KV Wolderwijd 1 verliest van sterker DOS WK uit Enschede

Afgelopen zaterdag, 3 oktober 2015, stond alweer de voorlaatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Een lange rit, met uitzondering van Maarten Maris, om aan te treden tegen koploper DOS WK. Gezien de voorgaande prestaties van DOS WK dit seizoen, beloofde deze wedstrijd beslist geen makkie te worden voor Wolderwijd.

De wedstrijd werd ingefloten door de scheidsrechter met als eerste aanval Bas, Maarten, Karin en Esmee. In de verdediging begonnen Niek, Bolt, Susanne en Claire. Opdracht voor een wedstrijd als deze: alert zijn op korte kansen en vooral ons eigen spel blijven spelen.

Direct bij de start van de wedstrijd werd bevestigd dat dit geen makkelijke wedstrijd zou worden. Het felle verdedigen, een minder oplettende scheids en het grote veld maakte het spel voor Wolderwijd erg lastig. Maar mijn complimenten! Met name de eerste helft is het ons gelukt DOS WK niet goed in hun eigen spel te laten komen. Daarnaast hebben we aanvallend gebruik gemaakt van fouten bij DOS WK en konden we een aantal mooie kansen afronden. Ook de geoefende vrije bal is met een doelpunt verzilverd! De tweede helft is altijd lastiger en hierin zie je een waterval aan doelpunten van DOS WK voorbij komen. Met name onder de korf verloren we de scherpte en gaven we kleine kansen weg. Ondanks dat hebben we ook in de tweede helft gebruik gemaakt van fouten bij DOS en leuke korte kansen en doorlopen afgemaakt.

Mijn complimenten voor Esmee, David en Dennis. Jullie hebben weer heerlijk meegedraaid en bijgedragen aan een leuke wedstrijd! We hadden en hebben jullie hard nodig. Ook nog even complimenten voor Maarten Maris, waar wij na de wedstrijd hebben genoten van een zelf gekookte maaltijd!

Kortom, als team, met name de eerste helft, weerstand geboden tegen een sterker DOS WK. De tweede helft blijft ons nog zwaar vallen, maar ook hierin zijn we rustig blijven spelen en hebben we hard gewerkt. De uiteindelijke eindstand werd 21-10 in het voordeel van DOS WK.

Doelpunten werden gemaakt door: Claire 3, Esmee 2, Maarten Maris 2, Bas 2 en Karin 1 (strafworp).

maandag 29 juni

Seizoensafsluiting 2020