KV Wolderwijd E1 voor het eerst als achttal kampioen

Afgelopen zaterdag moest de korfbaltalenten van Wolderwijd E1 winnen om opnieuw een kampioenschap te behalen. Dit zou de eerste keer zijn sinds ze als achttal zijn gaan spelen.

Er moest thuis, in Zeewolde, gespeeld worden tegen hekkensluiter ASVD uit Dronten. Het was extra spannend omdat de wedstrijd opgenomen werd door het KinderPersBureau Zeewolde. Voorafgaand aan de wedstrijd werden de coaches en enkele spelers al geïnterviewd, en ook tijdens de rust werden er nog wat interviews afgenomen. Het resultaat is woensdag 21 of 28 mei te zien op Omroep Flevoland TV.

Na de bespreking, het warmlopen, inschieten en de interviews werd er eindelijk gefloten voor het begin van de wedstrijd. Er werd flink gescoord en de ruststand was al 10-3 voor Wolderwijd. Ook de tweede helft gingen de doorloopballen, afstandschoten en korte kansjes (waaronder zelfs een hele mooie tip-in)  door het gele mandje waardoor de eindstand 16-4 werd.

Voor de 3e keer dit korfbaljaar kon de E1 als kampioen gehuldigd worden! En, met een toespraak van de voorzitter en de uitreiking van een glas met opgedrukt diploma werd dit dan ook uitgebreid gedaan. Wolderwijd E1 is met nog 1 wedstrijd te gaan niet meer in te halen en is de terechte, ongeslagen kampioen.

Oliebollen Toernooi 2021
dinsdag 28 december