Wolderwijd D1 laat winst glippen

2015 KV Wolderwijd D1Afgelopen zaterdag was de eerste competitiewedstrijd in de zaal voor de D1. In Voorthuizen moest er gespeeld worden tegen Spirit D2.
Helaas was Joachim ziek, maar gelukkig kon Iwan er wel bij zijn en moest de Dorcas actie even op hem wachten...
Wolderwijd begon de wedstrijd goed en Martijn opende de score met een mooi afstandschot. Helaas werd een verdedigd afstandschot van Spirit goedgekeurd waardoor het 1-1 werd. Met nog een afstandschot kwam Spirit zelfs op 2-1 voorsprong, maar dat lieten Iwan en Angela niet lang toe. Angela brak door en kreeg een mooie doorloopbal aangegeven door Iwan, Angela scoorde dus weer gelijk, 2-2. Dit was ook de ruststand.
Na nog wat aanwijzingen en aansporingen in de rust begon de tweede helft. Wolderwijd mocht de bal uitnemen. Anneleen stond al klaar met de bal en Martijn stond dicht bij de korf, zonder tegenstander..... Zodra het fluitsignaal klonk gooide Anneleen de bal keurig op maat naar Martijn die deze korte kans netjes afrondde. Spirit was verbaasd en stond te kijken hoe dit nu toch kon. Het was Anneleen zelf die de voorsprong uitbreidde. Eerst met een prachtige (op de training geoefende) omdraaibal en daarna met een goed afstandschot. Spirit kon nog wat terug doen met een afstandschot, maar Anneleen maakte een door Martijn aangegeven doorloopbal ook nog even af, 3-6.
De laatste 12,5 minuut braken aan. Spirit bracht een nieuwe jongen in. En niet zomaar een, een heel goede en snelle. Deze wist in het laatste kwart nog eens 5 keer te scoren! Wolderwijd wist nog slechts 2 keer te scoren. Iwan en Mischa rondden beiden een korte kans af. Helaas bleef de score dus steken op 8-8.
Als Wolderwijd D1 de laatste minuten niet zo zenuwachtig was gaan spelen, waardoor er veel balverlies geleden werd en Spirit dus kon blijven aanvallen had de voorsprong misschien vastgehouden kunnen worden. Een goede leer voor de volgende keer.

• DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
  • Official Pizza partner KV Wolderwijd
  • DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
  • Bakker Bart
  • Onze KV Wolderwijd webshop
  • KorfbalTotaal.nl
  • Fysio Focus Zeewolde
  • De goedkoopste kwaliteits zonweringen
  • Financiële Dienstverlening
  • Stoffeerderij Vonk voor al uw stoffeer klussen
  • Freelance Audio engineering, Advies, Verkoop en Verhuur.
  • Drankenspeciaalzaak in Zeewolde
  • Voor al uw maatwerk