Hallo, heb je een vraag? Of wil je iets weten? Dat kan eenvoudig door te gaan 'Appen' Of stuur een mailtje naar info@kvwolderwijd.nl

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page

Maak kennis met korfbal: doe gratis mee aan onze proeftrainingen.
Klik hier voor alle info

E Jeugd

KAMPIOEN | KV Wolderwijd E2 viert klein feestje

Kampioen worden is wat elke korfballer wil. Zeker als je jong bent. KV Wolderwijd E2 is afgelopen weekend kampioen geworden door gelijk te spelen bij Telstar in Hoevelaken.

Het werd 4-4 na een spannende slotfase. Een wedstrijd die maar snel vergeten moet worden. Thuis won de E2 nog met ruime cijfers van dezelfde ploeg. Zouden het dan toch de zenuwen zijn geweest?

Lees meer

E1 Wolderwijd ongeslagen kampioen

Met een krappe winst in de laatste wedstrijd tegen Soesterkwartier is KV Wolderwijd E1 ongeslagen kampioen geworden.

Maar wat was het spannend die laatste wedstrijd. De gehele wedstrijd keek de pleog van Sam, Rick en Louise tegen een achterstand aan. Maar met een paar mooie combinaties en schitterende afrondingen in de laatste minuten werd het uiteindelijk een overwinning.

Lees meer

KV Wolderwijd E1 kampioen na spannende wedstrijd

20180224 KV Wolderwijd E1 Kampioen 2Wederom is een jeugdteam van KV Wolderwijd erin geslaagd kampioen te worden in hun poule. Dit maal was het de beurt aan de E1.

Het team, met Anna, Gerjan, Thijmen, Deborah en Inge (helaas afwezig), en invallers Noortje en Daniël, heeft de belangrijke wedstrijd in Harderwijk van Unitas gewonnen met 1-5. Onder leiding van coaches Irissa, Theanne en Lynn is dit team, met nog 1 wedstrijd te gaan, niet meer in te halen.

Ondanks dat deze kampioenswedstrijd in Harderwijk gespeeld werd waren supporters vanuit Zeewolde in grote getale meegereisd. Compleet met spandoeken, was de tribune voornamelijk gevuld met aanhang van KV Wolderwijd.

Na een zenuwslopend eerste kwart van de wedstrijd, vielen de goals pas in het tweede kwart. De ruststand was dan ook slecht 0-2 in het voordeel van Wolderwijd. Na rust bleef de spanning hoog met kansen aan beide zijden. Na een 0-4 stand kwam Unitas nog even terug tot 1-5 in het derde kwart. In het laatste kwart waren de kansen voornamelijk aan Unitas zijde maar werd er niet meer gescoord.

De blijdschap was dan ook groot na het horen van het laatste fluitsignaal. Het kampioenschap was binnen!

Na afloop werd er door de kampioenen, coaches en meegereisde supporters nog even nagenoten bij Kok Experience in Harderwijk.

Ongeslagen kampioen: KV Wolderwijd E1

20150903 KV Wolderwijd E1 KampioenCoach Nel is super trots op haar team:  KV Wolderwijd E1. Ongeslagen kampioen met heel veel doelpunten voor en maar een paar tegen.

Ook de laatste wedstrijd werd thuis gewonnen met 14-3 van Unitas. En met deze uitslag werd de kroon op het kampioenschap gezet.

2 keer in de week trainen heeft zijn vruchten afgeworpen. Tijdens de training wordt Nel bijgestaan door Mark en Harm.

Wolderwijd E1 wint ook de laatste zaalwedstrijd met groot verschil!

Afgelopen zaterdag moest Wolderwijd in Driebergen spelen tegen Dalto E2.

Het leek wel of Dalto er alles aan had gedaan om het Wolderwijd moeilijk te maken. Allereerst moesten we al om 07:45 uur vertrekken omdat de wedstrijd om 09:00 uur gepland stond. Ten tweede moest er gespeeld worden op een erg klein veld, dat niet eens voldeed aan de minimale eisen van het KNKV en zelfs 7 meter korter was dan ons veld in Zeewolde.

