KV Wolderwijd 1 pakt belangrijke punten in IJmuiden

Het is dinsdagavond 20:00 uur als KV Wolderwijd een inhaalwedstrijd moet spelen in IJmuiden. Op een mooi veld maar met veel wind gaat het erom spannen. Bij winst heeft KV Wolderwijd een mogelijk kampioenschap in eigen hand. Geen doel op zich maar wel een mooi vooruitzicht om na jaren weer eens in de derde klasse te spelen.

De eerste helft werd in grote mate beïnvloed door de wind, hetgeen resulteerde in weinig doelpunten aan beide kanten. Met een ruststand van 6-3 in het voordeel van DKV werden de kleedkamers door beide teams opgezocht.

Coach Jeroen van den Berg gaf in de rust aan dat er nog van alles mogelijk was maar dat het team dat zelf in handen had: nauwkeuriger in de afwerking, scherper schieten en vooral 'agresief' blijven verdedigen.

Dat deze woorden hun uitwerking niet misten bleek als snel in de tweede helft. Direct werd er de 6-4 gemaakt en gestaag kwamen de korfballers uit Zeewolde terug naar 8-8. Ook vanaf dat moment kon het nog alle kanten op. Van 9-9 naar 10-10 en in de laatste minuut stond er 11-11 op het scorebord.

2 Sterke aanvallen van KV Wolderwijd resulteerden in de laatste 60 seconden in 2 goals van Maarten Maris, die daarmee de eindstand bepaalde op 11-13. Een mooie uitslag die weer bewijst dat dit team veel in zich heeft. Scoren gaat over vele schijven en als de een een keer niet zijn/haar dag heeft, pakt een ander het wel over. Ook kan dit team bouwen op een brede inzet van invallers die van meer dan toegevoegde waarde zijn.

Coach Jeroen van den Berg na afloop: "We hebben alles in eigen hand, krijgen de top3 tegenstanders na de zaal allemaal thuis, wat zeker in ons voordeel is. Zaterdag sluiten we de eerste helft af tegen Zaandam Zuid. Een ploeg waarvan we volkomen onnodig de eerste competitie wedstrijd hebben verloren. Deze zijn we, gezien de stand op de ranglijst, verplicht te winnen. Ik wil niet de druk bij de spelers neerleggen, maar individueel zijn we allemaal sterke korfballers en dat moeten we aanstaande zaterdag als team laten zien."

De wedstrijd van zaterdag 30 oktober tegen Zaandam Zuid begint om 15:00 uur op sportpark de Horst.

Doelpunten makers: Rick 5x, Maarten M 4x, Anneleen, Theanne, Irissa & Mathhijs ieder 1x

Oliebollen Toernooi 2021
dinsdag 28 december