Wolderwijd D1 pakt eerste punten in de eerste klasse.

De E1 van vorig jaar ging op het veld voor het eerst als D1 spelen en gelijk in de 1ste klasse. Helaas werd er slechts 1 punt gepakt en eindigde Wolderwijd D1 onderaan in de poule. Maar, er werd zeker niet slecht gespeeld, alleen werden veel kansen niet afgemaakt en kon het goede spel niet een hele wedstrijd volgehouden worden. Punten waarop dan ook fanatiek werd getraind.

En, dat trainen helpt werd zichtbaar in de zaal. Vorige week werden er 2 oefenwedstrijden gespeeld die helaas nipt werden verloren. Maar het spel was snel en leuk om naar te kijken en met een beetje geluk had Wolderwijd D1 ook kunnen winnen.
Met goede moed werd dan ook afgelopen zaterdag afgereisd naar Oranje Zwart in Zwolle.
Oranje Zwart D1 kwam helaas al snel op een 1-0 voorsprong met een mooi uitgespeelde aanval tussen de twee dames. Maar, dat was ook de enige voorsprong voor Oranje Zwart in de wedstrijd. Angela kreeg een mooie dieptebal van Matthijs aangespeeld die er direct in ging. Daarna schoot Lynn die als heer speelde toen een Oranje Zwart dame verdedigde, een strafworp dus. Anneleen legde deze er beheerst in. Er werd prima verdedigd waardoor Lynn daarna zelf een korte kans kon scoren. Niet veel later scoorde Anneleen een korte kans, waardoor de stand op 1-4 kwam. Toen was Oranje Zwart weer even aan zet en scoorden zij twee keer, maar nog voor rust was het Lynn die de score op 3-5 bracht met een doorloopbal.
Het was een leuke, snelle, wedstrijd om te zien en best spannend. Met een 3-5 voorsprong in de rust kon de wedstrijd nog alle kanten op.
Echter, Wolderwijd kon het goede spel volhouden en ging in de 2e helft zelfs nog beter met de kansen om. Oranje Zwart kon het niet volhouden en scoorde vlak na rust alleen nog een prachtig afstandschot. Met de 4-5 op het scorebord leek het spannend te worden, maar niets was minder waar. Matthijs scoorde een strafworp en een doorloopbal en met de functiewissel was het andere vak helemaal los. Met 3 doelpunten van Anneleen, drie van Lynn en 2 van Lotte werd de eindstand 4-15!
Martijn had het moeilijk met een zeer lange heer tegenover zich, en helaas gingen de weinige kansen die hij kreeg er net niet in. Ook gingen de kansjes van Mischa en Esther (mooie vrije bal!) er net niet in. Maar iedereen heeft uitstekend gespeeld, goed geknokt en prima verdedigd.
Een felicitatie voor deze eerste, mooie, overwinning!

• DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
  • Official Pizza partner KV Wolderwijd
  • DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
  • Bakker Bart
  • Onze KV Wolderwijd webshop
  • KorfbalTotaal.nl
  • Fysio Focus Zeewolde
  • De goedkoopste kwaliteits zonweringen
  • Financiële Dienstverlening
  • Stoffeerderij Vonk voor al uw stoffeer klussen
  • Freelance Audio engineering, Advies, Verkoop en Verhuur.
  • Drankenspeciaalzaak in Zeewolde
  • Voor al uw maatwerk