KV Wolderwijd/DYZLE pakt koppositie

Terwijl half Nederland afgelopen zaterdag naar de 8-ste finale van het WK keek, moest KV Wolderwijd/DYZLE 1 aantreden in en tegen Huizen; de ploeg die vorige week een nipte overwinning behaalde op RDZ uit Zeist.
In een gewijzigde opstelling, mogelijk door een ruimere selectie, was het aanvankelijk KV Huizen dat de toon zette. In de eerste helft waren het vooral slordigheden en een soort van gelatenheid, waarmee de Zeewoldenaren te maken hadden. Bleef de wedstrijd in eerste instantie gelijk opgaan, toch was het Huizen dat met een 10-7 voorsprong de rust inging.

In de rust werd aangedrongen op de noodzaak om direct aan te haken na de rust werd het verschil eerst 4 doelpunten, maar door meer scherpte een felheid werd de achterstand ongedaan gemaakt: met nog acht minuten te gaan stond er 12-12 op het scorebord. Vanaf dat moment was KV Wolderwijd/DYZLE echter de bovenliggende partij.
Na een zinderende slotfase werd uiteindelijk een 15-16 overwinning behaald door een score in de voorlaatste minuut. Een terechte beloning voor een met name in de tweede helft sterk collectief optredend KV Wolderwijd/DYZLE.

Volgende week wederom een uitwedstrijd tegen RDZ in Zeist, aanvang 16.30 uur in Sporthal Dijnselburg.

Doelpuntenmakers. Rick Bultman (6), Jouke Engelsman (3), Maarten Bolt (2), Jan Hoekstra (2), Lynn Scharft, Irissa Pape en Anneleen Links