Hallo, heb je een vraag? Of wil je iets weten? Dat kan eenvoudig door te gaan 'Appen' Of stuur een mailtje naar info@kvwolderwijd.nl

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page

Maak kennis met korfbal: doe gratis mee aan onze proeftrainingen.
Klik hier voor alle info

Senioren

Wolderwijd/DYZLE trekt stijgende lijn door

Na een onderbreking van drie weken heeft Wolderwijd/DYZLE een prima vervolg gegeven aan de veldcompetitie. Met een zeer terechte en verdiende 20-14 overwinning moest Fluks zonder punten terugreizen naar Noordwijk. Waar Wolderwijd/DYZLE in de eerste helft van de competitie veel waardering ontving van tegenstanders, worden nu ook de punten binnengehaald. Een groot compliment voor het team dat aantoonbaar is gegroeid dit seizoen.

Met de opdracht om vooral met een hoge verdedigende druk te zetten en van daaruit de aanvallen op te pakken, had Wolderwijd/DYZLE vanaf het begin het initiatief in de wedstrijd. Binnen 10 minuten had Wolderwijd/DYZLE al 5 keer de mand gevonden, waar Fluks meer moeite mee had. Dit was vooral de verdienste van goed en slim verdedigend werk van de Zeewoldenaren. Toen Fluks het ook nog eens een minuut of 10 zonder score moest doen, liep Wolderwijd/DYZLE uit naar een comfortabele 11-5 ruststand.

Lees meer

Eerste competitiewedstrijd voor Wolderwijd/DYZLE 2 sinds tijden

Zaterdag 22 april 2023 was het voor Wolderwijd/DYZLE 2 eindelijk weer tijd om in de competitie aan te treden. Waar de afgelopen tijden af en toe een wedstrijdje gespeeld werd met het gelegenheidsteam, moest vandaag ook daadwerkelijk het wedstrijdformulier weer ingevuld worden.

De eerste wedstrijd voor het team stond gepland tegen Exakwa 4 in Lelystad. De wedstrijd werd goed begonnen en de stand liep gelijk op. Het was zoeken naar elkaar, maar er werden mooie kansen gecreëerd en afgerond.

Er werd gerust met 8-6 in het voordeel van Exakwa. Tweede helft bleef Exakwa meer uitlopen, maar Wolderwijd/DYZLE 2 bleef kansen creëren en wat doelpunten erin knallen.

Eindstand 17-11.

Lees meer

Wervelende korfbalshow bij Wolderwijd/DYZLE

In de laatste zaalwedstrijd van Wolderwijd/DYZLE waren de Corvers uit Hilversum de tegenstanders. De laagst genoteerde ploeg uit de poule moest toezien hoe Wolderwijd/DYZLE het thuispubliek trakteerde op een wervelende korfbalshow die uiteindelijk eindigde in een overwinning met maar liefst 32-9!

In de heenwedstrijd in Hilversum hadden de Zeewoldenaren moeite om los te komen van Corvers. Om die reden werd de ploeg geïnstrueerd om bal- en looptempo hoog te houden vanaf het begin van de wedstrijd, Hoewel de Hilversummers tot 3-3 bij bleven, werd daarna het gat geslagen. Met een run van vijf doelpunten was het korte tijd later 8-3. Maar anders dan in andere wedstrijden bleef Wolderwijd goed druk zetten, waarna bij rust de kleedkamer opgezocht kon worden met een 18-7 tussenstand.

Vooraf was al aangegeven dat alle aanwezigen van de selectie sowieso speeltijd zouden krijgen. In de rust werden dan ook een aantal wissels doorgevoerd. Ook na rust bleef Wolderwijd goed presteren, ondanks dat de wedstrijd natuurlijk al gespeeld was. Na 10 minuten had Wolderwijd er al weer zes inliggen terwijl Covers op dat moment de eerste na rust konden noteren. Op jacht naar de “30” werd dit moment enkele minuten voor het eindsignaal bereikt. Met een 32-9 stand werd het eind van de wedstrijd (en de competitie) bereikt.

