Hallo, heb je een vraag? Of wil je iets weten? Dat kan eenvoudig door te gaan 'Appen' Of stuur een mailtje naar info@kvwolderwijd.nl

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page

Senioren

Flitsende start voor KV Wolderwijd/DYZLE 1

Na de presentatie in Sporthal de Horst waar het nieuwe wedstrijdtenue werd onthuld in aanwezigheid van sponsoren, leden, ouders en toeschouwers, is Wolderwijd/DYZLE 1 flitsend van start gegaan in de zaalcompetitie 2022/2023. En dat gold ook voor het wedstrijdtenue.
Na een oefencampagne waarbij gespeeld werd tegen Noveas (Steenwijk) en Arena (Rhenen), stond afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd op de agenda tegen de studenten van Hebbes uit Utrecht.

Lees meer

KV Wolderwijd/DYZLE bedwingt koploper

Afgelopen zaterdag heeft KV Wolderwijd/DYZLE voor een enorme stunt gezorgd. Koploper Luno, waartegen de eerste wedstrijd nog werd verloren met 22-10, werd in de return in Zeewolde knap op 14-14 gehouden. Een dik verdiende beloning voor de Zeewoldenaren die de laatste weken bij tegenstander indruk maakten met het vertoonde spel en de uitslagen.

Onder prima omstandigheden werd binnen 28 seconden de eerste voorsprong gerealiseerd en behield KV Wolderwijd/DYZLE lange tijd het initiatief. Halverwege het eerste bedrijf was de voorsprong nog steeds daar (5-4) maar uiteindelijk was het Luno dat met een 7-8 voorsprong de rust inging.

Lees meer

KV Wolderwijd/DYZLE trekt stijgende lijn door

Na de doordeweekse inhaalwedstrijd in Noordwijk, moest Wolderwijd/DYZLE opnieuw een wedstrijd buiten Zeewolde spelen: ditmaal moest er afgereisd worden naar Diemen waar tegen DKV Victoria gespeeld moest worden. Een dynamisch team, met een aantal jonge spelers, tevens de koploper in de 3e klasse.

Met voor de eerste keer een complete selectie was het Wolderwijd/DYZLE dat brutaal de leiding nam. Tot halverwege de eerste helft ging de strijd gelijk op (3-3), maar in het restant voor rust waren het toch de tegenstanders die een gat sloegen bij de rust (8-4). Maar net als in de laatste ontmoetingen toonde Wolderwijd/DYZLE ook dit keer weer veerkracht: halverwege de tweede helft werd weer knap aangehaakt tot 11-9. Om en om scorend werd uiteindelijk een eindstand bereikt van 16-13. Weliswaar bleef Wolderwijd/DYZLE opnieuw met lege handen achter, maar heeft in de afgelopen wedstrijden aangetoond dat er een forse progressie is geboekt.

Lees meer

Wolderwijd/DYZLE legt koploper vuur aan de schenen

Afgelopen donderdagavond moest KV Wolderwijd/DYZLE afreizen naar Noordwijk voor de inhaalwedstrijd tegen Fluks. Deze wedstrijd was eerder verplaatst. Onder goede weersomstandigheden en een livestream verzorgd door de thuisploeg, werd om kwart over acht afgetrapt. De opdrachten aan het team waren de goede fases uit de wedstrijd tegen DTS door te trekken en vooral niet mee te gaan in het tempo van de tegenstanders.

Deze opdrachten werden op een prima wijze uitgevoerd. Na een snel opgelopen 2-0 achterstand kon na 4 minuten het eerste doelpunt worden aangetekend. Bij die stand verzuimde de arbiter van dienst door te fluiten bij een doelpunt na een overtreding: de toegekende strafworp werd jammerlijk gemist. Beide partijen hielden elkaar vervolgens in evenwicht in het eerste bedrijf, dat afgesloten werd met een 5-4 ruststand voor de Noordwijkers.

