatie vinden. Waar en wanneer trainen we? Waar vind je alle informatie die je nodig hebt? En nog veel meer!


COMMUNICATIE
Op de hoogte zijn van alle nieuwe en belangrijke informatie binnen de vereniging kan op vele verschillende manieren. Zo wordt er met regelmaat een nieuwsbrief verzonden om je op de hoogte te houden van al het nieuws. Elk lid wordt standaard door ons aangemeld voor de Nieuwsbrief.

Op onze site www.kvwolderwijd.nl vind je naast algemene informatie ook het competitieprogramma terug en aankondigingen en verslagen van alle activiteiten. Regelmatig worden er bovendien foto’s geplaatst van wedstrijden of nevenactiviteiten om nog eens na te kunnen genieten.


ACCOMMODATIE
Korfbal is een binnen- en buitensport. Dat betekent, dat wij in het voor- en najaar (april-mei en september-oktober) een veldcompetitie spelen en buiten trainen en in de wintermaanden een zaalcompetitie spelen en binnen trainen.
Voor de buitenwedstrijden hebben we de beschikking over een eigen kunstgrasveld. Sinds 15 april 2017 beschikken we over onze eigen kantine, met een geheel nieuwe materiaal berging.
De kleedkamers bevinden zich in sportzaal “De Horst”.
Tijdens de zaalcompetitie spelen we onze thuiswedstrijden in sporthal  “De Horst”. Hier bevinden zich ook de kantine en de kleedkamers.


TRAINING
Dinsdag- en de donderdagavond zijn de vaste trainingsavonden binnen Wolderwijd, zowel op het veld als in de zaal. De meeste teams trainen 2x in de week. Tijdens de zaalcompetitie is het niet altijd mogelijk om op de gewenste avonden voldoende zaaluren te krijgen. We wijken dan uit naar een andere dag. De maandagavond en de vrijdagavond zijn meestal vrij van trainingen.
De trainingstijden vind je voor elk team zijn terug te vinden op onze website


WEDSTRIJDEN
Wedstrijden worden in principe op zaterdag gespeeld. Het wedstrijdschema bestaat uit een aantal thuiswedstrijden en een aantal uitwedstrijden.

Pupillen en aspiranten spelen meestal in de ochtend uitwedstrijden, thuis vanaf 10.30. Junioren en senioren spelen in de regel in de middag, tijdens de zaalcompetitie komt het ook voor dat er wedstrijden in de avond worden vastgesteld. Midweek-leden spelen op woensdagavond competitiewedstrijden, Recreanten Korfbalfitters en trainende leden spelen geen competitie.


ZAALDIENST EN KANTINEDIENST
Om alle zaken in goede banen te leiden tijdens de wedstrijden zijn er een aantal taken die moeten worden uitgevoerd. Tijdens het veldseizoen gaat het om de kantinediensten, en in de zaal komt daar een zaaldienst bij. Voor deze diensten doen wij een beroep op de leden en ouders van jeugdleden.
Het planningsteam verdeelt deze activiteiten zo eerlijk mogelijk over de leden, en bij de jeugdleden over de ouders/verzorgers. Per mail wordt je op de hoogte gehouden van de momenten dat je ingedeeld bent voor een dienst.

Indien je onverhoopt niet kunt, dan dien je zelf voor vervanging te zorgen. Wij proberen bij de indeling er voor te zorgen dat de taak zoveel mogelijk samenvalt met de wedstrijden die de betreffende kinderen moeten spelen.


VERVOER
Het vervoer van en naar uitwedstrijden wordt gepland door het wedstrijdsecretariaat. Alle (ouders van) spelende leden worden ingedeeld in een rijschema. Indien de leden zelf niet in staat zijn om het vervoer naar de uitwedstrijden te verzorgen dienen zij zelf voor een wisseling/vervanging te zorgen.

Bij uitwedstrijden is het vertrek vanaf de parkeerplaats bij sporthal “de Horst”.


