Hallo, heb je een vraag? Of wil je iets weten? Dat kan eenvoudig door te gaan 'Appen' Of stuur een mailtje naar info@kvwolderwijd.nl

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page

2011 KVW Ledenshop banner

Senioren

KV Wolderwijd 1 wint ook lastige kampioenswedstrijd in Amsterdam

Na de 11-15 overwinning bij Triaz in Amsterdam mag KV Wolderwijd 1 zich 'officieus' kampioen noemen. Met nog 1 wedstrijd te gaan is de ploeg van coach Jeroen van den Berg niet meer in te halen.
En daarmee is een stukje historie geschreven. Daar waar menig jeugdteam de afgelopen jaren meermalen kampioen is geworden, is dit voor Wolderwijd 1 de afgelopen 15 jaar niet voorgekomen.

Aanstaande zaterdag 18 juni om 16:15 uur speelt KV Wolderwijd hun 'kampioenswedstrijd' op de eigen velden aan de Horsterweg. Uiteraard zullen we dit team en de andere kampioenen dan allemaal in het zonnetje zetten. Vanaf 15:00 uur is iedereen welkom.

Lees meer

KV Wolderwijd 1 gaat vol voor kampioenschap

Afgelopen zaterdag 21 mei stond voor KV Wolderwijd misschien wel de belangrijkste wedstrijd in jaren op het programma. Zou het vlaggenschip dan eindelijk eens afrekenen met de 4e klasse?
Dan moest er wel gewonnen worden van Purmer waarmee de koppositie gedeeld werd.

Het team van coach Jeroen van den Berg was tot op het bot gemotiveerd. De spanning op de gezichten was duidelijk zichtbaar in de uren voor de wedstrijd en tijdens de warming-up. Met in het achterhoofd dat de uitwedstrijd ook al punten opleverde, maar dat dat een zwaar bevochten overwinning was, begon Wolderwijd 1 zeer voortvarend aan de wedstrijd.

Ook het publiek, dat in grote getale naar het sportpark was gekomen, was de spanning voelbaar: wat zou er vandaag gaan gebeuren?

Lees meer

KV Wolderwijd 1 wint, en pakt koppositie

KV Wolderwijd 1 deed afgelopen weekend wat het moest doen om in de race te blijven voor het kampioenschap.

Met een 15-10 overwinning op Stormvogels en het onverwachte verlies van Purmer heeft Wolderwijd 1 de koppositie overgenomen.

De uitwedstrijd tegen Stormvogels was de laatste verlies partij. En om in de race te blijven voor het kapioenschap was het dan ook duidelijk dat er gewonnen moest worden.
Wolderwijd begon voorzichtig aan de wedstrijd en gaf in de eerste minuten duidelijk te veel ruimte aan Stormvogels. Pas na een kwartier spelen kantelde de wedstrijd in het voordeel van Wolderwijd.
Met 4 goals van zowel Matthijs en Rick was de stand bij rust 8-4 in het voordeel van Wolderwijd. 

Scherp blijven en doorgaan met het vertoonde spel was de opdracht voor de tweede helft. Iets wat in eerdere wedstrijden nog wel eens een valkuil was. Ditmaal werd het snel duidelijk, en liep Wolderwijd gestaag uit naar een voorsprong van 7 punten: 14-7. De laatste opleving van Stormvogels zorgde ervoor dat de eindstand werd bepaald op 15 tegen 10. 

Lees meer

KV Wolderwijd 1 maakt verschil in eerste helft.

Het was een druilerige zaterdagmiddag, voor KV Wolderwijd 1 stond de laatste veldwedstrijd voor het zaalseizoen op het programma. Met de tegenstander van vanmiddag, Zaandam Zuid, had het team nog een appeltje te schillen. De uitwedstrijd werd verloren met 1 punt verschil in de laatste 5 minuten.

Gezien de stand op de ranglijst was het team van Jeroen van den Berg aan zijn stand verplicht om te winnen. En om zodoende ook nog in de race te blijven voor het kampioenschap.