Lees meer

KV Wolderwijd/DYZLE krijgt onvoldoende beloning

Onder zonnige maar winderige omstandigheden speelde KV Wolderwijd/DYZLE de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen tegen koploper DTS uit Enkhuizen. De eerste helft werd gekozen om het voordeel te kunnen halen uit het spelen met de wind in de rug. Dit leverde echter niet het gehoopte resultaat op. DTS kwam binnen 10 minuten een 0-4 voorsprong en het duurde tot de 13e minuut voordat het eerste Zeewolder doelpunt op het scorebord kwam. Dat de wind het spelen moeilijk maakte bleek uit 4 gemiste strafworpen voor rust, gelijk verdeeld over beide teams, en vooral het slordig omgaan met kleine kansen. DTS ging beter met de omstandigheden om, waarna met een 3-8 stand de rust werd bereikt.

Lees meer

KV Wolderwijd/DYZLE komt tekort in eerste thuiswedstrijd

Na de competitiestart vorige week in Linschoten tegen kampioenskandidaat LUNO, stond afgelopen zaterdag de eerste thuiswedstrijd van Wolderwijd/DYZLE op het programma tegen De Eemvogels uit Soest. Een tegenstander die vorige week de eerste competitiewedstrijd met miniem verschil verloor. Een mooie test om te kijken waar het team stond.

Het was de tegenstander uit Soest die in de openingsfase het initiatief nam, maar door twee afstandschoten werd de stand na 12 minuten weer gelijk getrokken (2-2). Via een 3-4 tussenstand namen de Eemvogels met drie doelpunten afstand en werd de ruststand bepaald op 3-7. In deze fase van de wedstrijd had Wolderwijd/DYZLE vooral problemen met het lengteoverwicht van de Soester heren en werden er verkeerde keuzes gemaakt, zowel in aanvallend als verdedigend opzicht. Met wissels kort voor rust en in de rust werd geprobeerd het tij te keren.

Lees meer

Valse start KV Wolderwijd/DYZLE 1 tegen Luno 1

Vandaag stond de eerste competitie wedstrijd van KV Wolderwijd/DYZLE 1 op het programma tegen een onbekende tegenstander Luno 1 in Linschoten
Voor het eerst in de 3e klasse, met deels nieuwe spelers in de selectie en met Paul Engelsman als nieuwe trainer/coach aan de lijn.

De wedstrijd begon voor Luno sterk. Waarin KV Wolderwijd/DYZLE heel erg zoekende was, lastig de bal kwijt kon door de druk die Luno gaf, liep Luno met gemak uit naar 4-0 voorsprong in 6 minuten tijd. In de achtste minuut was daar het eerste doelpunt voor KV Wolderwijd/DYZLE door een goed uitgespeelde kans.

Naar mate de wedstrijd vorderde vonden de spelers van KV Wolderwijd/DYZLE elkaar vaker en ook de wissels zorgde voor frisse energie. Maar het sterke Luno, dat vorige jaar degradeerde uit de 2e klasse, bleef uitlopen. Er werd nog een mooie bovenhandse doorloopbal gescoord net voor rust door KV Wolderwijd/DYZLE. Tussenstand 13-5.

Lees meer

KV Wolderwijd 1 soverein naar kampioenschap

Onder tropische omstandigheden speelde KV Wolderwijd 1 de laatste competitiewedstrijd op de eigen velden in Zeewolde.

Onder toeziend oog van vele toeschouwers was het een stroeve start van Wolderwijd waarbij DKV brutaal een 0-2 voorsprong pakte. Wolderwijd herpakte zich gaande weg de eerste helft, en het waren Anneleen en Jan die ieder met 3 goals de stand op 6-4 brachten. Vanaf dat moment had Wolderwijd het heft weer in eigen hand. Irissa en Rick bepaalden met ieder 1 goal de ruststand op 8-4

Na rust kon DKV nog even iets terug doen: 8-6, maar dat was het signaal voor het team van coach Jeroen van den Berg om nog een extra schepje er bovenop te doen. Men wilde deze laatste wedstrijd met een mooie uitslag afsluiten. Met 8 goals oprij stond er een mooie 16-8 stand op het bord alvorens DKV voor het laatst kon scoren.
De laatste goal van Wolderwijd was werkelijk een fantastische: vanuit het verre achterveld in de verdediging werd een diepe bal van Jan ver in het aanvalsvak op Rick geplaatst die vervolgens koelbloedig scoorde. 17-7 was ook de eindstand en daarmee was KV Wolderwijd officieeel kampioen.

