Bloedstollende korfbalwedstrijd: KV Wolderwijd kampioen!

Afgelopen zaterdag 23 maart stond de topper tussen Unitas uit Harderwijk en KV Wolderwijd op het programma. De winnaar van het duel zou direct de kampioen zijn: mooier kan een competitie niet verlopen. De spanning voor de Zeewolder korfballers zat er de hele week al in. Dat gold niet alleen voor de selectie, want de hele vereniging leefde mee en dat niet alleen in woord, maar ook in daad. Groot was het aantal bezoekers dat zaterdagavond meegereisd was naar Harderwijk. Die supporters zorgden voor een prima sfeer in sporthal de Sypel. Het voelde voor de spelers als een thuiswedstrijd.

De steun van de supporters was zeker nodig, want KV Wolderwijd miste met Nancy Potuijt, Maarten Bolt en Valentina Visser maar liefst drie basisspelers. Met Carine van den Bosch, Elserieke Mulder, Wim van den Bosch en Niek van Holland in het aanvalsvak en Karin Kettenis, Susanne van Ravenswaaij, Mark Bolt en Maarten Maris in de verdediging werd de wedstrijd begonnen. Het was even wennen want in no-time stond een 3-1 achterstand op het scorebord. Via een prachtig afstandsschot en een strafbal werd de stand weer gelijkgetrokken. Vanaf dat moment bleef het een gelijk opgaande strijd met de Zeewoldenaren steeds aan de goede kant van de score. De ruststand was 7-8.
In de tweede helft kwam Rick Bultman in het veld en gaandeweg liep de spanning steeds verder op. Er was volop strijd, maar de korf werd door beide teams slecht gevonden. De stand van 10-11 halverwege de tweede helft was voor de Zeewolder aanhang aanleiding om hun team extra aan te moedigen met geroffel en applaus en met “hup Wolderwijd!” werd het team opgepept. Deze boost resulteerde in een tussensprint 11-15. Met nog 3 minuten spelen leek de wedstrijd wel beslist. Toch werd het nog spannend omdat Unitas in 2 minuten tijd maar liefst 3 keer scoorde. Gelukkig pakten de Zeewoldenaren ook nog een doelpuntje mee. Eindstand 14-16 en KV Wolderwijd 1 was kampioen!
Met coach Yvonne Meetsma en de wisselspelers Robert van Ravenswaaij en Marijke Meetsma werd dit uitbundig richting de supporters gevierd.

Het kampioensteam kan nog een paar weken van deze competitie nagenieten voordat op 13 april het veld seizoen weer begint. Dan staat de oefenwedstrijd tegen (weer) Unitas op het programma.

maandag 24 februari
Commissie Vergadering