We besloten om er niets van te zeggen en gewoon te laten zien met het korfbalspel wie de sterkste is. En, dat heeft Dalto geweten.

Halverwege was de stand al 0-10 en er werd al gefluisterd dat de 0-20 wel gehaald zou kunnen worden. Het werd voor Dalto zelfs nog erger, want de eindstand op het scorebord was maar liefst 2-24!

Als beloning voor het zaalkampioenschap gaat de E1, samen met de kampioenen van de D2 en C1, naar Ahoy. Op 5 april a.s. zullen deze kampioensteams gehuldigd worden waarna ook nog eens de finale van de korfballeague bekeken kan worden.

KV Wolderwijd E1 voor het eerst als achttal kampioen

Afgelopen zaterdag moest de korfbaltalenten van Wolderwijd E1 winnen om opnieuw een kampioenschap te behalen. Dit zou de eerste keer zijn sinds ze als achttal zijn gaan spelen.

Er moest thuis, in Zeewolde, gespeeld worden tegen hekkensluiter ASVD uit Dronten. Het was extra spannend omdat de wedstrijd opgenomen werd door het KinderPersBureau Zeewolde. Voorafgaand aan de wedstrijd werden de coaches en enkele spelers al geïnterviewd, en ook tijdens de rust werden er nog wat interviews afgenomen. Het resultaat is woensdag 21 of 28 mei te zien op Omroep Flevoland TV.

Na de bespreking, het warmlopen, inschieten en de interviews werd er eindelijk gefloten voor het begin van de wedstrijd. Er werd flink gescoord en de ruststand was al 10-3 voor Wolderwijd. Ook de tweede helft gingen de doorloopballen, afstandschoten en korte kansjes (waaronder zelfs een hele mooie tip-in)  door het gele mandje waardoor de eindstand 16-4 werd.

Voor de 3e keer dit korfbaljaar kon de E1 als kampioen gehuldigd worden! En, met een toespraak van de voorzitter en de uitreiking van een glas met opgedrukt diploma werd dit dan ook uitgebreid gedaan. Wolderwijd E1 is met nog 1 wedstrijd te gaan niet meer in te halen en is de terechte, ongeslagen kampioen.

 

KV Wolderwijd E2 overtuigend naar kampioenschap

Wat kan een kampioenschap toch leuk zijn. Zeker als je in ogenschouw neemt dat de meeste spelers van deze E2 nog niet zolang korfballen.

Wolderwijd E2 is afgelopen zaterdag kampioen geworden door met maar liefst 11-1 te winnen van Dos Kampen.

In de voorlopige eindstand in de poule van Wolderwijd E2 laten ze er geen twijfel over bestaan wie de echte kampioen is. Met slechts 4 doelpunten tegen en maar liefst 56 gemaakte goals zijn zij de terechte kampioen.

Het was dus ook een vrolijke boel bij het uitreiken van de meidailles en het ontkurken van de champagne.

20150926 KV Wolderwijd E2 kampioen

Van harte gefeliciteerd: Daniël, Justin, Emily, Daphne, Tjarda, Lisa, Sanne en Dennis!

Wolderwijd E1 is kampioen!

KV Wolderwijd E1 Kampioen

Afgelopen zaterdagochtend was het dan eindelijk zo ver: de echte kampioenswedstrijd voor de toppers van Wolderwijd E1.

Alle wedstrijden werden tot nu toe gewonnen, dus de coaches hadden er vertrouwen in.

Het publiek zat drie rijen dik op de banken en leefde vanaf de eerste minuut enorm mee met toeters, bellen, spandoeken en gejuich. Wat ouders verklapten dat de spelers slecht hadden geslapen van de zenuwen, maar daar was aan het begin van de wedstrijd helemaal niets van te merken.