Lees meer

Wolderwijd/DYZLE biedt goed weerstand tegen kampioen

Afgelopen zaterdag trad Wolderwijd/DYZLE voor de tweede maal aan tegen Hellas’63. Voorafgaand aan de wedstrijd werd het team gehuldigd na de verkiezing tot Sportploeg 2022 van Zeewolde. Ook werd Hellas’63 in het zonnetje gezet met een bloemetje en felicitaties na het terecht behaalde kampioenschap.

Na het eerste fluitsignaal duurde het even voor de wedstrijd op gang kwam. Het waren de Zeewoldenaren die de eerste helft het initiatief in de wedstrijd naar zich toetrokken. Op een 1-2 tussenstand na, was het Wolderwijd/DYZLE dat steeds aan de goede kant van de score bleef. Jammer was het dat bij een stand van 6-3 niet een gat van vier doelpunten geslagen kon worden, terwijl daarvoor wel de kansen gecreëerd werden. Hetzelfde gold bij de stand van 7-4.  Met een 7-7 ruststand zochten beide teams de kleedkamer op.

Lees meer

Wolderwijd/DYZLE wint wedstrijd en Sportprijs Zeewolde

In Soest behaalde Wolderwijd/DYZLE tegen de Eemvogels een knappe 20-22 overwinning.
Waar in de memorabele thuiswedstrijd in de eerste helft slechts eenmaal gescoord werd, lag het eerste Zeewolder doelpunt er al na één minuut in. Met goed korfbal had Wolderwijd/DYZLE vanaf de eerste minuut de regie in handen en werd de rust behaald met een 9-10 voorsprong. Ook na rust hielden de ploeg elkaar redelijk in evenwicht  Eerst halverwege de tweede helft kwamen de Soestenaren op voorsprong. Met nog acht minuten te spelen op de klok was het Eemvogels dat leidde met een 20-18 voorsprong. Door een collectief sterk optreden van Wolderwijd/DYZLE werd met een run van vier doelpunten de achterstand omgebogen in een 20-22 eindstand.
Zonder anderen te kort te doen was het vooral Jan Hoekstra die de Zeewoldenaren deze wedstrijd mee aan de hand nam, met een tomeloze hoeveelheid energie. Al met al een prima wedstrijd onder de prima leiding van (de op het laatste moment aangewezen) arbiter De Boer.

Lees meer

Wolderwijd/DYZLE vist net achter het net

In een kwalitatief mindere, vooral rommelige wedstrijd moest Wolderwijd/DYZLE met het kleinst mogelijke verschil haar meerdere erkennen in RDZ uit Zeist.

Een wedstrijd die van beide kanten gepaard ging met het nodige fysiek spel, waarbij de arbiter verzuimde grenzen te stellen. De Zeewoldenaren bleken hier echter beter mee om te kunnen gaan.
Wolderwijd/DYZLE kwam goed uit de startblokken en leidde na enkele minuten met 3-1. Bij een 3-3 stand halverwege de eerste helft, was een time-out nodig om even weer wat orde op zaken te stellen. Het laatste deel van de eerste helft waren het echter de Zeistenaren die het initiatief naar zich toetrokken en met een 6-9 voorsprong de kleedkamer opzochten.

Na de rust pakte Wolderwijd/DYZLE het goed op, waarbij veel energie werd geleverd. De achterstand werd omgebogen en halverwege de tweede helft stond een 11-10 voorsprong op het bord. Hierna scoorde RDZ echter drie doelpunten op rij, zodat Wolderwijd weer in de achtervolging moest.

