Hallo, heb je een vraag? Of wil je iets weten? Dat kan eenvoudig door te gaan 'Appen' Of stuur een mailtje naar info@kvwolderwijd.nl

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page

2011 KVW Ledenshop banner

KV Wolderwijd F1 speelt 2e wedstrijd en vecht goed

De eerste en waarschijnlijke enige (laten we hopen van niet) wedstrijd die ik zag van Wolderwijd F1 was in verdedigend opzicht prima maar aanvallend niet al te best. Daar gaan we dus op trainen.

De zaalcompetitie is begonnen en dat betekende de eerste wedstrijd voor de Fjes in competitieverband. De vraag die ik veel stelde aan mezelf was: 'Zijn ze er klaar voor om tegen grotere kinderen te spelen, die mogelijk ook al langer korfballen?' Deze vraag heeft 2 antwoorden: ja en nee.
Waarom ja? Nou, omdat ze gevochten hebben als leeuwen, ze hebben de koppies niet laten hangen en zijn blijven doorgaan met het leuke spelletje korfbal. Toppers! Maar dan de nee, waarom dan nee? Nou, omdat je toch ziet dat ze moeite hebben met langere en betere kinderen, maar daar werken we nog aan.

Dan nu het wedstrijdverslag. We begonnen sterk aan de wedstrijd. De eerste 10 minuten gingen erg goed, vooral het gooien. Maar na de 1e pauze begon de tegenstander (Soesterkwartier F1) beter in hun spel te komen en zag je ook dat het allemaal 2e jaars of zelfs laatstejaars Fjes waren. Al snel na de pauze werd de 0-1 gescoord vanuit een afstandsschot. Maar zelfs toen onze Wolderwijd F1 tegen hun eerste achterstand aan keek bleven ze plezier houden en goed spelen. Helaas, voor de grote pauze konden we nog geen doelpunten zien voor Wolderwijd, maar wel 4 voor Soesterkwartier, dit bracht de ruststand op 0-4.

In de rust vertelden de coaches dat de kinderen er dichter op moesten, dit konden ze makkelijk aan, en dat ze hoop moesten houden en blijven knokken. Na rust startte de F1 prima, met meteen een doelpunt werd het al gauw 1-4 en mochten we gaan hopen op een come-back. Maar helaas, Soesterkwartier scoorde voor de 2e kleine pauze nog 2x en Wolderwijd ook nog 1x en stond het in die pauze 2-6. Ook nu bleven de koppies van de kinderen omhoog. We begonnen het 4e kwart zonder Arne die helaas ziek was, en over dit kwart heb ik maar 1 ding te zeggen. We kregen maar 1 goal tegen en dat was omdat Wolderwijd liet zien wat verdedigen is.

Al met al vond ik het een leuke wedstrijd om erbij te zijn en heb ik genoten van de verdedigende kwaliteiten van onze F1. De kinderen mogen trots zijn en iedereen mag het weten, let op dit team! We worden steeds beter en gaan echt onze wedstrijden winnen.

Ik wil graag Sophie, Louise, Daniël, Justin en Arne bedanken voor deze wedstrijd.

Groetjes Niek van Holland

 • DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
 • Official Pizza partner KV Wolderwijd
 • DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
 • Bakker Bart
 • Onze KV Wolderwijd webshop
 • KorfbalTotaal.nl
 • Fysio Focus Zeewolde
 • De goedkoopste kwaliteits zonweringen
 • Financiële Dienstverlening
 • Stoffeerderij Vonk voor al uw stoffeer klussen
 • Freelance Audio engineering, Advies, Verkoop en Verhuur.
 • Drankenspeciaalzaak in Zeewolde
 • Voor al uw maatwerk
 • De schilders met garantie uit Zeewolde

Evenementen Agenda

JAM Schoolkorfbal Toernooi 2022


Datum: vrijdag 30 september
Aanvang: 16:00 uur.


Competitie Agenda

Oefenwedstrijden veld


Datum: zaterdag 27 augustus
Aanvang: 09:00 uur.


Oefenwedstrijden veld


Datum: zaterdag 03 september
Aanvang: 09:00 uur.


Start veldcompetitie 2022-2023


Datum: zaterdag 10 september
Aanvang: 09:00 uur.


Bestuursagenda

Geen evenementen

Kantine Agenda

Geen evenementen