KV Wolderwijd wint derby van Unitas Harderwijk

De korfballers van Wolderwijd denderen door. Na de goede wedstrijd vorige week in Leusden wist de selectie ook thuis te winnen. Er stond een heuse derby op het programma tegen Unitas uit Harderwijk. Bij verlies zouden de ‘Harderwiekers’ in de stand over KV Wolderwijd wippen. Ze waren dan ook strijdlustig het Wolderwijd overgestoken. De toeschouwers in De Horst zagen daarom een spannende wedstrijd.

Unitas opende met een mooi afstandsschot de score. Wolderwijd antwoorde vrij snel met twee mooie scores waarna Unitas de stand weer gelijk trok (2-2). De minuten daarna speelde de thuisploeg haar beste periode van de wedstrijd. Verdedigend zeer sterk en zelf rustig de kansen benuttend. Het gevolg was een 6-3 voorsprong. Reden voor de coach van Unitas om in te grijpen. Door het inbrengen van twee nieuwe heren konden ze zich onder de druk uitspelen. 6-6 vlak voor rust, het moment voor de coach van Zeewolde om ook in te grijpen. Een gouden wissel. Op slag van rust werd de voorsprong opnieuw gepakt.

Er ontspon zich een zeer spannende tweede helft. Steeds nam Wolderwijd een voorsprong, maar lukte het Unitas weer op gelijke hoogte te komen. De 16-16 van Unitas viel minder dan 3 minuten voor tijd. Billen knijpen op de spelersbank en op de tribune, het zal toch niet.... Gelukkig kon het aanvallende vak de druk aan. In een rustig uitgespeelde lange aanval werd zo in de voorlaatste minuut opnieuw de leiding gepakt. Het verdedigende vak hield de concentratie vast en het hoofd koel. Het verlossende fluitsignaal maakte een einde aan deze zeer spannende wedstrijd.

Door de overwinning klimmen de korfballers naar de tweede plaats op de ranglijst. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Dan komt Exakwa op bezoek. De heenwedstrijd werd met 14-14 gelijk gespeeld. Het vertrouwen groeit en hopelijk worden ook de Lelystedelingen aan de zege kar gebonden.

0111 Superloten 756x348

Start Zaaltrainingen 2020 S + B teams