Hallo, heb je een vraag? Of wil je iets weten? Dat kan eenvoudig door te gaan 'Appen' Of stuur een mailtje naar info@kvwolderwijd.nl

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page

Korfballers van Wolderwijd winnen in Woudenberg

Zaterdag 7 september verloor het eerste senioren team van KV Wolderwijd teleurstellend de eerste competitie wedstrijd. In eigen huis werd de ploeg met 19-13 door MIA uit Amersfoort verslagen. In de kleine najaarscompetitie, met naast MIA ook nog Telstar uit Hoevelaken en Woudenberg, was het dus belangrijk om de tweede wedstrijd te winnen om nog mee kunnen te doen voor de bovenste plaatsen. Tegenstander van afgelopen zaterdag, 14 september, was Woudenberg 4. Ook dit team had de eerste competitiewedstrijd verloren, er moesten dus kansen zijn voor de Zeewoldenaren.

Onder een lekker septemberzonnetje werd om half twee de wedstrijd gestart. KV Wolderwijd ging voortvarend van start en opende met twee loepzuivere afstandsschoten de score. Na de vakwissel deed ook het tweede aanvalsvak lekker mee: 0-3 tussenstand en er leek geen vuiltje aan de lucht. De Woudenbergers werden echter wakker en in een op en neer gaande periode bleef het gat steeds 2 of 3 punten. De eerste helft, waarin door beide partijen lekker gespeeld en gescoord werd, eindigde in een 6-10 rust stand voor de “uit“ spelende ploeg.

In de tweede helft begon het team van Woudenberg met twee nieuwe spelers in de aanval. Het zag er opeens een stuk gevaarlijker uit en in de eerste aanval scoorde de thuisploeg direct. Een goede waarschuwing om verdedigend het koppie erbij te houden. Het resultaat was er naar. Deze score van de Woudenbergers was meteen de laatste van de wedstrijd. Niet eerder hebben de Zeewoldenaren zo geconcentreerd verdedigd. Aanvallend liep het de tweede helft wel wat minder maar met 5 scores kwam een verdienstelijke 7-15 eindstand op het scorebord en konden de eerste twee wedstrijdpunten mee naar huis genomen worden.

Zaterdag 21 september kan KV Wolderwijd senioren 1 deze goede wedstrijd een vervolg geven. Dan staat de thuiswedstrijd tegen Telstar op het programma. De wedstrijd begint om 16.00 uur op sportpark “de Horst”. Bij winst is een tweede plaats in de stand een feit.

Bestuursagenda

Bestuursvergadering
maandag 24 februari
Aanvang: 19:30
Commissie Vergadering
maandag 30 maart
Aanvang: 19:30
Bestuursvergadering
maandag 20 april
Aanvang: 19:30

Competitie Agenda

Geen evenementen

Evenementen Agenda

Korfbal League Finale 2020
zaterdag 04 april
Aanvang: 16:00
Paas Brunch
zaterdag 11 april
Aanvang: 12:00
KAMP 2020
woensdag 20 mei
Aanvang: 16:00
Seizoensafsluiting 2020
zaterdag 27 juni
Aanvang: 16:00