Lees meer

Wolderwijd/DYZLE 1 wint wederom van Huizen 1

Zaterdag 11 februari mocht Wolderwijd/DYZLE in compleet nieuw tenue, met flink veel publiek en een prachtig spandoek aantreden tegen Huizen 1. In de uitwedstrijd werd er nipt gewonnen door in de laatste minuut de score op 15-16 te zetten. De doelstelling was om de punten weer te behouden.

De wedstrijd werd gestart met een vervangende coach in verband met afwezigheid van eigen coaches. De coach vertelde fel aan de wedstrijd te beginnen, alert te zijn op de kansen rondom te korf van de tegenstanders, en eigen coaches gelukkig te maken om de punten thuis te houden.

De score werd direct op 1-0 in het voordeel van Wolderwijd/DYZLE gezet. De eerste 10 minuten bleef het gelijk op gaan, en scoorde Huizen vanuit de kansen rondom de korf. Wolderwijd/DYZLE wist door mooi samen spel uit te lopen tot een 10-7 ruststand.

Lees meer

Wolderwijd/DYZLE zet eerste return in winst om

Over de helft van de zaalcompetitie stond afgelopen zaterdag de eerste return op het programma waarvoor afgereisd moet worden naar Utrecht. Het studententeam van Hebbes was de gastheer/vrouw. De selectie van Wolderwijd/DYZLE was uitgedund door een aantal ziektegevallen.

Net als vorige week startte Wolderwijd/DYZLE moeizaam. Ondanks opdracht om vanaf het begin de wedstrijd in handen te nemen, lukte dat niet. Het was Hebbes dat vanaf het begin van de wedstrijd de regie over de wedstrijd had. Wolderwijd keek telkens tegen een achterstand aan. Door een doelpuntloze periode bleef de score voor rust aan de lage kant. Eerst tegen het einde van de eerste helft slaagde Wolderwijd/DYZLE erin langszij te komen. Rusttand 7-7.

Lees meer

Wolderwijd/DYZLE op koers halverwege competitie

In de zevende zaalwedstrijd moest Wolderwijd/DYZLE aantreden tegen de nummer laatst, de Corvers uit Hilversum. En wedstrijd die gewonnen moest worden om bij te blijven bij “the best of the rest”. En dat lukte, hoewel het minder makkelijk ging dan vooraf gehoopt. Met name het verschil tussen de beide vakken van Wolderwijd was tekenend deze wedstrijd: het eerste aanvalsvak was in totaal goed voor het overgrote aandeel van de score.

Nadat bij een 1-1- stand de thuisploeg (voor de enige keer) een voorsprong nam, hadden de Zeewoldenaren moeite om los te komen en de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien. Dit was mede een gevolg van een doelpuntloze periode bij een stand van 5-6 halverwege de eerste helft. Uiteindelijk werd de rust bereikt met een 6-9 tussenstand.

Lees meer

Complete offday bij Wolderwijd/DYZLE 1

Afgelopen zaterdag kon Wolderwijd/DYZLE geschiedenis schrijven door als promovendus 4 partijen op rij te winnen. Geschiedenis werd geschreven, maar op een gehele andere wijze dan bedoeld. Speaker van dienst, Ben Scharft, kon na het voorstellen van de teams, in de eerste helft slechts één keer melding maken van een goal voor Wolderwijd/DYZLE. Een nog niet eerder vertoonde prestatie.

Tegenstander De Eemvogels uit Soest, was een bekende van de Zeewoldenaren. Ook tijdens de veldcompetitie kwamen beide teams al eens tegen elkaar uit en gingen de punten mee naar Soest. Een voor Wolderwijd/DYZLE lastig te bespelen tegenstander met name door het lengteoverwicht bij de heren. Hierdoor kon Eemvogels lange(re) aanvallen opzetten en gingen verdedigende rebounds (te) vaak naar de tegenstander. Wolderwijd/DYZLE kon hier niet voldoende tegenover zetten, waarbij met name de eerste helft veel ballen uit de korf draaiden. Gevolg was dat het gat niet gedicht kon worden en met een 1-6 stand de rust werd bereikt. Voor beide teams overigens een lage score.

