VOORBEREIDING | Verjongd KV Wolderwijd 1 sluit voorbereiding sterk af

Zaterdag 29 augustus stond bij KV Wolderwijd in het teken van de 'startdag' van het komende seizoen. Na bijna 6 maanden zonder wedstrijden speelden bijna alle teams van KV Wolderwijd een laatste oefenwedstrijd thuis. Op en rond het veld en de kantine was het dan zaterdag ook een dag lang gezellig druk.

Als afsluiter van de middag stond de wedstrijd van KV Wolderwijd 1 tegen De Meeuwen uit Putten op het programma. Het sterk verjongde team van trainer/coach Jeroen van den Berg bestaat dit seizoen uit een mix van jong talent, uit de A1 van vorig jaar, en enkele geroutineerde spelers.

Wolderwijd 1 begon scherp. Een attent beginnende eerste aanval wist direct tweemaal te scoren en zodoende een klein gaatje te slaan. In het vervolg van de wedstrijd was Wolderwijd vooral trefzeker met afstandsschoten en werd via een 8-3 tussenstand de rust bereikt met een 11-5 voorsprong op het scorebord.
Na rust leek de tegenstander uit Putten iets dichterbij te komen met direct 2 doelpunten, maar al snel stelden de Zeewoldenaren orde op zaken. Met enthousiast en attractief spel konden de spelers elkaar goed vinden en was het ook voor het publiek een zeer aantrekkelijke wedstrijd.

Vanaf 15-10 liep Wolderwijd door 5 opeenvolgende afstandsschoten uit naar 20-10. Hierna werd door beide partijen nog éénmaal gescoord en werd de eindstand 21-11 bereikt.

Coach Jeroen van den Berg gaf aan zeer tevreden te zijn met het vertoonde spel, met name het benutten van kansen ging beter dan de vorige oefenwedstrijd. Het vertoonde spel heeft ervoor gezorgd dat de verwachtingen voor het komende seizoen weer wat hoger zijn geworden.

Doelpunten KV Wolderwijd: Matthijs Mulder 7, Sam Scharft 4, Timon Vonk 4, Rick Bultman 3, Anneleen Links, Lynn Scharft en Karin Kettenis allen 1.

0111 Superloten 756x348

ALV 2021