Wolderwijd D1 herovert koppositie

Nadat de oliebollen op vrijdag 2 januari weggetraind waren vertrok Wolderwijd D1 op zaterdag naar Kampen om de eerste wedstrijd in 2015 te gaan spelen. DOS Kampen stond op de voorlaatste plaats, maar moest zeker niet onderschat worden en Wolderwijd mocht niet een zogenaamde “oliebollen-wedstrijd” gaan spelen, maar moest vol voor de overwinning gaan.

Er werd goed aan de wedstrijd begonnen en al snel stond Wolderwijd voor met 0-2 via een doorloopbal van Matthijs en een afstandschot van Angela. DOS Kampen deed iets terug door ook een afstandschot raak te schieten, maar Esther bracht de marge weer op 2 via een doorloopbal, 1-3. Na de vakwissel waren het Lotte en Lynn die allebei een doorloopbal afrondden en de ruststand op 1-5 bracht.

Wolderwijd speelde niet slecht, maar ze konden beter. Dit werd in de rust ook besproken en er zouden in de tweede helft meer kansen gecreëerd en afgemaakt moeten worden. DOS Kampen was te verslaan met hoge cijfers.

Al snel in de 2e helft gaf Angela een prachtige dieptebal aan Matthijs die de bal door het gele mandje gooide. DOS Kampen deed nog wat terug via een afstandschot, maar daarna was het Wolderwijd dat beter speelde en scoorde. Esther rondde nogmaals een doorloopbal af en Matthijs scoorde nog een afstandschot. De stand was hiermee op 2-8 gekomen. Daarna gaf Matthijs 2 diepteballen aan, één aan Esther en één aan Angela. Beide dames rondde de doorloopbal af en er stond een 2-10 stand op het scorebord. Daarna was het de beurt aan het andere vak. Ook hier werden nog eens 4 doorloopballen gescoord. Eerst was het Anneleen die Lynn aangaf, daarna gaf Lynn Martijn aan, weer een dieptebal. En, Anneleen dacht, ik kan ook een dieptebal geven, en ze deed dat ook, waardoor Lynn kon scoren. Het laatste doelpunt kwam van Martijn die werd aangegeven door Lynn.

Een mooi begin in het nieuwe jaar. En, doordat Dindoa gelijk speelde tegen ASVD staat Wolderwijd nu weer bovenaan!

• DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
  • Official Pizza partner KV Wolderwijd
  • DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
  • Bakker Bart
  • Onze KV Wolderwijd webshop
  • KorfbalTotaal.nl
  • Fysio Focus Zeewolde
  • De goedkoopste kwaliteits zonweringen
  • Financiële Dienstverlening
  • Stoffeerderij Vonk voor al uw stoffeer klussen
  • Freelance Audio engineering, Advies, Verkoop en Verhuur.
  • Drankenspeciaalzaak in Zeewolde
  • Voor al uw maatwerk