IJzersterke tweede helft brengt KV Wolderwijd terug in de titelrace.

De korfballers van Zeewolde hadden de kater van de nederlaag op 9 februari tijdens een prima trainingssessie op de dinsdagavond al weggespoeld. Donderdagavond werden de neuzen weer richting de wedstrijd van zaterdag gezet. Een nieuwe misstap konden de Zeewoldenaren zich niet permitteren in de race naar het kampioenschap.

Afgelopen zaterdag was KV Antilopen uit Leusden de tegenstander. In een spannende eerste helft golfde het spel op en neer. De tegenstander gaf prima partij. Met een prachtig afstandsschot openden de gasten de score. Hierna trok de thuisploeg het initiatief naar zich toe. Na tien minuten spelen stond er 5-2 op het scorebord. Even verslapte de concentratie, Antilopen kreeg veel ruimte en benutte in 5 minuten tijd drie kansen. 5-5. Tot de 20e minuut ging het gelijk op en stond het 7-7. Via 2 afstandsschoten en een strafworp nam KV Wolderwijd opnieuw 3 punten voorsprong. Maar kort voor de pauze kwam Antilopen terug tot op 2 punten, 11-9. Net als in de vorige 3 wedstrijden gingen de Zeewoldenaren met 2 punten voorsprong de rust in, maar dat dat geen garantie is voor een succesvolle afloop was al wel bekend.

Ditmaal kwamen de Zeewoldenaren wel scherp de kleedkamer uit. Binnen 4 minuten werd de voorsprong verdubbeld. Toch gaven de Leusdenaren zich niet gewonnen en kwamen terug op één punt. Waar in de vorige wedstrijd deze spanning soms verlammend werkte, putte KV Wolderwijd juist moed om aan te zetten.

In een fantastische fase van de wedstrijd liep de thuisploeg uit tot 6 punten. KV Antilopen was gebroken. Nog een paar scores over en weer bracht de eindstand op 22-17. Het publiek had een prima middag en een boeiende wedstrijd gezien.

Jammer genoeg is 23 februari weer een vrij weekend voor KV Wolderwijd. Met nog 3 wedstrijden te gaan en een voorlopig 2e plaats kan er nog van alles gebeuren. Natuurlijk is een kampioenschap afhankelijk van wat er op de andere velden gebeurd maar met nog eens 3 winstpartijen kan het zomaar gebeuren dat de senioren van KV Wolderwijd bovenaan staan.

0111 Superloten 756x348

Start Zaaltrainingen 2020 S + B teams