Wolderwijd E1 kampioen!

Afgelopen zaterdag was het dan zover, bij een overwinning van Wolderwijd E1 op De Meeuwen E2 zou het kampioenschap binnen zijn.

Ouders en supporters waren hierover ingelicht, maar de spelers zelf wisten het niet (zeker). Dit was om de kinderen niet zenuwachtig te laten worden.

En, toen een enthousiaste ouder slingers op ging hangen tijdens de bespreking voor de wedstrijd, moest er een leugentje vanaf om de kids rustig te houden.

Het antwoord op de vraag waar de slingers voor waren luidde “Oh, voor de kangoeroeklup” en dat was genoeg om de rust enigszins te bewaren.

Het beloofde geen gemakkelijke wedstrijd te worden. De uitwedstrijd bij De Meeuwen werd gewonnen met een minimaal verschil, 3-4. Maar een overtuigende 6-0 maakte duidelijk dat Wolderwijd E1 gegroeid is dit seizoen; de spelers kunnen elkaar makkelijker vinden, kansen worden afgemaakt en verdedigend zit het ook goed.

De eerste helft wisten Ilse (2x), Thomas en Sam te scoren en in de rust stond Wolderwijd dus al op een comfortabele voorsprong.
In de tweede helft maakte Ilse en Thomas de score compleet. Maar, scoren doe je niet alleen. De helft van de doelpunten waren doorloopballen en werden aangegeven door Joey, Sam en Rick. En samenspelen is belangrijk voordat er een kans komt, dus Meghan, Matthijs, Irissa en Lynn waren ook belangrijk.

Helaas was Damian ziek, maar gelukkig kon hij wel supporteren. Kortom, iedereen super gedaan!!

Op naar de zaal, waar Wolderwijd E1 1ste klasse gaat spelen!

maandag 29 juni

Seizoensafsluiting 2020