Wolderwijd E1 kampioen!

De wedstrijd van Wolderwijd E1 tegen de nummer 2 van de poule, HKC E2, moest gespeeld worden zonder Matthijs en Esther. Als reserve ging Mischa uit de E2 mee.

Hoewel Wolderwijd geen enkele keer heeft achter gestaan, was het een spannende wedstrijd.

Angela ving een schot dat mis was af, en legde vervolgens zelf de korte kans erin. De 0-1 stond op het scorebord. Maar vervolgens wist HKC ook een korte kans te benutten. Lotte bracht Wolderwijd weer op voorsprong met een doorloopbal, maar ook HKC wist een doorloopbal te benutten. Maar opnieuw scoorde Lotte een doorloopbal (dieptebal) en wist HKC weer gelijk te maken, nu met een afstandschot. Gelukkig scoorde Wolderwijd nog net voordat de eerste timeout begon. Anneleen gaf een diepe bal aan Lotte, welke de korte kans erin legde. De stand was nu 3-4.

Na de timeout kwam Woldewijd voor het eerst op 2 punten voorsprong, Anneleen forceerde een strafworp die ze zelf netjes scoorde. Maar HKC scoorde toen ook 2 keer en kwam weer op gelijke hoogte. Toen was het weer de beurt aan Wolderwijd. Anneleen ving een schot af en scoorde zelf de korte kans. Vervolgens kreeg ze een doorloopbal aangegeven van Martijn en ook deze ging door het gele mandje. Maar opnieuw scoorde HKC weer twee keer en kwam voor de rust nog gelijk, 7-7.
Sommige ouders die mee waren konden de spanning niet aan en gingen even de gang op…
Maar, na rust kon Wolderwijd het gat wat groter maken door 3 keer op rij te scoren. Lotte scoorde een afstandschot, Anneleen een doorloopbal en Angela ook een afstandschot. HKC kreeg een strafworp en scoorde deze. Maar daarna was het weer Wolderwijd dat 3 keer scoorde. Angela scoorde een doorloopbal, korte kans en afstandschot. Het verschil was nu opgelopen tot 5 punten. Beide teams wisten nog 1 keer te scoren. HKC nog een strafworp, en Lotte scoorde het laatste doelpunt, een dieptebal aangegeven door Angela. De eindstand werd dus 9-14.
Er moeten nog 2 wedstrijden gespeeld worden, maar ze staan al 6 punten voor op HKC. Niet meer in te halen of te evenarend dus.
Hiermee is Wolderwijd E1 al kampioen!!!

Oliebollen Toernooi 2021
dinsdag 28 december