Karsten maakte al gauw het eerste doelpunt, en Unitas kreeg nauwelijks de kans om aan te vallen. Er werden nog twee strafworpen gemist, maar gelukkig ging het maken van gewone doelpunten wel heel erg goed. Arne, Damaris en Karsten maakten allemaal een mooi afstandsschot, waardoor de stand na de eerste tien minuten al 4-0 voor Wolderwijd was. Daarna werd het spelletje onrustiger. Unitas ging wat beter spelen, waardoor Wolderwijd minder kansen kreeg. Sophie scoorde de 5-0 met een mooi schot, maar het leek soms wel alsof iedereen iets té graag wilde scoren. Dat merkten ook de coaches Elserieke en Nel, die steeds wat meer aanwijzingen gingen geven.

In het derde kwart was Unitas ineens het betere team, door twee keer op rij te scoren. Wolderwijd kreeg ook weer meer kansen maar de bal leek er maar niet in te willen. Karsten gooide er van afstand weer een bal in, tot vreugde van het enthousiaste publiek: 6-2. Nog tien minuten volhouden, dan was Wolderwijd E1 kampioen… Die tien minuten ging het spel op en neer.

Lees meer

Wolderwijd E1 blijft winnen

De eerste 2 wedstrijden van de E1 als 8-tal zijn gewonnen. Het was leuk om te zien hoe ze als 8-tal kunnen spelen.

De eerste wedstrijd was in Dronten tegen ASVD en nadat ze al snel tegen een 1-0 achterstand aan keken begon de machine te draaien. De wedstrijd werd uiteindelijk met 1-8 gewonnen!

De tweede wedstrijd was thuis tegen Dindoa. Het werd een leuke wedstrijd met kansen aan beide kanten. Wolderwijd won met 6-3.

Afgelopen zaterdag werd er weer thuis gespeeld, tegen Dos Kampen, en al om 9 uur! Dit was wel erg vroeg en ook nog eens erg koud. Het tijdstip en de kou hadden wel invloed op het spel en veel ballen werden niet goed gegooid of niet goed gevangen. De kansen die er werden gecreëerd gingen helaas niet door het gele mandje, op 1 na, maar die werd afgekeurd. Hierdoor was de ruststand 0-0.

De limonade, het praatje, het wat latere tijdstip…. het leek te helpen. Het eerste doelpunt viel en was een afstandschot van Angela. Vervolgens gaf Esther een doorloopbal aan Matthijs die hij netjes afrondde. Het derde doelpunt kwam weer van Angela, een dieptebal mooi aangegeven door Matthijs. Daarna rondde Mischa een korte kans af waardoor de stand op 4-0 kwam.

Het andere aanvalsvak wist nog twee keer te scoren. Eerst gaf Martijn een mooie dieptebal aan Lotte die de korte kans raak schoot en vervolgens benutte Lotte nog een korte kans waardoor de eindstand 6-0 werd.

Hierdoor staat Wolderwijd E1 weer fier op de 1ste plaats en doordat Dindoa al een punt heeft laten liggen in Dronten komt een nieuw kampioenschap wel erg dichtbij. Als er op 10 mei gewonnen worden in Kampen kan dit team 17 mei al kampioen worden door dan opnieuw te winnen van ASVD.

Schrijf 17 mei, 11:30 uur, alvast in jullie agenda!

 

Teamuitje E-tjes

Zaterdag 22 maart was het dan zo ver, het teamuitje van de E1 en de E2.

