Wolderwijd E1 pakt 2e overwinning

Zaterdag 7 juni moest Wolderwijd E1 een thuiswedstrijd spelen tegen Exakwa E1. Het weer was, net als vorige week, erg wisselvallig, af en toe een zonnetje, behoorlijk wat wind en als de zon weg was erg fris. Geen lekkere omstandigheden, maar de spelers hadden er wel zin in.

Bij het warmlopen en inschieten bleek al hoe lastig korfballen is met koude handen. Toen de tegenstanders in beeld kwamen, allemaal erg lang, nam de spanning toe. De trainer gaf vooraf aan dat er goed geplaatst moest worden en niet tegen de handen van de lange tegenstanders gegooid moest worden. Het gooien van onderhandse ballen moest maar uitgeprobeerd worden.

Toen de wedstrijd begonnen was bleek het gooien inderdaad lastig. Exakwa wist veel ballen te onderscheppen, maar wist gelukkig niet te scoren. Ook Wolderwijd kwam de 1ste helft niet aan scoren toe, waardoor de ruststand 0-0 was.

Na wat aanwijzingen in de rust, nogmaals onder de lange armen van Exakwa doorgooien, niet te gretig instappen als Exakwa gooit, zelf voor de diepteballen gaan en 2 nieuwe spelers, werd met frisse moed aan de 2e helft begonnen.

Er werd nu goed gekeken met gooien en al snel zag Ilse dat Damian goed vrij stond dicht bij de korf. Een mooie pass van Ilse en een goede afronding van Damian bracht de 1-0 op het scorebord.

Doordat de bal nu langer in het bezit van Wolderwijd bleef konden er ook leuke aanvallen worden opgezet. Dit resulteerde in een strafworp, geforceerd door Thomas en ook mooi afgerond door Thomas. De 2-0 was een feit.

Doordat Sam mooi langs haar dame kwam en Thomas goed kon aangeven werd het zelfs nog 3-0. Dat was ook de eindstand, waardoor de 2e overwinning van dit veldseizoen een feit was.

Oliebollen Toernooi 2021
dinsdag 28 december