De boodschap was duidelijk: ontspannen spelen, veel schotpogingen pakken en uitgaan van eigen kracht. De eerste 5 minuten waren dan ook erg hoopvol voor de thuisploeg. Veel kansen, veel rebounds maar geen goals.

Na 7 minuten was het dan eindelijk raak, 1-0 door Maarten B. Het was niet direct het startschot voor het een zwaar offensief, want Zaandam Zuid nam brutaal een 1-2 voor sprong. Voor Wolderwijd was dat wel het moment om te laten zien dat ze zowel op technisch als ook tactisch vlak de betere ploeg was. Gestaag liep de thuisploeg uit naar een 10-4 ruststand.

Lees meer

KV Wolderwijd 1 pakt belangrijke punten in IJmuiden

Het is dinsdagavond 20:00 uur als KV Wolderwijd een inhaalwedstrijd moet spelen in IJmuiden. Op een mooi veld maar met veel wind gaat het erom spannen. Bij winst heeft KV Wolderwijd een mogelijk kampioenschap in eigen hand. Geen doel op zich maar wel een mooi vooruitzicht om na jaren weer eens in de derde klasse te spelen.

De eerste helft werd in grote mate beïnvloed door de wind, hetgeen resulteerde in weinig doelpunten aan beide kanten. Met een ruststand van 6-3 in het voordeel van DKV werden de kleedkamers door beide teams opgezocht.

Coach Jeroen van den Berg gaf in de rust aan dat er nog van alles mogelijk was maar dat het team dat zelf in handen had: nauwkeuriger in de afwerking, scherper schieten en vooral 'agresief' blijven verdedigen.

Dat deze woorden hun uitwerking niet misten bleek als snel in de tweede helft. Direct werd er de 6-4 gemaakt en gestaag kwamen de korfballers uit Zeewolde terug naar 8-8. Ook vanaf dat moment kon het nog alle kanten op. Van 9-9 naar 10-10 en in de laatste minuut stond er 11-11 op het scorebord.

Lees meer

KV Wolderwijd 1 wint en toont kracht in 2e helft

Zaterdag 9 oktober, 'Super Saturday' bij KV Wolderwijd. Veel thuiswedstrijden, veel publiek, mooi weer en met als afsluiting een feestavond.

Wolderwijd 1 wilde deze dag dan ook succesvol afsluiten door de punten in eigen huis te houden. Kijkend naar de ranglijst zou dat op papier moeten kunnen.
De start was dan ook voortvarend: van 2-0 naar 4-1 in korte tijd. Echter slopen al snel de foutjes en slordigheden weer in het spel. Triaz uit Amsterdam bleef in de wedstrijd en scoorde vanaf dat moment lekker mee. KV Wolderwijd was niet bij mchte om het gaatje verder te vergroten en de wedstrijd al voor rust volledig naar hun hand te zetten.

Lees meer

KV Wolderwijd wint van koploper in Purmerend

Wat in de voorgaande wedstrijden tegen Stromvogels en Zaandam Zuid niet lukte pakte in Purmerend goed uit: op basis van inzet en kwaliteit werd Purmer 1 verslagen met 14-18.

KV Wolderwijd reisde met gemengde gevoelens af naar Purmerend: Purmer 1 was na 3 wedstrijden de ongeslagen koploper.
Terug kijkend op de eerste 3 wedstrijden kon KV Wolderwijd de conclusie trekken dat er meer in had gezeten dan slecht 1 overwinning. Het was dus zaak om scherp en geconcentreerd te beginnen.

Lees meer

KV Wolderwijd geeft 2e helft niet thuis

Zaterdag 25 september stond de wedstrijd Stormvogels 1 – Wolderwijd 1 om 16.30 uur in Uitgeest op het programma. Stormvogels had net als Wolderwijd 2 punten uit 2 wedstrijden. Op papier leek het een gelijkwaardige tegenstander en er werd ook vol goede moed begonnen aan de wedstrijd.

De wedstrijd werd fel gestart met direct een onderschepping aan de zijde van Wolderwijd. Helaas kon Wolderwijd dit nog niet verzilveren met een doelpunt. De makkelijk scorende heer van Stormvogels zorgde voor de 2-0.

