Wolderwijd D1 wint derde zaal wedstrijd op rij

Voor Wolderwijd D1 stond weer een thuiswedstrijd op het programma, dit keer tegen Unitas D2. Gelukkig was iedereen weer aanwezig en kon er zonder reserves begonnen worden.

Al snel scoorde Unitas een afstandschot, maar deze werd afgekeurd vanwege verdedigen. Daarna waren er kansen over een weer, maar ging de bal niet meer door het gele mandje. Pas na bijna 19 minuten spelen was het Lynn die de score opende. Een mooie dieptepass van Lotte werd afgerond en de 1-0 stond op het scorebord. Helaas wist Unitas vrij snel daarna ook het mandje te vinden met een afstandschot. Deze 1-1 was de ruststand. En, mocht je nu denken dat het een saaie wedstrijd was, in het geheel niet. Het tempo was hoog en de bal ging snel rond. Kansen waren er volop, maar de afronding zat, aan beide kanten, niet mee.

Het praatje in de rust was om verdedigend vooral zo door te gaan en aanvallend iets meer rust in het spel te brengen, waardoor de kansen wellicht wel afgerond konden worden.
Ook dit keer werden de adviezen in de praktijk gebracht. Vier minuten na rust gaf Matthijs een doorloopbal aan Angela aan welke ook gelijk raak was. Daarna scoorde Matthijs zelf vanaf afstand. Unitas schoot de aansluitingstreffer er ook van afstand in, waardoor de stand 3-2 werd. Matthijs had het te pakken en scoorde nog 2 afstandschoten, maar opnieuw wist Unitas ook te scoren, dit keer een doorloopbal, 5-3 dus. Lynn ving daarna een afstandschot af en scoorde de korte kans zelf. Maar opnieuw scoorde Unitas met een mooi afstandschot, 6-4. De spanning bleef! Wolderwijd nam weer wat mee afstand doordat Lynn een doorloopbal en Anneleen een afstandschot scoorden. Unitas deed nog 1x iets terug met nog een mooi afstandschot, maar het laatste doelpunt kwam van Lynn. Hierdoor kwam de eindstand op 9-5.

Wolderwijd D1 staat met 3 gespeelde en 3 gewonnen wedstrijden bovenaan. Komende zaterdag gaat dit team op bezoek bij Rood-Wit D1 die ook nog ongeslagen (maar 2 wedstrijden gespeeld) op de 2e plaats staat. Dit belooft een spannende wedstrijd te worden…

• DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
  • Official Pizza partner KV Wolderwijd
  • DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
  • Bakker Bart
  • Onze KV Wolderwijd webshop
  • KorfbalTotaal.nl
  • Fysio Focus Zeewolde
  • De goedkoopste kwaliteits zonweringen
  • Financiële Dienstverlening
  • Stoffeerderij Vonk voor al uw stoffeer klussen
  • Freelance Audio engineering, Advies, Verkoop en Verhuur.
  • Drankenspeciaalzaak in Zeewolde
  • Voor al uw maatwerk