Lees meer

KV Wolderwijd 1 wint ook lastige kampioenswedstrijd in Amsterdam

Na de 11-15 overwinning bij Triaz in Amsterdam mag KV Wolderwijd 1 zich 'officieus' kampioen noemen. Met nog 1 wedstrijd te gaan is de ploeg van coach Jeroen van den Berg niet meer in te halen.
En daarmee is een stukje historie geschreven. Daar waar menig jeugdteam de afgelopen jaren meermalen kampioen is geworden, is dit voor Wolderwijd 1 de afgelopen 15 jaar niet voorgekomen.

Aanstaande zaterdag 18 juni om 16:15 uur speelt KV Wolderwijd hun 'kampioenswedstrijd' op de eigen velden aan de Horsterweg. Uiteraard zullen we dit team en de andere kampioenen dan allemaal in het zonnetje zetten. Vanaf 15:00 uur is iedereen welkom.

Lees meer

KV Wolderwijd 1 gaat vol voor kampioenschap

Afgelopen zaterdag 21 mei stond voor KV Wolderwijd misschien wel de belangrijkste wedstrijd in jaren op het programma. Zou het vlaggenschip dan eindelijk eens afrekenen met de 4e klasse?
Dan moest er wel gewonnen worden van Purmer waarmee de koppositie gedeeld werd.

Het team van coach Jeroen van den Berg was tot op het bot gemotiveerd. De spanning op de gezichten was duidelijk zichtbaar in de uren voor de wedstrijd en tijdens de warming-up. Met in het achterhoofd dat de uitwedstrijd ook al punten opleverde, maar dat dat een zwaar bevochten overwinning was, begon Wolderwijd 1 zeer voortvarend aan de wedstrijd.

Ook het publiek, dat in grote getale naar het sportpark was gekomen, was de spanning voelbaar: wat zou er vandaag gaan gebeuren?

Lees meer

KV Wolderwijd 1 wint, en pakt koppositie

KV Wolderwijd 1 deed afgelopen weekend wat het moest doen om in de race te blijven voor het kampioenschap.

Met een 15-10 overwinning op Stormvogels en het onverwachte verlies van Purmer heeft Wolderwijd 1 de koppositie overgenomen.

De uitwedstrijd tegen Stormvogels was de laatste verlies partij. En om in de race te blijven voor het kapioenschap was het dan ook duidelijk dat er gewonnen moest worden.
Wolderwijd begon voorzichtig aan de wedstrijd en gaf in de eerste minuten duidelijk te veel ruimte aan Stormvogels. Pas na een kwartier spelen kantelde de wedstrijd in het voordeel van Wolderwijd.
Met 4 goals van zowel Matthijs en Rick was de stand bij rust 8-4 in het voordeel van Wolderwijd. 

Scherp blijven en doorgaan met het vertoonde spel was de opdracht voor de tweede helft. Iets wat in eerdere wedstrijden nog wel eens een valkuil was. Ditmaal werd het snel duidelijk, en liep Wolderwijd gestaag uit naar een voorsprong van 7 punten: 14-7. De laatste opleving van Stormvogels zorgde ervoor dat de eindstand werd bepaald op 15 tegen 10. 

Lees meer

KV Wolderwijd 1 maakt verschil in eerste helft.

Het was een druilerige zaterdagmiddag, voor KV Wolderwijd 1 stond de laatste veldwedstrijd voor het zaalseizoen op het programma. Met de tegenstander van vanmiddag, Zaandam Zuid, had het team nog een appeltje te schillen. De uitwedstrijd werd verloren met 1 punt verschil in de laatste 5 minuten.

Gezien de stand op de ranglijst was het team van Jeroen van den Berg aan zijn stand verplicht om te winnen. En om zodoende ook nog in de race te blijven voor het kampioenschap.

De boodschap was duidelijk: ontspannen spelen, veel schotpogingen pakken en uitgaan van eigen kracht. De eerste 5 minuten waren dan ook erg hoopvol voor de thuisploeg. Veel kansen, veel rebounds maar geen goals.

Na 7 minuten was het dan eindelijk raak, 1-0 door Maarten B. Het was niet direct het startschot voor het een zwaar offensief, want Zaandam Zuid nam brutaal een 1-2 voor sprong. Voor Wolderwijd was dat wel het moment om te laten zien dat ze zowel op technisch als ook tactisch vlak de betere ploeg was. Gestaag liep de thuisploeg uit naar een 10-4 ruststand.