Lees meer

KV Wolderwijd 1: eenvoudige winst en primeur binnen de lijnen.

KV Wolderwijd pakt in de tweede wedstrijd van het seizoen eenvoudig de winst op De Corvers en heeft een primeur: De 3 zusjes Links speelden voor het eerst allen in het zelfde team.

Anneleen, Theanne en Mirthe, of te wel 'De zusjes Links' speelden voor het eerst samen in 1 team en waren ook nog eens verantwoordelijk voor 5 van de 17 doelpunten.

De wedstrijd begon onder perfecte omstandigheden, een lekker zonnetje, en weinig wind. Bij Wolderwijd zat de laatste wedstrijd nog fris in gedachte, en het was dan ook zaak om snel en soepel te gaan scoren om zodoende een snelle voorsprong te pakken. Dat gebeurde in de eerste paar minuten dan ook alleen stokte de doelpuntenmachine alweer snel. De rust werd dan ook bereikt met slechts 3 punten voorsprong. 9-6

Lees meer

KV Wolderwijd geeft overwinning weg

KV Wolderwijd heeft in de eerste wedstrijd van het nieuwe korfbalseizoen de punten onnodig in Zaandam achtergelatan.

Zaandam Zuid, een geheel onbekende tegenstander, was voor KV Wolderwijd de eerste competitie wedstrijd sinds lange tijd. Voor KV Wolderwijd was het zaak om te zorgen voor een snel en gevarieerd spel.

In de eerste helft werd er aan die opdracht ook bij vlagen zeer goed aan voldaan. Echter stokte het gedurende de eerste helft steeds vaker in de afronding. De echte scherpte ontbrak bij meerdere spelers.

Lees meer

Wolderwijd 1 verliest van koploper in Doorn

Afgelopen zaterdag moest ons eerste team van KV Wolderwijd op bezoek bij KCD in Doorn. De thuisploeg had de volle buit uit de eerste twee wedstrijden weten te behalen, dus de Zeewoldenaren moesten op zoek naar een goed resultaat om bovenin te kunnen blijven meedraaien.

Op een mooi veld, bij een goede temperatuur met onder een lekker zonnetje, begon Wolderwijd goed aan de wedstrijd, en er werd al snel door twee afstandsschoten een 0-2 voorsprong genomen.
Hierna ging het gelijk op, maar de coach van Doorn was toch niet tevreden met het vertoonde spel en nam na 15 minuten een time-out. De laatste fase van de eerste helft was vervolgens volledig voor de thuisploeg, en onder andere door een serie van 6 doelpunten op rij gingen beide ploegen rusten met een 10-7 stand.

Lees meer

KV Wolderwijd 1 wint door goede teamprestatie

Afgelopen zaterdag 12 september behaalden de korfballers van KV Wolderwijd de eerste overwinning van het veldseizoen. Tegenstander Arena werd met een 17-14 nederlaag teruggestuurd naar Rhenen.

Direct na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter lieten de Zeewoldenaren zien dat zij van plan waren iets recht te zetten na de nederlaag in Hilversum van vorige week, en binnen 1 minuut stond door een korte kans van Rick de 1-0 op het scorebord. Na de gelijkmaker van Arena liep Wolderwijd stapje voor stapje uit, en na 4-2 werd met 3 rake afstandsschoten, waaronder twee van Lynn binnen 1 minuut, voor het eerst een gaatje geslagen naar 7-2.

Na een kwartier spelen begon het aanvalsspel iets minder te lopen en werden er, door beide partijen overigens, veel kansen gemist. Het duurde zelfs tot de laatste minuut voor rust voordat Wolderwijd de korf weer vond. Timon zette met een mooi afstandsschot de ruststand 8-5 op het bord.

Lees meer

KV Wolderwijd 1 nipt onderuit in Hilversum

Zaterdag 5 september ging het eerste seniorenteam van KV Wolderwijd voor de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen op bezoek bij de Corvers in Hilversum.

