Wolderwijd E1 sluit 2013 zonder puntverlies af

De laatste wedstrijd van 2013 stond op het programma, Wolderwijd E1 – Dalto E2.

Dalto E2 stond bijna helemaal onderaan, dus een moeilijke wedstrijd werd niet verwacht. Toch werd benadrukt de tegenstander niet te onderschatten en alert te blijven, vooral in de omschakeling. Bij het inschieten was te zien dat er, vanwege kerstvieringen, de donderdag niet getraind was want er gingen maar weinig ballen door het gele mandje.

Toen de wedstrijd eenmaal was begonnen, was daar niet zoveel meer van terug te zien. Het werd al snel duidelijk waarom Dalto E2 één-na-laatste stond, want verdedigend ging het niet zo best. Met maar liefst 4 doorloopballen, waarvan 1 mooie dieptebal, en een afstandschot stond het na 10 minuten al 5-0 voor Wolderwijd. Hoewel Wolderwijd niet op z’n best speelde werden de kansen wel afgemaakt. Helemaal de 2e 10 minuten. Doorloopballen, diepteballen, korte kansjes, scoren na een onderschepping en afstandschoten. Alles was mogelijk en veel ging erin. De ruststand was maar liefst 14-0.

In de rust werd afgesproken dat Wolderwijd mooi korfbal zou laten zien, lekker rondspelen en mooie kansen afmaken. Helaas bleek dat niet echt uitvoerbaar, het bleef rommelig en er ging ook steeds meer mis. In elk kwart werd nog wel 3 keer gescoord, waarmee de eindstand 20-0 werd.

Nu deze laatste wedstrijd in 2013 ook gewonnen is heeft Wolderwijd E1 in heel het seizoen nog geen punt verloren! In de zaalcompetitie staan ze nu zeer ruim bovenaan met een doelsaldo van +65.

Op het veld was dit team al kampioen geworden en dat gaat maandag 30 december gevierd worden met de kampioenenparade in het Topsportcentrum in Rotterdam!

maandag 29 juni

Seizoensafsluiting 2020