Het begon om 12:30 uur met pannenkoeken eten in de blokhut, of eigenlijk begonnen we om 11:30 uur met het supporteren van onze F1 die een oefenwedstrijd speelde. Maar, dan was het toch zover, de pannenkoeken werden door verschillende ouders en Nel gebracht. En, ze waren héérlijk! Dat bleek wel uit het feit dat er aan het einde van de middag geen eentje meer over was… (bakkers: bedankt!).
Voor wat betreft het weer, was het wat onzeker, en dat hebben we gemerkt ook. Nadat de pannenkoeken vrij snel naar binnen waren gewerkt ging Luuk nog even met de kids aan korfbal doen, waar Nel, Bas en Liesbeth de blokhut weer schoon probeerden te krijgen. Hopelijk is dat gelukt beste kantinecommissie.
De schoonmakers bleven droog, maar de kids buiten begonnen al wat nattigheid te voelen. Toen de blokhut weer schoon en afgesloten was, werd het tijd om naar de MMM-boerderij te fietsen. Gele hesjes voor en achteraan moesten aangeven dat we een groep waren (en dat werkte), maar de regen begon met bakken uit de hemel te komen. De pret werd er niet minder om en eenmaal bij de MMM-boerderij aangekomen begon het weer wat droger te worden. Vanaf het moment dat we met de midgetgolf begonnen begon de zon weer te schijnen. En, hoewel de banen wat nat waren is het verder droog gebleven en kon er goed geslagen worden. Met de golfsticks wel te verstaan. Met 4 groepjes konden we lekker opschieten en hoewel de verschillen best groot waren, vond iedereen het leuk.

Na afloop werd er nog een lekker koud ijsje gegeten, behalve door Nel, die een ware kop thee wilde hebben om weer wat warm te worden, wat niet gelukt was… Daarna konden we dan eindelijk naar het Klauterwoud. Vanwege de regen was dit best glibberig, maar wel erg leuk. Afgezien van een spontane bloedneus, flinke snee in een vinger en plat op de buik ging alles goed en heeft iedereen het overleefd en vond iedereen het jammer dat het opeens al bijna 5 uur was.

Terug bij de MMM-boerderij zijn de laatste pannenkoeken nog opgegeten en kon iedereen thuis gebracht worden. De foto’s in de foto galerij geven aan hoe gezellig en leuk het was.

 

Wolderwijd E1 ongeslagen kampioen!

Zaterdag 1 maart speelden de talenten van Wolderwijd E1 tegen de nieuwe nummer twee van de poule: Midlandia E1.

Hoewel Wolderwijd al kampioen was, wilde het team toch heel graag winnen. Tot nu toe was er nog geen punt verloren en dat wilden de spelers graag zo houden. En hoewel het, op de eerste 10 minuten na, geen beste wedstrijd was werd er toch weer met ruime cijfers gewonnen: 15-6.

Er zijn dit seizoen 11 wedstrijden gespeeld, waarin 167 doelpunten werden gemaakt, tegenover slechts 38 tegendoelpunten. Wolderwijd mag zich dus trots een ongeslagen kampioen noemen! Na de thuisoverwinning werd het team in de kantine van de Horst verwacht, waar de voorzitter een toespraak hield en de activiteitencommissie iets lekkers klaar had staan.

De kinderen en de trainers werden gehuldigd met medailles en een kampioensdiploma. Met nog 1 wedstrijd op het programma was dit een feestelijke afsluiting van een geweldig zaalseizoen. Op het veld gaat dit team een nieuwe uitdaging aan.

Samen met twee spelers uit de E2 zullen ze een 8-tal gaan vormen. Jongens en meiden, gefeliciteerd!

De kampioenen op de foto: coach Liesbeth, Esther, Angela, Anneleen, Lotte, Martijn, Matthijs en coach Luuk.

Wolderwijd E1 analyseert de wedstrijd

Luuk legt uit wat de bedoeling is

Op 25 januari jl. was Peter zo aardig om de wedstrijd Wolderwijd E1 – Dalto E3 te filmen. Daarna heeft hij hem netjes gemonteerd en ons ter beschikking gesteld.
De donderdag van de voorjaarsvakantie was de dag dat we met het team de film hebben bekeken en geanalyseerd. Dit niet zomaar, maar onder het genot van lekker eten en drinken.

 

Klik op 'lees meer' om het volledige verslag te lezen en de foto's te bekijken van deze gezellige avond!

Lees meer

Wolderwijd E1 kampioen!

De wedstrijd van Wolderwijd E1 tegen de nummer 2 van de poule, HKC E2, moest gespeeld worden zonder Matthijs en Esther. Als reserve ging Mischa uit de E2 mee.

