Korfballers van Zeewolde nog steeds volle winst in 2019

De korfbalwedstrijd tussen KV Wolderwijd en Exakwa uit Lelystad eindigt in 14-11. KV Wolderwijd speelde een hele goede eerste helft, maar ook Exakwa was op schot.

De eerste aanval van de groen-blauwen uit Zeewolde was meteen raak. Ook het tweede punt was in het voordeel van Zeewolde. Het gat van twee punten was geslagen. De teams waren net zo aan elkaar gewaagd als in de heen wedstrijd in Lelystad en er ontspon zich een helft met veel mooie aanvallen en scores. 9-7 ruststand. Tevreden kon KV Wolderwijd de rust in.

Afgesproken werd om de eerste helft door te trekken met iets meer rust in het spel en vooral goede kansen uitspelen. Exakwa kwam anders uit de kleedkamer. Zij waren niet van plan met een nederlaag te vertrekken. De duels werden feller en vaak door de Lelystedelingen gewonnen. Het koste de thuisploeg steeds meer moeite. De schoten vielen niet meer binnen en Exakwa rook bloed.

Op 5 minuten voor tijd lukte het Exakwa de stand gelijk te trekken. In de laatste minuten gebeurde in de Horst er van alles wat teamsport zo mooi maakt en waarvoor je wedstrijden gaat kijken. Heel veel spanning, onverwachte scores, ‘adrenaline uit de oren’, emotionele wissels en een scheidsrechter die de handen meer dan vol heeft. Met nog drie minuten op de klok krijgt Wolderwijd een strafworp. Score! 12-11. Niet veel later een stip aan de andere kant. Het zal toch niet gebeuren? Exakwa mist! Nog 1 minuut. De aanval van Zeewolde speelt zich vrij, een afstandsschot. 13-11. Nog een aanval van Exakwa, mis! De daarop volgende aanval in het fluitsignaal, een overtreding onder de korf door Exakwa. Weer een strafworp. Weer raak!

KV Wolderwijd wint met 14-11. Het wordt nog een mooie competitie!

maandag 24 februari
Commissie Vergadering