Wolderwijd D1 wint van Sparta en verliest van Antilopen

Zaterdag 14 november moest Wolderwijd D1 thuis spelen tegen Sparta Nijkerk D1, een tot nu toe onbekende tegenstander.
Waar de vorige wedstrijd de eerste helft maar 2 keer gescoord werd (ruststand 0-2), zou dat nu beter moeten. Helaas was dit niet het geval. De ruststand was dit keer 2-0. Hoewel nog steeds slechts 2 keer gescoord was het wel beter, want er was niets doorgelaten. De tweede helft zou wel beter moeten om te kunnen winnen. Sparta kreeg namelijk wel kansen, maar maakte die niet af en als ze dat wel deden in de tweede helft zou Wolderwijd het nog moeilijk krijgen.
Wolderwijd begon de tweede helft niet zo goed en Sparta maakte de aansluitingstreffer, 2-1. Maar, verder kwam Sparta niet. Wolderwijd wist wel meer doelpunten te maken in de tweede helft, waardoor de eindstand op 5-1 kwam.
De eerste overwinning was binnen.

Scores : Lotte, Martijn, Iwan, Joachim, Anneleen

Zaterdag 21november moest Wolderwijd in Leusden spelen tegen het sterke Antilopen. Helaas waren Anneleen, Aniek en Iwan er niet, maar gelukkig konden Lynn en Matthijs mee.
Antilopen opende de wedstrijd met een afstandschot, maar Martijn maakte al snel de 1-1 via een korte kans. Weer maakte Antilopen een afstandschot en weer kwam Wolderwijd gelijk. Dit keer was het Martijn die Angela de doorloopbal aangaf. Helaas liep Antilopen voor rust nog uit naar 4-2 via een strafworp en een korte kans.
Het praatje in de rust was toch positief, er was nog niets verloren. Met goede inzet, knokken en kansen afronden zou nog een overwinning mogelijk zijn.
En, dat deed Wolderwijd de 2e helft. Helaas was Antilopen wel wat beter, waardoor Wolderwijd niet al te veel kansen kreeg. Antilopen breidde de voorsprong nog wat uit met alweer een afstandschot. Maar Martijn maakte de 5-3 met ook een afstandschot. Antilopen schoot nogmaals van ver raak waardoor het weer 6-3 werd. Toch werd het nog spannend want met 2 doorloopballen bracht Matthijs de stand op 6-5.
Helaas was de tijd te kort om nog gelijk te spelen of zelfs te winnen. Had de wedstrijd nog wat langer geduurd dan had dat zeker mogelijk geweest.
Maar, niet getreurd, we krijgen deze ploeg nog een keer thuis.
Met goede moed dus naar de volgende wedstrijd.

• DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
  • Official Pizza partner KV Wolderwijd
  • DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
  • Bakker Bart
  • Onze KV Wolderwijd webshop
  • KorfbalTotaal.nl
  • Fysio Focus Zeewolde
  • De goedkoopste kwaliteits zonweringen
  • Financiële Dienstverlening
  • Stoffeerderij Vonk voor al uw stoffeer klussen
  • Freelance Audio engineering, Advies, Verkoop en Verhuur.
  • Drankenspeciaalzaak in Zeewolde
  • Voor al uw maatwerk