Hoewel Wolderwijd geen enkele keer heeft achter gestaan, was het een spannende wedstrijd.

Angela ving een schot dat mis was af, en legde vervolgens zelf de korte kans erin. De 0-1 stond op het scorebord. Maar vervolgens wist HKC ook een korte kans te benutten. Lotte bracht Wolderwijd weer op voorsprong met een doorloopbal, maar ook HKC wist een doorloopbal te benutten. Maar opnieuw scoorde Lotte een doorloopbal (dieptebal) en wist HKC weer gelijk te maken, nu met een afstandschot. Gelukkig scoorde Wolderwijd nog net voordat de eerste timeout begon. Anneleen gaf een diepe bal aan Lotte, welke de korte kans erin legde. De stand was nu 3-4.

Lees meer

Wolderwijd E1 blijft ongeslagen

Afgelopen zaterdag stond de lastige uitwedstrijd tegen Koveni E1 op het programma. Koveni stond 3e en behoort samen met HKC en Wolderwijd tot de sterkere teams in deze poule. Vooraf leek dit dus een spannende wedstrijd te worden. Dat bleek echter niet het geval, maar het was zeker een lastige partij. Dit kwam voornamelijk omdat Wolderwijd goed verdedigde, Koveni veel balbezit had en erg, erg lang de bal wist vast te houden.

Lees meer

Wolderwijd E1 sluit 2013 zonder puntverlies af

De laatste wedstrijd van 2013 stond op het programma, Wolderwijd E1 – Dalto E2.

Dalto E2 stond bijna helemaal onderaan, dus een moeilijke wedstrijd werd niet verwacht. Toch werd benadrukt de tegenstander niet te onderschatten en alert te blijven, vooral in de omschakeling. Bij het inschieten was te zien dat er, vanwege kerstvieringen, de donderdag niet getraind was want er gingen maar weinig ballen door het gele mandje.

Toen de wedstrijd eenmaal was begonnen, was daar niet zoveel meer van terug te zien. Het werd al snel duidelijk waarom Dalto E2 één-na-laatste stond, want verdedigend ging het niet zo best. Met maar liefst 4 doorloopballen, waarvan 1 mooie dieptebal, en een afstandschot stond het na 10 minuten al 5-0 voor Wolderwijd. Hoewel Wolderwijd niet op z’n best speelde werden de kansen wel afgemaakt. Helemaal de 2e 10 minuten. Doorloopballen, diepteballen, korte kansjes, scoren na een onderschepping en afstandschoten. Alles was mogelijk en veel ging erin. De ruststand was maar liefst 14-0.

In de rust werd afgesproken dat Wolderwijd mooi korfbal zou laten zien, lekker rondspelen en mooie kansen afmaken. Helaas bleek dat niet echt uitvoerbaar, het bleef rommelig en er ging ook steeds meer mis. In elk kwart werd nog wel 3 keer gescoord, waarmee de eindstand 20-0 werd.

Nu deze laatste wedstrijd in 2013 ook gewonnen is heeft Wolderwijd E1 in heel het seizoen nog geen punt verloren! In de zaalcompetitie staan ze nu zeer ruim bovenaan met een doelsaldo van +65.

Op het veld was dit team al kampioen geworden en dat gaat maandag 30 december gevierd worden met de kampioenenparade in het Topsportcentrum in Rotterdam!

Wolderwijd E1 wint ook van Midlandia

Vooraf werd gedacht dat de wedstrijd Midlandia E1 – Wolderwijd E1 een ware krachtmeting zou worden. Maar, al snel werd duidelijk dat Wolderwijd afgelopen zaterdag de sterkste ploeg was.

De eerste 10 minuten kwam Wolderwijd al op een voorsprong van 0-4 door maar liefst 3 doelpunten van Matthijs en 1 van Angela. De tweede 10 minuten waren die van Lotte die zorgde voor een ruststand van 1-7. Het derde kwart liep Wolderwijd uit naar een 3-10 voorsprong met weer 3 doelpunten van Matthijs. Martijn en Angela zorgden in het laatste deel voor de 3-12 eindstand.

