Wolderwijd/DYZLE 1 wint overtuigend

De tweede thuiswedstrijd van Wolderwijd/DYZLE tegen het Hilversumse Corvers leverde een overtuigende winst op voor de Zeewoldenaren.  Vooraf werd ingeschat dat tegen deze tegenstander de twee punten binnengehaald moesten worden op basis van eerdere resultaten in het vorig seizoen en in de oefencampagne. Deze inschatting bleek juist te zijn.

Vooraf werd de ploeg aangemoedigd om in deze wedstrijd de druk gedurende de hele wedstrijd er op te houden en geen gas terug te nemen. Deze opdracht werd door de ploeg uitstekend ingevuld. De eerste helft van de wedstrijd werden nog te veel kansen gemist waardoor het rendement te laag bleef. Dit resulteerde weliswaar in een 9-4 ruststand, maar deze had halverwege al hoger moeten zijn.

Het tweede bedrijf verbeterde het rendement aanzienlijk. Met name kwam dit door een hoge druk in verdedigend opzicht, waardoor veel vaker de aanval gezocht kon worden en de scores makkelijker vielen. Het was met name Irissa Pape, die veelvuldig verantwoordelijk was voor het verstoren van de Hilversumse aanvallen. Positief is daarnaast dat Wolderwijd/DYZLE opnieuw heeft aangetoond over veel schijven te kunnen scoren. Enige minpunt was het geblesseerd uitvallen van Matthijs Mulder.

Uiteindelijk werd het eindsignaal bereikt met een overtuigende 23-8 op het scorebord. Door deze uitslag neem Wolderwijd/DYZLE op dit moment een keurige derde plaats in op de ranglijst. Op 2 december staat de ontmoeting tegen het Vianense VIKO op het programma. Deze ploeg heeft tot nu toe één wedstrijd in winst kunnen omzetten, maar bedacht moet worden dat deze al tegen zowel de nummers 1 als 2 van de ranglijst hebben gespeeld. Het belooft dus een interessante ontmoeting te worden in Vianen.