Hallo, heb je een vraag? Of wil je iets weten? Dat kan eenvoudig door te gaan 'Appen' Of stuur een mailtje naar info@kvwolderwijd.nl

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page

2011 KVW Ledenshop banner

KV Wolderwijd 1 maakt verschil in eerste helft.

Het was een druilerige zaterdagmiddag, voor KV Wolderwijd 1 stond de laatste veldwedstrijd voor het zaalseizoen op het programma. Met de tegenstander van vanmiddag, Zaandam Zuid, had het team nog een appeltje te schillen. De uitwedstrijd werd verloren met 1 punt verschil in de laatste 5 minuten.

Gezien de stand op de ranglijst was het team van Jeroen van den Berg aan zijn stand verplicht om te winnen. En om zodoende ook nog in de race te blijven voor het kampioenschap.

De boodschap was duidelijk: ontspannen spelen, veel schotpogingen pakken en uitgaan van eigen kracht. De eerste 5 minuten waren dan ook erg hoopvol voor de thuisploeg. Veel kansen, veel rebounds maar geen goals.

Na 7 minuten was het dan eindelijk raak, 1-0 door Maarten B. Het was niet direct het startschot voor het een zwaar offensief, want Zaandam Zuid nam brutaal een 1-2 voor sprong. Voor Wolderwijd was dat wel het moment om te laten zien dat ze zowel op technisch als ook tactisch vlak de betere ploeg was. Gestaag liep de thuisploeg uit naar een 10-4 ruststand.

Een tussenstand die veel beloofde voor de tweede helft. Echter was deze onderbreking voor Wolderwijd niet echt goed gevallen. Meer en meer kansen werden gemist waar Zaandam Zuid heel langzaam dichterbij kwam. Met nog 5 minuten op de klok was het verschil nog maar 3 punten. Zou het dan weer mis gaan in de laatste minuten? Met 3 wissels probeerde Wolderwijd de tijd uit te spelen om zodoende de tweede plek op de ranglijst te gaan pakken. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en ging Wolderwijd met een 15-12 overwinning met de punten aan de haal.

Vanaf komende week gaat er weer gekorfbald worden in de thuishal, sporthal de Horst met op zaterdag 13 november vanaf 9:00 uur de gehele dag oefenwedstrijden voor alle teams van KV Wolderwijd. In april 2022 zal blijken of Wolderwijd 1 kan blijven meedoen in de strijd om het kampioenschap.

Doelpunten: Rick 6, Matthijs 4, Maarten B 3 & Lynn 2

 • Onze KV Wolderwijd webshop
 • KorfbalTotaal.nl
 • Wisse Installaties
 • Fysio Focus Zeewolde
 • De goedkoopste kwaliteits zonweringen
 • Financiële Dienstverlening
 • Stoffeerderij Vonk voor al uw stoffeer klussen
 • Freelance Audio engineering, Advies, Verkoop en Verhuur.
 • Drankenspeciaalzaak in Zeewolde
 • Voor al uw maatwerk
 • De schilders met garantie uit Zeewolde

Evenementen Agenda

Ned. Kampioenschap B-aspiranten


Datum: zaterdag 25 juni
Aanvang: 10:00 uur.


Competitie Agenda

Start voorbereiding veldcompetitie


Datum: dinsdag 16 augustus
Aanvang: 17:00 uur.


Oefenwedstrijden veld


Datum: zaterdag 27 augustus
Aanvang: 09:00 uur.


Oefenwedstrijden veld


Datum: zaterdag 03 september
Aanvang: 09:00 uur.


Start veldcompetitie 2022-2023


Datum: zaterdag 10 september
Aanvang: 09:00 uur.


Bestuursagenda

Bestuursvergadering


Datum: maandag 30 mei
Aanvang: 19:30 uur.


Bestuursvergadering


Datum: maandag 27 juni
Aanvang: 19:30 uur.


Kantine Agenda

Geen evenementen