Lees meer

KV Wolderwijd 1 pakt belangrijke punten in IJmuiden

Het is dinsdagavond 20:00 uur als KV Wolderwijd een inhaalwedstrijd moet spelen in IJmuiden. Op een mooi veld maar met veel wind gaat het erom spannen. Bij winst heeft KV Wolderwijd een mogelijk kampioenschap in eigen hand. Geen doel op zich maar wel een mooi vooruitzicht om na jaren weer eens in de derde klasse te spelen.

De eerste helft werd in grote mate beïnvloed door de wind, hetgeen resulteerde in weinig doelpunten aan beide kanten. Met een ruststand van 6-3 in het voordeel van DKV werden de kleedkamers door beide teams opgezocht.

Coach Jeroen van den Berg gaf in de rust aan dat er nog van alles mogelijk was maar dat het team dat zelf in handen had: nauwkeuriger in de afwerking, scherper schieten en vooral 'agresief' blijven verdedigen.

Dat deze woorden hun uitwerking niet misten bleek als snel in de tweede helft. Direct werd er de 6-4 gemaakt en gestaag kwamen de korfballers uit Zeewolde terug naar 8-8. Ook vanaf dat moment kon het nog alle kanten op. Van 9-9 naar 10-10 en in de laatste minuut stond er 11-11 op het scorebord.

Lees meer

KV Wolderwijd 1 wint en toont kracht in 2e helft

Zaterdag 9 oktober, 'Super Saturday' bij KV Wolderwijd. Veel thuiswedstrijden, veel publiek, mooi weer en met als afsluiting een feestavond.

Wolderwijd 1 wilde deze dag dan ook succesvol afsluiten door de punten in eigen huis te houden. Kijkend naar de ranglijst zou dat op papier moeten kunnen.
De start was dan ook voortvarend: van 2-0 naar 4-1 in korte tijd. Echter slopen al snel de foutjes en slordigheden weer in het spel. Triaz uit Amsterdam bleef in de wedstrijd en scoorde vanaf dat moment lekker mee. KV Wolderwijd was niet bij mchte om het gaatje verder te vergroten en de wedstrijd al voor rust volledig naar hun hand te zetten.

Lees meer

KV Wolderwijd wint van koploper in Purmerend

Wat in de voorgaande wedstrijden tegen Stromvogels en Zaandam Zuid niet lukte pakte in Purmerend goed uit: op basis van inzet en kwaliteit werd Purmer 1 verslagen met 14-18.

KV Wolderwijd reisde met gemengde gevoelens af naar Purmerend: Purmer 1 was na 3 wedstrijden de ongeslagen koploper.
Terug kijkend op de eerste 3 wedstrijden kon KV Wolderwijd de conclusie trekken dat er meer in had gezeten dan slecht 1 overwinning. Het was dus zaak om scherp en geconcentreerd te beginnen.

Lees meer

KV Wolderwijd geeft 2e helft niet thuis

Zaterdag 25 september stond de wedstrijd Stormvogels 1 – Wolderwijd 1 om 16.30 uur in Uitgeest op het programma. Stormvogels had net als Wolderwijd 2 punten uit 2 wedstrijden. Op papier leek het een gelijkwaardige tegenstander en er werd ook vol goede moed begonnen aan de wedstrijd.

De wedstrijd werd fel gestart met direct een onderschepping aan de zijde van Wolderwijd. Helaas kon Wolderwijd dit nog niet verzilveren met een doelpunt. De makkelijk scorende heer van Stormvogels zorgde voor de 2-0.

Lees meer

KV Wolderwijd 1: eenvoudige winst en primeur binnen de lijnen.

KV Wolderwijd pakt in de tweede wedstrijd van het seizoen eenvoudig de winst op De Corvers en heeft een primeur: De 3 zusjes Links speelden voor het eerst allen in het zelfde team.

Anneleen, Theanne en Mirthe, of te wel 'De zusjes Links' speelden voor het eerst samen in 1 team en waren ook nog eens verantwoordelijk voor 5 van de 17 doelpunten.