TOERNOOIEN
Toernooien worden in principe op zaterdag gespeeld. De data voor de toernooien zullen zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt. Door de verantwoordelijke commissie.  In principe worden alle wedstrijdspelers ook verwacht op de toernooien. Hiervoor zal een separaat indelingsschema, begeleidersschema en rijschema worden gemaakt. Toernooien duren over het algemeen de hele dag. Tijdens de toernooien wordt de wedstrijdkleding van KV Wolderwijd gedragen. Over het algemeen zijn er tijdens toernooien mogelijkheden voor het kopen van consumpties bij de ontvangende club. Daarnaast kun je natuurlijk ook zelf eten en drinken meenemen.


EVENEMENTEN EN ACTIVITEITEN
Naast korfbal worden er bij Wolderwijd nog zeer regelmatig nevenactiviteiten georganiseerd. Daarvoor zorgt de activiteitencommissie. Je bent van harte welkom tijdens deze activiteiten zoals spelletjesmiddag, laddercompetitie, sinterklaas, knutselmiddag, barbecue, filmavond, kinderdisco en nog veel meer!
Ook organiseren wij ieder jaar in september het schoolkorfbaltoernooi voor de groepen 5 van de basisscholen uit Zeewolde.

Daarnaast doet Wolderwijd mee aan toernooien of dagactiviteiten zoals Junior-Fun, eventueel de Aspiranten survival dag en de welpendagen. Ook proberen we elke zomer een kamp te organiseren voor de jeugd. Voor meer informatie over de verschillende activiteiten kun je terecht bij de activiteitencommissie.

Via e-mail is de activiteitencommissie bereikbaar op: activiteitencommissie@kvwolderwijd.nl


TEAMINDELING
De teamindeling wordt gemaakt door de commissie technische zaken op basis van je leeftijd en kwaliteit. Het is mogelijk, dat je in een hoger of lager team wordt ingedeeld als dat noodzakelijk is omdat er niet voldoende leden zijn van jouw eigen leeftijd.

Indien er iets aan de teamindeling verandert, lees je dat op onze website. In de meeste gevallen zal de een lid van de commissie technische zaken ook persoonlijk met je praten. Jouw team verwacht van je, dat je op tijd aanwezig bent voor trainingen en wedstrijden. Indien je niet kunt spelen, meld je dan tijdig af bij het wedstrijdsecretariaat en bij je trainer en/of coach. We kunnen dan een vervanger voor je zoeken. Het kan ook zijn dat je zelf wordt gevraagd om in een ander team te spelen.


WEDSTRIJDKLEDING
Het verenigingstenue tijdens de wedstrijden bestaat voor dames uit een groen shirt met kobaltblauwe rok en voor de heren uit een groen shirt met kobaltblauwe broek. Wolderwijd verstrekt in bruikleen op basis van huur deze kleding aan alle leden. Zie voor de kosten onder “contributie”.

De wedstrijdkleding mag je alleen tijdens toernooien en wedstrijden gebruiken die onder de naam van Wolderwijd worden gespeeld. Trainingspakken en tassen dienen ook gebruikt te worden op wedstrijddagen. Je hebt minimaal een kwartier voor de wedstrijd je pak aan en na de wedstrijd doe je dit ook.

Op het veld spelen we met voetbalschoenen of kunstgrasschoenen die geschikt zijn om ook op gras te spelen. In de zaal wordt gespeeld met zaalschoenen. Houd er rekening mee, dat het in veel sporthallen verboden is om met zwarte zolen te spelen.


DONATEURS
Voor ouders, oud-korfballers, opa’s, oma’s, en andere belangstellenden is het mogelijk om donateur te worden van KV Wolderwijd. Je helpt op deze manier mee om de activiteiten van KV Wolderwijd te ondersteunen. Je kunt als donateur deelnemen aan alle nevenactiviteiten van de vereniging, en je wordt op de hoogte gehouden van alle activiteiten. Donateur kun je al worden vanaf 20 euro per jaar!