KV Wolderwijd ziet MIA in laatste minuut langszij komen

In een bijzonder spannende uitwedstrijd wisten de korfballers van KV Wolderwijd 1 niet te winnen. In de laatste minuut scoorden de thuisploeg de gelijkmakende 12-12 nadat ze eerst bijna de gehele wedstrijd op voorsprong hadden gestaan. Voor de stand in de competitie betekent dit dat de Zeewoldenaren de leidende positie kwijt zijn.

Terwijl de teams aan het inschieten waren vond er op het naast gelegen veld een heuse korfbaldemonstratie plaats. De daar spelende gasten overklasten het thuisspelende MIA met een score van rond de 40 punten. Hoe makkelijk kan korfbal zijn als je zo gemakkelijk de korf kunt raken. Dat was voor de senioren 1 van Wolderwijd opnieuw niet weggelegd. Vooral de eerste helft sleepte zich moeizaam voort. De eerste minuten gingen nog gelijk op met scores over en weer en een 3-3 stand. Maar na een minuut of tien kwam de klad er behoorlijk in. Scoren lukte nauwelijks meer en de tegenstander bouwde gestaag aan een mooie voorsprong. De ruststand van 8-5 voor de thuisploeg was een logisch gevolg. Toen MIA ook nog snel het eerste punt in de tweede helft scoorde leek de wedstrijd gespeeld. Vier punten achterstand moesten er goed gemaakt worden door de Zeewolder korfballers. Maar juist op dat moment begon de wedstrijd te kantelen, bij Wolderwijd werd het verdedigend allemaal net iets feller en wist het aanvalsvak voor het eerst twee keer te scoren, en de achterstand te verkleinen tot 9-7. Tot 11-9 bleef het gat twee punten maar de Zeewoldenaren hadden nu wel het betere van het spel. De bal was vooral door een hele goede vang onder de korf veel langer in het aanvalsvak en de verdediging gaf steeds minder ruimte weg. Via een slimme score onder de korf en een prachtig afstandsschot trokken de gasten uit Zeewolde de stand gelijk, 11-11. Met nog ruim vijf minuten op de klok ontspon zich een spannende eindfase. KV Wolderwijd scoorde het eerst een punt en nam zo voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong. Jammer genoeg lukte het niet om het verdedigend dicht te houden: een wanhoopschot van MIA waaide zomaar binnen, waarna de scheidsrechter meteen voor het eind van de wedstrijd.

De puntendeling in Amersfoort maakt Wolderwijd niet meteen kansloos voor de titel. Wordt er zaterdag 12 oktober in eigen huis van Woudenberg gewonnen dan staat de ploeg in punten weer bovenaan. Weet ook MIA hun laatste wedstrijd te winnen dan is het een gedeelde eerste plaats waar bij het kampioenschap dan toch naar MIA gaat vanwege het betere onderlinge resultaat. Bij elke andere uitslag van MIA zijn de Zeewoldenaren de Kampioen. De wedstrijd begint om 16.00 uur op sportpark “de Horst”.

• DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
  • Official Pizza partner KV Wolderwijd
  • DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
  • Bakker Bart
  • Onze KV Wolderwijd webshop
  • KorfbalTotaal.nl
  • Fysio Focus Zeewolde
  • De goedkoopste kwaliteits zonweringen
  • Financiële Dienstverlening
  • Stoffeerderij Vonk voor al uw stoffeer klussen
  • Freelance Audio engineering, Advies, Verkoop en Verhuur.
  • Drankenspeciaalzaak in Zeewolde
  • Voor al uw maatwerk