Lees meer

KV Wolderwijd/DYZLE 1 blijft ongeslagen

In de derde zaalcompetitiewedstrijd KV Wolderwijd/DYZLE goede zaken gedaan. De uitwedstrijd tegen RDZ in Zeist werd met 14-17 winnend afgesloten, waardoor Wolderwijd/DYZLE 1 aan kop gaat in de derde klasse.

Vanwege de afwezigheid van een drietal dames uit de selectie, was de opstelling hierop aangepast. Idee hierachter was dat de druk voornamelijk van het herenviertal zou moeten komen. Na een aantal hele vlotte goals van RDZ in de eerste aanval, waren het aanvankelijk de Zeistenaren die overtuigend van start gingen. Door te weinig verdedigende druk keek Wolderwijd/DYZLE na acht minuten tegen een 4-1 achterstand aan. Vervolgens was er sprake van een run van 5 doelpunten van de Zeewoldenaren die de achterstand binnen de kortste keren hadden omgebogen tot een 4-6 voorsprong. Door beter verdedigen konden de tegenstanders in de eerste helft nog maar 4 keer scoren en werd een ruststand van 8-11 bereikt.

Lees meer

KV Wolderwijd/DYZLE pakt koppositie

Terwijl half Nederland afgelopen zaterdag naar de 8-ste finale van het WK keek, moest KV Wolderwijd/DYZLE 1 aantreden in en tegen Huizen; de ploeg die vorige week een nipte overwinning behaalde op RDZ uit Zeist.
In een gewijzigde opstelling, mogelijk door een ruimere selectie, was het aanvankelijk KV Huizen dat de toon zette. In de eerste helft waren het vooral slordigheden en een soort van gelatenheid, waarmee de Zeewoldenaren te maken hadden. Bleef de wedstrijd in eerste instantie gelijk opgaan, toch was het Huizen dat met een 10-7 voorsprong de rust inging.

Lees meer

Flitsende start voor KV Wolderwijd/DYZLE 1

Na de presentatie in Sporthal de Horst waar het nieuwe wedstrijdtenue werd onthuld in aanwezigheid van sponsoren, leden, ouders en toeschouwers, is Wolderwijd/DYZLE 1 flitsend van start gegaan in de zaalcompetitie 2022/2023. En dat gold ook voor het wedstrijdtenue.
Na een oefencampagne waarbij gespeeld werd tegen Noveas (Steenwijk) en Arena (Rhenen), stond afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd op de agenda tegen de studenten van Hebbes uit Utrecht.

Lees meer

KV Wolderwijd/DYZLE bedwingt koploper

Afgelopen zaterdag heeft KV Wolderwijd/DYZLE voor een enorme stunt gezorgd. Koploper Luno, waartegen de eerste wedstrijd nog werd verloren met 22-10, werd in de return in Zeewolde knap op 14-14 gehouden. Een dik verdiende beloning voor de Zeewoldenaren die de laatste weken bij tegenstander indruk maakten met het vertoonde spel en de uitslagen.

Onder prima omstandigheden werd binnen 28 seconden de eerste voorsprong gerealiseerd en behield KV Wolderwijd/DYZLE lange tijd het initiatief. Halverwege het eerste bedrijf was de voorsprong nog steeds daar (5-4) maar uiteindelijk was het Luno dat met een 7-8 voorsprong de rust inging.

Lees meer

KV Wolderwijd/DYZLE trekt stijgende lijn door

Na de doordeweekse inhaalwedstrijd in Noordwijk, moest Wolderwijd/DYZLE opnieuw een wedstrijd buiten Zeewolde spelen: ditmaal moest er afgereisd worden naar Diemen waar tegen DKV Victoria gespeeld moest worden. Een dynamisch team, met een aantal jonge spelers, tevens de koploper in de 3e klasse.

