Wolderwijd D1 verslaat kampioens-concurrent Rood-Wit

Wolderwijd D1 moest afreizen naar Wezep voor de 4e zaal wedstrijd. Met 3 gespeelde en gewonnen wedstrijden voor Wolderwijd en 2 gespeelde en gewonnen wedstrijden voor Rood-Wit beloofde dit een spannende wedstrijd te worden. Ook omdat er al tegen dit team geoefend was en de wedstrijd toen nipt verloren ging met 7-8.

Na wat moeilijkheden om de zaal te vinden kon er aan de voorbereiding begonnen worden. Het motto was goed gooien en vangen, want als Wolderwijd de bal heeft kan Rood-Wit niet scoren.

Helaas kwam Wolderwijd niet zo goed uit de startblokken en Rood-Wit wel, wat al vrij snel een 3-0 achterstand betekende. Duidelijk was dat Rood-Wit slimmer speelde en kansen creëerde door een goed blok neer te zetten en Wolderwijd dit nog niet kende en aan de verkeerde kant mee liep. (dat wordt trainen!) En, Rood-Wit was ook goed in de afronding, waar Wolderwijd de kansen niet afmaakte.

Maar bij de 3-0 achterstand was het Angela die de spanning terug bracht door eerst een afstandschot raak te schieten en vervolgens een doorloopbal af te ronden. Met deze 3-2 stand bleef het spannend doordat eerst Rood-Wit scoorde, en daarna Matthijs met een mooi afstandschot. Toen was het Rood-Wit dat afstand nam door 3x op rij te scoren, waardoor de stand op 7-3 kwam. Maar Wolderwijd vocht terug en Lynn scoorde een korte kans en Anneleen benutte een strafworp. Jammer genoeg bracht Rood-Wit de ruststand nog op 8-5.

Het praatje in de rust was voornamelijk gericht op het feit dat Wolderwijd zeker niet kansloos was, beter moest lopen met het blok om snijden te forceren en meer rust in de aanval moest brengen. Omdat het eerste aanvalsvak niet lekker draaide werd Mischa gewisseld en kwam Rick binnen de lijnen.

De aanval draaide beter en Rick kon gelijk een doorloopbal afronden. Vervolgens kreeg Matthijs een diepe bal aangespeeld en rondde het afstandschot mooi af. Beide keren aangegeven door Angela. Daarna bracht Rick, met een korte kans, de stand op gelijke hoogte, 8-8. Nog voor de functiewissel scoorde Matthijs weer een afstandschot en stond Wolderwijd voor het eerst voor.

Niet alleen de aanval draaide beter, want door de aandachtige lezer zij opgemerkt dat Rood-Wit niet meer scoorde.

Anneleen bouwde de voorsprong nog wat verder uit door met een doorloopbal, aangegeven door Martijn, de 8-10 op het scorebord te zetten. Rood-Wit wist in de 2e helft alleen in de allerlaatste seconde te scoren, waardoor de eindstand 9-10 werd.

Een prachtige, spannende wedstrijd waarin Wolderwijd geknokt heeft voor wat ze waard zijn, super!

Met 2 weken geen wedstrijd kan Wolderwijd zich gaan voorbereiden op de andere kampioens-concurrent Dindoa die ook 2 wedstrijden gespeeld en gewonnen heeft.

• DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
  • Official Pizza partner KV Wolderwijd
  • DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
  • Bakker Bart
  • Onze KV Wolderwijd webshop
  • KorfbalTotaal.nl
  • Fysio Focus Zeewolde
  • De goedkoopste kwaliteits zonweringen
  • Financiële Dienstverlening
  • Stoffeerderij Vonk voor al uw stoffeer klussen
  • Freelance Audio engineering, Advies, Verkoop en Verhuur.
  • Drankenspeciaalzaak in Zeewolde
  • Voor al uw maatwerk