Succesvol debuut KV Wolderwijd D1 in gewennings-hoofdklasse.

Met ingang van het nieuwe veldseizoen speelt de D1 van KV Wolderwijd een trapje hoger: gewennings-hoofdklasse. Dit is niet alleen te merken aan het niveau van de tegenstand , maar ook aan de reisafstanden. De eerste wedstrijd die op het programma stond was uit tegen Juventa/GoedeOrde uit Hardenberg. Bij een aanvangstijd van 10 uur betekende dit dus om 8 uur vertrekken !

Bij aankomst op het prachtige complex van Juventa  scheen er een heerlijk zonnetje, dus iedereen had er gelijk zin in. Wel stond er een verraderlijke wind wat het schieten van afstand lastig maakte; ook was niet iedereen even enthousiast over het zand-ingestrooide kunstgrasveld.

De eerste helft werd er goed verdedigd van beide kanten, en met name Wolderwijd D1 miste een aantal goede kansen. Na een goed begin, 0-1 door een korte kans van Rick, was het Juventa wat met 2 doelpunten ervoor zorgde dat Wolderwijd met een 2-1 achterstand de rust in ging.

In de eerste helft waren er de nodige struikel- en valpartijen geweest, met hier en daar een bebloede knie tot gevolg. Thomas viel wat ongelukkiger, op zijn arm, en kon helaas de tweede helft niet meer meespelen, op zijn verjaardag nota bene.  Met Sam als invaller-heer begon Wolderwijd D1 voortvarend aan de 2e helft. Een geldige doorloopbal van Sam werd nog onterecht afgefloten, maar binnen 30 seconden schoot ze alsnog raak via een afstandschot: 2-2.  Rick en Joey brachten na de functie wissel met 2 afstandschoten de stand op 2-4. Hierna sputterde Juventa nog wat tegen en kwam op 3-4 via een afstandschot, maar het waren Ramin, Lynn en Rick die de stand op 3-7 brachten. De buit leek net op tijd binnen, want het begon te regenen.  Juventa kreeg nog twee strafworpen, waarvan de eerst gemist werd en de tweede benut,waardoor de eindstand 4-7 op het bord kwam.

2 minuten te vroeg floot de scheidsrechter af, maar dat vond niemand erg, want het ging steeds harder regenen, en de pleisters uit de eerste helft begonnen inmiddels los te laten. Hierna kon de terugreis worden aangevangen, en ondanks luid gesmeek van de spelers om een bezoek aan de gele M reden de chauffeurs in 1 ruk door naar Zeewolde.

Een succesvol debuut in deze nieuwe klasse, jongens en meiden: top gedaan. Op naar de volgende wedstrijd.

• DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
  • Official Pizza partner KV Wolderwijd
  • DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
  • Bakker Bart
  • Onze KV Wolderwijd webshop
  • KorfbalTotaal.nl
  • Fysio Focus Zeewolde
  • De goedkoopste kwaliteits zonweringen
  • Financiële Dienstverlening
  • Stoffeerderij Vonk voor al uw stoffeer klussen
  • Freelance Audio engineering, Advies, Verkoop en Verhuur.
  • Drankenspeciaalzaak in Zeewolde
  • Voor al uw maatwerk