Met voor de eerste keer een complete selectie was het Wolderwijd/DYZLE dat brutaal de leiding nam. Tot halverwege de eerste helft ging de strijd gelijk op (3-3), maar in het restant voor rust waren het toch de tegenstanders die een gat sloegen bij de rust (8-4). Maar net als in de laatste ontmoetingen toonde Wolderwijd/DYZLE ook dit keer weer veerkracht: halverwege de tweede helft werd weer knap aangehaakt tot 11-9. Om en om scorend werd uiteindelijk een eindstand bereikt van 16-13. Weliswaar bleef Wolderwijd/DYZLE opnieuw met lege handen achter, maar heeft in de afgelopen wedstrijden aangetoond dat er een forse progressie is geboekt.

Lees meer

Wolderwijd/DYZLE legt koploper vuur aan de schenen

Afgelopen donderdagavond moest KV Wolderwijd/DYZLE afreizen naar Noordwijk voor de inhaalwedstrijd tegen Fluks. Deze wedstrijd was eerder verplaatst. Onder goede weersomstandigheden en een livestream verzorgd door de thuisploeg, werd om kwart over acht afgetrapt. De opdrachten aan het team waren de goede fases uit de wedstrijd tegen DTS door te trekken en vooral niet mee te gaan in het tempo van de tegenstanders.

Deze opdrachten werden op een prima wijze uitgevoerd. Na een snel opgelopen 2-0 achterstand kon na 4 minuten het eerste doelpunt worden aangetekend. Bij die stand verzuimde de arbiter van dienst door te fluiten bij een doelpunt na een overtreding: de toegekende strafworp werd jammerlijk gemist. Beide partijen hielden elkaar vervolgens in evenwicht in het eerste bedrijf, dat afgesloten werd met een 5-4 ruststand voor de Noordwijkers.

Lees meer

KV Wolderwijd/DYZLE krijgt onvoldoende beloning

Onder zonnige maar winderige omstandigheden speelde KV Wolderwijd/DYZLE de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen tegen koploper DTS uit Enkhuizen. De eerste helft werd gekozen om het voordeel te kunnen halen uit het spelen met de wind in de rug. Dit leverde echter niet het gehoopte resultaat op. DTS kwam binnen 10 minuten een 0-4 voorsprong en het duurde tot de 13e minuut voordat het eerste Zeewolder doelpunt op het scorebord kwam. Dat de wind het spelen moeilijk maakte bleek uit 4 gemiste strafworpen voor rust, gelijk verdeeld over beide teams, en vooral het slordig omgaan met kleine kansen. DTS ging beter met de omstandigheden om, waarna met een 3-8 stand de rust werd bereikt.

Lees meer

KV Wolderwijd/DYZLE komt tekort in eerste thuiswedstrijd

Na de competitiestart vorige week in Linschoten tegen kampioenskandidaat LUNO, stond afgelopen zaterdag de eerste thuiswedstrijd van Wolderwijd/DYZLE op het programma tegen De Eemvogels uit Soest. Een tegenstander die vorige week de eerste competitiewedstrijd met miniem verschil verloor. Een mooie test om te kijken waar het team stond.

Het was de tegenstander uit Soest die in de openingsfase het initiatief nam, maar door twee afstandschoten werd de stand na 12 minuten weer gelijk getrokken (2-2). Via een 3-4 tussenstand namen de Eemvogels met drie doelpunten afstand en werd de ruststand bepaald op 3-7. In deze fase van de wedstrijd had Wolderwijd/DYZLE vooral problemen met het lengteoverwicht van de Soester heren en werden er verkeerde keuzes gemaakt, zowel in aanvallend als verdedigend opzicht. Met wissels kort voor rust en in de rust werd geprobeerd het tij te keren.

