KV Wolderwijd 1 wint ook lastige kampioenswedstrijd in Amsterdam

Na de 11-15 overwinning bij Triaz in Amsterdam mag KV Wolderwijd 1 zich 'officieus' kampioen noemen. Met nog 1 wedstrijd te gaan is de ploeg van coach Jeroen van den Berg niet meer in te halen.
En daarmee is een stukje historie geschreven. Daar waar menig jeugdteam de afgelopen jaren meermalen kampioen is geworden, is dit voor Wolderwijd 1 de afgelopen 15 jaar niet voorgekomen.

Aanstaande zaterdag 18 juni om 16:15 uur speelt KV Wolderwijd hun 'kampioenswedstrijd' op de eigen velden aan de Horsterweg. Uiteraard zullen we dit team en de andere kampioenen dan allemaal in het zonnetje zetten. Vanaf 15:00 uur is iedereen welkom.

Dat de wedstrijd tegen Triaz van tevoren geen gelopen zaak was, bleek wel uit de eerste 20 minuten. Ergens was er toch wel wat spanning bij de spelers, die zich heel bewust waren van de opdracht: winnen, om zaterdag echt te kunnen oogsten. Slecht 3 goals in 20 minuten zorgde ervoor dat coach Jeroen al vroeg in de wedstrijd van strijdplan moest wisselen. Met 2 frisse wissels werd er uiteindelijk gerust bij een stand van 4-6.

In de tweede helft werd het verschil langzaam aan duidelijker, Wolderwijd was zowel technisch als ook tactisch de bovenliggende ploeg. Echter het fysieke spel van Triaz zorgde ervoor dat de Amsterdammers lang bij konden blijven. Wolderwijd bleef echter rustig spelen, hielden lang balbezit en hadden veel re-bounds waardoor de wedstrijd uiteindelijk relatief eenvoudig over de streep kon worden getrokken.
Bij een 11-15 stand floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Bij zowel de spelers als de begeleiding was de blijdschap af te lezen van de gezichten.

Mede door dit resultaat en het kampioenschap in de zaal, mag KV Wolderwijd zich voor het eerst in haar bestaan gaan opmaken voor het spelen in de derde klasse, zowel op veld als in de zaal.

Doelpunten KV Wolderwijd 1: Anneleen 6, Theanne 3, Rick 3, Bas, Timon en Jan ieder 1

• DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
  • Bakker Bart
  • Onze KV Wolderwijd webshop
  • KorfbalTotaal.nl
  • Wisse Installaties
  • Fysio Focus Zeewolde
  • De goedkoopste kwaliteits zonweringen
  • Financiële Dienstverlening
  • Stoffeerderij Vonk voor al uw stoffeer klussen
  • Freelance Audio engineering, Advies, Verkoop en Verhuur.
  • Drankenspeciaalzaak in Zeewolde
  • Voor al uw maatwerk