Anneleen en Esther kregen ook kansen, maar hun pogingen gingen net mis.

Al met al een niet zo spannende wedstrijd, maar een mooie overwinning waardoor Wolderwijd E1 4 punten los staat van Midlandia, HKC, Koveni en Dalto E3 die allen op 6 punten staan.

Wolderwijd E1 wint met ruime cijfers van HKC

De wedstrijd tegen HKC E2 stond op het programma. Vooraf best spannend, want HKC stond slechts 2 punten achter op Wolderwijd.

Nadat de belangrijkste aandachtspunten nog eens besproken waren kon aan de warming-up begonnen worden en om precies 11:30 uur floot scheidsrechter Wouter voor het begin van de wedstrijd. Al snel werd duidelijk dat Wolderwijd de wedstrijd wel zou kunnen winnen, maar dat HKC toch ook een goede tegenstander was.

In de eerste 10 minuten kwam Wolderwijd op een voorsprong van 3-1 via 2 mooie afstandschoten van Matthijs en een kort kansje van Lotte. Wel op voorsprong, maar het bleef opletten in de verdediging. De 10 minuten voor rust was eigenlijk het beste deel van de wedstrijd en wist Wolderwijd uit te lopen naar een voorsprong van 8-2.

Na rust had Wolderwijd het echt moeilijk en in het 3e kwart werd er maar 1 keer gescoord, daar waar HKC 2 keer de korf wist te vinden. Maar het laatste deel herstelde Wolderwijd zich weer en via 2 doorloopballen, een korte kans en een afstandschot werd de eindstand  13-5, HKC scoorde namelijk ook nog een keer.

Komende zaterdag staat de kraker tegen Midlandia E1 op het programma. Midlandia had tot afgelopen zaterdag ook nog niets verloren, maar verspeeld nu wel punten tegen Koveni. Als Wolderwijd a.s. zaterdag weet te winnen is een grote stap naar een mogelijk kampioenschap gezet.

Wolderwijd E1 wint eerste zaalwedstrijd in 1ste klasse overtuigend

 

Nadat het veldseizoen noodgedwongen (door samenvoegen poules) in de 2e klasse, zonder puntverlies en met 100 doelpunten voor en slechts 5 tegen, was afgesloten kon de E1 eindelijk uitkomen in de 1ste klasse. De eerste tegenstander was Soesterkwartier E2 en met toch wel wat spanning werd er afgereisd naar Amersfoort. Eenmaal bij de sporthal bleek deze nog dicht, maar na enkele minuten kwam er toch iemand om de hal te openen, de lichten aan te doen en de kleedkamers te openen.

Wolderwijd was er helemaal klaar voor en begon al snel aan de warming-up. Gelukkig hadden we zelf een bal meegenomen, zodat ook het gooien en vangen al even geoefend kon worden. Daarna de bespreking waarin werd aangegeven om de het eerste kwart van de wedstrijd vooral bij de eigen tegenstander te blijven en te zorgen dat er goed verdedigd werd.

Lees meer

 • 1
 • 2
 • Glasbewassingnederland.nl
 • DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
 • Official Pizza partner KV Wolderwijd
 • DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
 • Bakker Bart
 • Onze KV Wolderwijd webshop
 • KorfbalTotaal.nl
 • Fysio Focus Zeewolde
 • De goedkoopste kwaliteits zonweringen
 • Financiële Dienstverlening
 • Stoffeerderij Vonk voor al uw stoffeer klussen
 • Freelance Audio engineering, Advies, Verkoop en Verhuur.
 • Drankenspeciaalzaak in Zeewolde
 • Voor al uw maatwerk
 • De schilders met garantie uit Zeewolde

Evenementen Agenda

Geen evenementen

Competitie Agenda

Oefenwedstrijden ZAAL


Datum: zaterdag 04 november
Aanvang: 09:00 uur.


Bestuursagenda

Geen evenementen

Kantine Agenda

Geen evenementen