Wolderwijd E1 wint eerste zaalwedstrijd in 1ste klasse overtuigend

Nadat het veldseizoen noodgedwongen (door samenvoegen poules) in de 2e klasse, zonder puntverlies en met 100 doelpunten voor en slechts 5 tegen, was afgesloten kon de E1 eindelijk uitkomen in de 1ste klasse. De eerste tegenstander was Soesterkwartier E2 en met toch wel wat spanning werd er afgereisd naar Amersfoort. Eenmaal bij de sporthal bleek deze nog dicht, maar na enkele minuten kwam er toch iemand om de hal te openen, de lichten aan te doen en de kleedkamers te openen.

Wolderwijd was er helemaal klaar voor en begon al snel aan de warming-up. Gelukkig hadden we zelf een bal meegenomen, zodat ook het gooien en vangen al even geoefend kon worden. Daarna de bespreking waarin werd aangegeven om de het eerste kwart van de wedstrijd vooral bij de eigen tegenstander te blijven en te zorgen dat er goed verdedigd werd.

Mocht blijken dat het mogelijk was, dan kon er risico genomen worden om ballen te gaan onderscheppen.

Na enkele minuten spelen bleek al dat Wolderwijd veel sterker was dan Soesterkwartier en het onderscheppen van ballen begon al snel. Wolderwijd had hierdoor veel balbezit en scoringskansen, maar er werd veel niet afgemaakt. Na 10 minuten spelen stond het slechts 0-3. Maar, toen was Wolderwijd wel warm gedraaid, en Soesterkwartier bleek slecht de doorloopballen te kunnen verdedigen. Mede door een goede combinatie van Esther en Matthijs stond het in de rust opeens 0-11 (waarvan 8 doorloopballen).

De opdracht in de rust was om goed te combineren en met z’n allen goede aanvallen op te zetten, de kansen komen dan vanzelf. Hoewel dit toch lastig blijkt waren er een aantal heel mooie aanvallen te zien. In de tweede helft vielen er nog 8 doelpunten die telden, waarvan 7 voor Wolderwijd en 1 voor Soesterkwartier. De eindstand van 1-18 had zeker meer kunnen zijn, want de scheidsrechter begon veel af te fluiten wat echt onterecht was.

Maar, niet getreurd, de eerste duidelijke overwinning is binnen en álle spelers (die er waren ; Anneleen was er niet) hebben gescoord : Matthijs 7, Lotte 3, Angela 3, Esther 3, Martijn 2. Super gedaan!

Komende zaterdag is de E1 vrij en 23 november wordt er in Driebergen tegen Dalto gespeeld.

Oliebollen Toernooi 2021
dinsdag 28 december