Op het prachtig gelegen sportpark Corverskuil in de bossen bij Hilversum moest er voor het eerst in lange tijd weer eens op echt gras gespeeld worden. De Zeewoldenaren beleefde een moeilijke start, en of het nu kwam door de ondergrond waarop gespeeld moest worden of door de warrig leidende scheidsrechter, die enkele dubieuze strafworpen aan de thuisspelende ploeg gaf, feit was dat KV Wolderwijd pas na 10 minuten, bij een 4-0 achterstand, voor het eerst tot scoren kwam.

Lees meer

VOORBEREIDING | Verjongd KV Wolderwijd 1 sluit voorbereiding sterk af

Zaterdag 29 augustus stond bij KV Wolderwijd in het teken van de 'startdag' van het komende seizoen. Na bijna 6 maanden zonder wedstrijden speelden bijna alle teams van KV Wolderwijd een laatste oefenwedstrijd thuis. Op en rond het veld en de kantine was het dan zaterdag ook een dag lang gezellig druk.

Als afsluiter van de middag stond de wedstrijd van KV Wolderwijd 1 tegen De Meeuwen uit Putten op het programma. Het sterk verjongde team van trainer/coach Jeroen van den Berg bestaat dit seizoen uit een mix van jong talent, uit de A1 van vorig jaar, en enkele geroutineerde spelers. 

Wolderwijd 1 begon scherp. Een attent beginnende eerste aanval wist direct tweemaal te scoren en zodoende een klein gaatje te slaan. In het vervolg van de wedstrijd was Wolderwijd vooral trefzeker met afstandsschoten en werd via een 8-3 tussenstand de rust bereikt met een 11-5 voorsprong op het scorebord.
Na rust leek de tegenstander uit Putten iets dichterbij te komen met direct 2 doelpunten, maar al snel stelden de Zeewoldenaren orde op zaken. Met enthousiast en attractief spel konden de spelers elkaar goed vinden en was het ook voor het publiek een zeer aantrekkelijke wedstrijd.

Lees meer

KV Wolderwijd ziet MIA in laatste minuut langszij komen

In een bijzonder spannende uitwedstrijd wisten de korfballers van KV Wolderwijd 1 niet te winnen. In de laatste minuut scoorden de thuisploeg de gelijkmakende 12-12 nadat ze eerst bijna de gehele wedstrijd op voorsprong hadden gestaan. Voor de stand in de competitie betekent dit dat de Zeewoldenaren de leidende positie kwijt zijn.

Lees meer

Zeewolder korfballers verliezen ook de tweede thuiswedstrijd.

Zaterdag 21 september speelde het seniorenteam van KV Wolderwijd tegen Telstar uit Hoevelaken. De inzet was een tweede plaats in de competitie. Onder een scherp najaarszonnetje gingen de Zeewoldenaren niet zo goed van start. Maar de 3-1 achterstand werd snel omgebogen tot een 6-4 voorsprong. In een op en neergaande eerste helft stond KV Wolderwijd steeds aan de goede kant van de score.

Lees meer

Korfballers van Wolderwijd winnen in Woudenberg

Zaterdag 7 september verloor het eerste senioren team van KV Wolderwijd teleurstellend de eerste competitie wedstrijd. In eigen huis werd de ploeg met 19-13 door MIA uit Amersfoort verslagen. In de kleine najaarscompetitie, met naast MIA ook nog Telstar uit Hoevelaken en Woudenberg, was het dus belangrijk om de tweede wedstrijd te winnen om nog mee kunnen te doen voor de bovenste plaatsen. Tegenstander van afgelopen zaterdag, 14 september, was Woudenberg 4. Ook dit team had de eerste competitiewedstrijd verloren, er moesten dus kansen zijn voor de Zeewoldenaren.

Lees meer

Bloedstollende korfbalwedstrijd: KV Wolderwijd kampioen!

Afgelopen zaterdag 23 maart stond de topper tussen Unitas uit Harderwijk en KV Wolderwijd op het programma. De winnaar van het duel zou direct de kampioen zijn: mooier kan een competitie niet verlopen. De spanning voor de Zeewolder korfballers zat er de hele week al in. Dat gold niet alleen voor de selectie, want de hele vereniging leefde mee en dat niet alleen in woord, maar ook in daad. Groot was het aantal bezoekers dat zaterdagavond meegereisd was naar Harderwijk. Die supporters zorgden voor een prima sfeer in sporthal de Sypel. Het voelde voor de spelers als een thuiswedstrijd.