Lees meer

Valse start KV Wolderwijd/DYZLE 1 tegen Luno 1

Vandaag stond de eerste competitie wedstrijd van KV Wolderwijd/DYZLE 1 op het programma tegen een onbekende tegenstander Luno 1 in Linschoten
Voor het eerst in de 3e klasse, met deels nieuwe spelers in de selectie en met Paul Engelsman als nieuwe trainer/coach aan de lijn.

De wedstrijd begon voor Luno sterk. Waarin KV Wolderwijd/DYZLE heel erg zoekende was, lastig de bal kwijt kon door de druk die Luno gaf, liep Luno met gemak uit naar 4-0 voorsprong in 6 minuten tijd. In de achtste minuut was daar het eerste doelpunt voor KV Wolderwijd/DYZLE door een goed uitgespeelde kans.

Naar mate de wedstrijd vorderde vonden de spelers van KV Wolderwijd/DYZLE elkaar vaker en ook de wissels zorgde voor frisse energie. Maar het sterke Luno, dat vorige jaar degradeerde uit de 2e klasse, bleef uitlopen. Er werd nog een mooie bovenhandse doorloopbal gescoord net voor rust door KV Wolderwijd/DYZLE. Tussenstand 13-5.

Lees meer

KV Wolderwijd 1 soverein naar kampioenschap

Onder tropische omstandigheden speelde KV Wolderwijd 1 de laatste competitiewedstrijd op de eigen velden in Zeewolde.

Onder toeziend oog van vele toeschouwers was het een stroeve start van Wolderwijd waarbij DKV brutaal een 0-2 voorsprong pakte. Wolderwijd herpakte zich gaande weg de eerste helft, en het waren Anneleen en Jan die ieder met 3 goals de stand op 6-4 brachten. Vanaf dat moment had Wolderwijd het heft weer in eigen hand. Irissa en Rick bepaalden met ieder 1 goal de ruststand op 8-4

Na rust kon DKV nog even iets terug doen: 8-6, maar dat was het signaal voor het team van coach Jeroen van den Berg om nog een extra schepje er bovenop te doen. Men wilde deze laatste wedstrijd met een mooie uitslag afsluiten. Met 8 goals oprij stond er een mooie 16-8 stand op het bord alvorens DKV voor het laatst kon scoren.
De laatste goal van Wolderwijd was werkelijk een fantastische: vanuit het verre achterveld in de verdediging werd een diepe bal van Jan ver in het aanvalsvak op Rick geplaatst die vervolgens koelbloedig scoorde. 17-7 was ook de eindstand en daarmee was KV Wolderwijd officieeel kampioen.

Lees meer

 • Glasbewassingnederland.nl
 • DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
 • Official Pizza partner KV Wolderwijd
 • DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
 • Bakker Bart
 • Onze KV Wolderwijd webshop
 • KorfbalTotaal.nl
 • Fysio Focus Zeewolde
 • De goedkoopste kwaliteits zonweringen
 • Financiële Dienstverlening
 • Stoffeerderij Vonk voor al uw stoffeer klussen
 • Freelance Audio engineering, Advies, Verkoop en Verhuur.
 • Drankenspeciaalzaak in Zeewolde
 • Voor al uw maatwerk
 • De schilders met garantie uit Zeewolde

Evenementen Agenda

Avond 4 Daagse


Datum: dinsdag 06 juni
Aanvang: 17:30 uur.


Giga Kangoeroe Dag 2023


Datum: dinsdag 13 juni
Aanvang: 09:00 uur.


BBQ | Seizoen afsluiting


Datum: zaterdag 17 juni
Aanvang: 14:00 uur.


Kamp 2023


Datum: vrijdag 30 juni
Aanvang: 15:00 uur.


Competitie Agenda

Geen evenementen

Bestuursagenda

Bestuursvergadering


Datum: maandag 05 juni
Aanvang: 19:30 uur.


Kantine Agenda

Geen evenementen