Wolderwijd D1 verslaat Rood-Wit D1 met ruime cijfers

Er stond een spannende wedstrijd op het programma, Wolderwijd D1 – Rood-Wit D1.

De uitwedstrijd in Wezep werd nipt gewonnen door Wolderwijd, 9-10, en de oefenwedstrijd thuis in Zeewolde ging nipt naar Rood-Wit, 7-8. Beide teams strijden ook nog om het kampioenschap.
Er was al weken naar deze wedstrijd toegeleefd, de afgelopen 2 zaterdagen had Wolderwijd D1 geen wedstrijd. De trainingen waren helemaal afgestemd op deze wedstrijd en de ervaringen opgedaan in Wezep.
Helaas was Mischa ziek, maar gelukkig was Rick bereid om in te vallen.

Wolderwijd kwam goed uit de startblokken en al vrij snel stond de 1-0 op het scorebord. Angela gaf een doorloopbal aan Matthijs aan, welke de bal netjes door het gele mandje gooide. Vervolgens was het Rick die een mooi afstandschot erin schoot. Rood-Wit deed nog wat terug door een doorloopbal te scoren, maar daarna was het weer Rick die met nogmaals een afstandschot de 3-1 scoorde. Daarna kwam het andere vak in de aanval en daar stond Anneleen. Zij speelde als heer en scoorde wel 3 keer achter elkaar. Allereerst een mooi afstandschot. Vervolgens rondde ze een strafworp, geforceerd door Lynn, keurig af. Daarna nog een afstandschot. Het was dus inmiddels 6-1 geworden. Wat was er met Rood-Wit aan de hand? Maar niet alleen Anneleen kon scoren in dit vak, de 7-1 kwam van Martijn. Hij ving een schot van Lynn af dat over ging en legde zelf de korte kans erin. Voor de rust wist Rood-Wit nog 1 keer te scoren door een doorloopbal af te ronden. 7-2 dus met rust.
Het praatje in de rust was erop gericht dat we er nog niet waren. Rood-Wit zou nog terug kunnen komen. In Wezep was het tenslotte dat Wolderwijd in de rust met 8-5 achter stond en toch de overwinning nog wist binnen te slepen.
Rood-Wit bleek niet terug te komen. Wolderwijd ging door met scoren en Rood-Wit wist de 2e helft helemaal niet meer tot een doelpunt te komen. Het eerste doelpunt na rust kwam van Rick die een doorloopbal, aangegeven door Angela, afrondde. En, vervolgens maakte Rick de 9-2 door een omdraaibal door het gele mandje te prikken. De 10-2 en 11-2 kwamen beide van Anneleen. Twee keer een doorloopbal, twee keer aangegeven door Lynn. Dit was ook de eindstand.
Doordat Dindoa van ASVD verloren had staat Wolderwijd nu 3 punten voor op zowel Rood-Wit als Dindoa. Een mooi resultaat!
Komende zaterdag staat de altijd lastige uitwedstrijd tegen Unitas op het programma. Zin in spektakel? Zorg dan dat je om 10:00 uur in de Sypel in Harderwijk zit. (en daarna snel terug om naar de E1 te kijken….)

• DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
  • Official Pizza partner KV Wolderwijd
  • DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
  • Bakker Bart
  • Onze KV Wolderwijd webshop
  • KorfbalTotaal.nl
  • Fysio Focus Zeewolde
  • De goedkoopste kwaliteits zonweringen
  • Financiële Dienstverlening
  • Stoffeerderij Vonk voor al uw stoffeer klussen
  • Freelance Audio engineering, Advies, Verkoop en Verhuur.
  • Drankenspeciaalzaak in Zeewolde
  • Voor al uw maatwerk