Lees meer

IJzersterke tweede helft brengt KV Wolderwijd terug in de titelrace.

De korfballers van Zeewolde hadden de kater van de nederlaag op 9 februari tijdens een prima trainingssessie op de dinsdagavond al weggespoeld. Donderdagavond werden de neuzen weer richting de wedstrijd van zaterdag gezet. Een nieuwe misstap konden de Zeewoldenaren zich niet permitteren in de race naar het kampioenschap.

Afgelopen zaterdag was KV Antilopen uit Leusden de tegenstander. In een spannende eerste helft golfde het spel op en neer. De tegenstander gaf prima partij. Met een prachtig afstandsschot openden de gasten de score. Hierna trok de thuisploeg het initiatief naar zich toe. Na tien minuten spelen stond er 5-2 op het scorebord. Even verslapte de concentratie, Antilopen kreeg veel ruimte en benutte in 5 minuten tijd drie kansen. 5-5. Tot de 20e minuut ging het gelijk op en stond het 7-7. Via 2 afstandsschoten en een strafworp nam KV Wolderwijd opnieuw 3 punten voorsprong. Maar kort voor de pauze kwam Antilopen terug tot op 2 punten, 11-9. Net als in de vorige 3 wedstrijden gingen de Zeewoldenaren met 2 punten voorsprong de rust in, maar dat dat geen garantie is voor een succesvolle afloop was al wel bekend.

Lees meer

Korfballers van Zeewolde nog steeds volle winst in 2019

De korfbalwedstrijd tussen KV Wolderwijd en Exakwa uit Lelystad eindigt in 14-11. KV Wolderwijd speelde een hele goede eerste helft, maar ook Exakwa was op schot.

De eerste aanval van de groen-blauwen uit Zeewolde was meteen raak. Ook het tweede punt was in het voordeel van Zeewolde. Het gat van twee punten was geslagen. De teams waren net zo aan elkaar gewaagd als in de heen wedstrijd in Lelystad en er ontspon zich een helft met veel mooie aanvallen en scores. 9-7 ruststand. Tevreden kon KV Wolderwijd de rust in.

Afgesproken werd om de eerste helft door te trekken met iets meer rust in het spel en vooral goede kansen uitspelen. Exakwa kwam anders uit de kleedkamer. Zij waren niet van plan met een nederlaag te vertrekken. De duels werden feller en vaak door de Lelystedelingen gewonnen. Het koste de thuisploeg steeds meer moeite. De schoten vielen niet meer binnen en Exakwa rook bloed.

Lees meer

 • DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
 • Bakker Bart
 • Onze KV Wolderwijd webshop
 • KorfbalTotaal.nl
 • Wisse Installaties
 • Fysio Focus Zeewolde
 • De goedkoopste kwaliteits zonweringen
 • Financiële Dienstverlening
 • Stoffeerderij Vonk voor al uw stoffeer klussen
 • Freelance Audio engineering, Advies, Verkoop en Verhuur.
 • Drankenspeciaalzaak in Zeewolde
 • Voor al uw maatwerk
 • De schilders met garantie uit Zeewolde

Evenementen Agenda

JAM Schoolkorfbal Toernooi 2022


Datum: vrijdag 30 september
Aanvang: 16:00 uur.


Competitie Agenda

Start voorbereiding veldcompetitie


Datum: dinsdag 16 augustus
Aanvang: 17:00 uur.


Oefenwedstrijden veld


Datum: zaterdag 27 augustus
Aanvang: 09:00 uur.


Oefenwedstrijden veld


Datum: zaterdag 03 september
Aanvang: 09:00 uur.


Start veldcompetitie 2022-2023


Datum: zaterdag 10 september
Aanvang: 09:00 uur.


Bestuursagenda

Geen evenementen

Kantine Agenda

Geen evenementen