De wedstrijd begon onder perfecte omstandigheden, een lekker zonnetje, en weinig wind. Bij Wolderwijd zat de laatste wedstrijd nog fris in gedachte, en het was dan ook zaak om snel en soepel te gaan scoren om zodoende een snelle voorsprong te pakken. Dat gebeurde in de eerste paar minuten dan ook alleen stokte de doelpuntenmachine alweer snel. De rust werd dan ook bereikt met slechts 3 punten voorsprong. 9-6

Lees meer

KV Wolderwijd geeft overwinning weg

KV Wolderwijd heeft in de eerste wedstrijd van het nieuwe korfbalseizoen de punten onnodig in Zaandam achtergelatan.

Zaandam Zuid, een geheel onbekende tegenstander, was voor KV Wolderwijd de eerste competitie wedstrijd sinds lange tijd. Voor KV Wolderwijd was het zaak om te zorgen voor een snel en gevarieerd spel.

In de eerste helft werd er aan die opdracht ook bij vlagen zeer goed aan voldaan. Echter stokte het gedurende de eerste helft steeds vaker in de afronding. De echte scherpte ontbrak bij meerdere spelers.

Lees meer

Wolderwijd 1 verliest van koploper in Doorn

Afgelopen zaterdag moest ons eerste team van KV Wolderwijd op bezoek bij KCD in Doorn. De thuisploeg had de volle buit uit de eerste twee wedstrijden weten te behalen, dus de Zeewoldenaren moesten op zoek naar een goed resultaat om bovenin te kunnen blijven meedraaien.

Op een mooi veld, bij een goede temperatuur met onder een lekker zonnetje, begon Wolderwijd goed aan de wedstrijd, en er werd al snel door twee afstandsschoten een 0-2 voorsprong genomen.
Hierna ging het gelijk op, maar de coach van Doorn was toch niet tevreden met het vertoonde spel en nam na 15 minuten een time-out. De laatste fase van de eerste helft was vervolgens volledig voor de thuisploeg, en onder andere door een serie van 6 doelpunten op rij gingen beide ploegen rusten met een 10-7 stand.

Lees meer

KV Wolderwijd 1 wint door goede teamprestatie

Afgelopen zaterdag 12 september behaalden de korfballers van KV Wolderwijd de eerste overwinning van het veldseizoen. Tegenstander Arena werd met een 17-14 nederlaag teruggestuurd naar Rhenen.

Direct na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter lieten de Zeewoldenaren zien dat zij van plan waren iets recht te zetten na de nederlaag in Hilversum van vorige week, en binnen 1 minuut stond door een korte kans van Rick de 1-0 op het scorebord. Na de gelijkmaker van Arena liep Wolderwijd stapje voor stapje uit, en na 4-2 werd met 3 rake afstandsschoten, waaronder twee van Lynn binnen 1 minuut, voor het eerst een gaatje geslagen naar 7-2.

Na een kwartier spelen begon het aanvalsspel iets minder te lopen en werden er, door beide partijen overigens, veel kansen gemist. Het duurde zelfs tot de laatste minuut voor rust voordat Wolderwijd de korf weer vond. Timon zette met een mooi afstandsschot de ruststand 8-5 op het bord.

Lees meer

 • Glasbewassingnederland.nl
 • DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
 • Official Pizza partner KV Wolderwijd
 • DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
 • Bakker Bart
 • Onze KV Wolderwijd webshop
 • KorfbalTotaal.nl
 • Fysio Focus Zeewolde
 • De goedkoopste kwaliteits zonweringen
 • Financiële Dienstverlening
 • Stoffeerderij Vonk voor al uw stoffeer klussen
 • Freelance Audio engineering, Advies, Verkoop en Verhuur.
 • Drankenspeciaalzaak in Zeewolde
 • Voor al uw maatwerk
 • De schilders met garantie uit Zeewolde

Evenementen Agenda

Oliebollen Spektakel 2022


Datum: woensdag 28 december
Aanvang: 15:30 uur.


Oliebollen Toernooi 2022


Datum: woensdag 28 december
Aanvang: 18:30 uur.


Competitie Agenda

Geen evenementen

Bestuursagenda

ALV 2022


Datum: maandag 12 december
Aanvang: 19:30 uur.


Bestuursvergadering


Datum: maandag 30 januari
Aanvang: 19:30 uur.


Bestuursvergadering


Datum: maandag 27 februari
Aanvang: 19:30 uur.


Kantine Agenda

Geen evenementen