KV Wolderwijd 1 gaat vol voor kampioenschap

Afgelopen zaterdag 21 mei stond voor KV Wolderwijd misschien wel de belangrijkste wedstrijd in jaren op het programma. Zou het vlaggenschip dan eindelijk eens afrekenen met de 4e klasse?
Dan moest er wel gewonnen worden van Purmer waarmee de koppositie gedeeld werd.

Het team van coach Jeroen van den Berg was tot op het bot gemotiveerd. De spanning op de gezichten was duidelijk zichtbaar in de uren voor de wedstrijd en tijdens de warming-up. Met in het achterhoofd dat de uitwedstrijd ook al punten opleverde, maar dat dat een zwaar bevochten overwinning was, begon Wolderwijd 1 zeer voortvarend aan de wedstrijd.

Ook het publiek, dat in grote getale naar het sportpark was gekomen, was de spanning voelbaar: wat zou er vandaag gaan gebeuren?

De rook vanuit de supporters was nog niet eens hellemaal weg of de eerste goal was een feit. Binnen 30 seconden scoorde Rick van afstand. En daar bleef het niet bij. En super start zorgde ervoor dat het na 12 minuten al 6-0 stond in het voordeel van Wolderwijd. Pas daarna kon Purmer iets terug doen. En die goal zorgde voor een opleving aan de kant van de gasten. Langzaam liet KV Wolderwijd Purmer terug komen tot 8-6 bij rust.

In de tweede helft moest er uit een ander vaatje getapt worden. Het krachtsverschil op het veld moest in doelpunten worden uitgedrukt. En dat gebeurde ook met direct 3 doelpunten op rij. 11-6
Daarmee leek het verzet van Purmer gebroken en lukte bij Wolderwijd steeds meer. Heerlijke acties, schitterende aanvallen en een mooie reeks doelpunten maakte het dat de wedstrijd vroeg in de tweede helft al beslist was. Met een degelijke 19-10 overwinning kan Wolderwijd 1 zich opmaken voor het kampioenschap. Met nog 2 wedstrijden te gaan heeft men aan 2 punten voldoende om promotie naar de 3e klasse te realiseren.

Komend weekend staat er een uitwedstrijd op het programma tegen de hekkensluiter Triaz. Op zaterdag 18 juni is er dan de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen.
Op die dag zullen alle kampioenen van KV Wolderwijd gehuldigd worden, en zal er zeker een klein feestje gevierd gaan worden.

• DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
  • Official Pizza partner KV Wolderwijd
  • DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
  • Bakker Bart
  • Onze KV Wolderwijd webshop
  • KorfbalTotaal.nl
  • Fysio Focus Zeewolde
  • De goedkoopste kwaliteits zonweringen
  • Financiële Dienstverlening
  • Stoffeerderij Vonk voor al uw stoffeer klussen
  • Freelance Audio engineering, Advies, Verkoop en Verhuur.
  • Drankenspeciaalzaak in Zeewolde
  • Voor al uw maatwerk