Hallo, heb je een vraag? Of wil je iets weten? Dat kan eenvoudig door te gaan 'Appen' Of stuur een mailtje naar info@kvwolderwijd.nl

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page

2011 KVW Ledenshop banner

Wolderwijd D1 wint van Dindoa en is kampioen!!

WWD1kampioen


Spanning op de koppies van de D1 spelers. De wedstrijd tegen concurrent Dindoa staat op het programma. Het team dat wint is kampioen.
Helaas kon Mischa niet mee, hij was ziek en moest met hoge koorts thuis blijven.
Gelukkig kon Rick zijn plaats innemen.
Wolderwijd was op tijd in Ermelo en kon ruimschoots warmlopen en inschieten. Helaas ging Angela al bij deze warming-up door haar enkel. Met de verzorging van de meegereisde Niek en het intapen van de enkel kon ze gelukkig toch aan de wedstrijd beginnen.De wedstrijd kon beginnen en er zat heel veel Wolderwijd publiek op de tribune. Leuk dat er zoveel belangstelling vanuit de vereniging was! Dank hiervoor!


Dindoa begon goed aan de wedstrijd en Wolderwijd was nog niet helemaal wakker, zo leek het. Dindoa scoorde de 1-0 door een korte kans af te ronden. Gelukkig kwam het antwoord van Rick niet heel veel later en met een mooi afstandschot werd het 1-1. Daarna was het Matthijs die door brak, maar verkeerd afgestopt werd, een strafworp. De spanning was groot, maar Matthijs bleef rustig en scoorde de 1-2. Het werd zelfs 1-3 doordat Esther een doorloopbal maakte. Dindoa maakte zich niet druk en kwam via een afstandschot en een doorloopbal op gelijke hoogte, 3-3.
Angela gleed uit en ging weer door haar enkel, ze kon helaas niet blijven spelen. Gelukkig was Ilse vrijdag nog bereid gevonden om mee te gaan, dus was er nog een reserve beschikbaar. Ilse nam de plaats van Lynn in en Lynn kon even later de plek van Angela innemen. (helaas moest Lynn nu wel 2x verdedigen in één helft, maar dat heeft ze prima gedaan)
Na de vakwissel was het Lotte die een doorloopbal aan Anneleen gaf en Anneleen liet de bal door het gele mandje gaan, 3-4. Daarna gaf Anneleen een doorloopbal aan Ilse aan die deze ook netjes afrondde, 3-5. Nog voor rust kon de voorsprong vergroot worden naar 3 punten, maar helaas werd de toegekende strafworp gemist.
Het praatje in de rust was voornamelijk erop gericht om niet te denken dat de winst al binnen was. Er moest de 2e helft nog meer geknokt worden voor de bal.
Het leek of het praatje geholpen had, Wolderwijd was duidelijk feller de 2e helft. En, de drie punten voorsprong werd nu wel gemaakt. Een strafworp, geforceerd door Lynn, werd nu niet gemist en keurig afgerond door Matthijs. Wolderwijd ging door en met 2 afstandschoten, één van Matthijs en één van Esther, stond het opeens 4-8. Het kampioenschap kwam nu wel heel dicht bij, maar een doorloopbal bracht de stand op 5-8. Na de vakwissel gaf Ilse een prachtige diepe bal op Anneleen die de korte kans scoorde, 5-9. Dindoa bleef vechten en scoorde nog 2 korte kansen, 7-9. Het bleef spannend, maar er was niet veel tijd meer. En, het laaste doelpunt kwam van Wolderwijd. In de laatste seconden gaf Anneleen een prachtige pass op Ilse die in de zoemer met een korte kans de eindstand van 7-10 op het scorebord bracht.
Wolderwijd D1 kampioen in de 1ste klasse! Wie had dat gedacht, nadat ze op het veld slechts 1 punt hadden gehaald? Veel en goede trainingsarbeid laat zien wat een progressie alle kinderen hebben gemaakt. Gefeliciteerd jongens en meisjes!!
Dindoa was heel sportief. Nadat de voorzitter van het bestuur de ploeg had toegesproken en Nel namens de activiteitencommissie medailles had uitgedeeld kon er (kinder)champagne gedronken en de door Angela gebakken muffins gegeten worden, dit onder begeleiding van het lied “we are the champions” welke door de Dindoa kantine schalde.
Toen iedereen eindelijk omgekleed was ging het team, met Nel, naar Mischa. Die lag ziek te zijn op de bank, maar kon toch de medaille en de muffin van Nel in ontvangst nemen.
Mischa : beterschap en op naar de laatste wedstrijd volgende week!

 • DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
 • Official Pizza partner KV Wolderwijd
 • DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
 • Bakker Bart
 • Onze KV Wolderwijd webshop
 • KorfbalTotaal.nl
 • Fysio Focus Zeewolde
 • De goedkoopste kwaliteits zonweringen
 • Financiële Dienstverlening
 • Stoffeerderij Vonk voor al uw stoffeer klussen
 • Freelance Audio engineering, Advies, Verkoop en Verhuur.
 • Drankenspeciaalzaak in Zeewolde
 • Voor al uw maatwerk
 • De schilders met garantie uit Zeewolde

Evenementen Agenda

JAM Schoolkorfbal Toernooi 2022


Datum: vrijdag 30 september
Aanvang: 16:00 uur.


Competitie Agenda

Oefenwedstrijden veld


Datum: zaterdag 27 augustus
Aanvang: 09:00 uur.


Oefenwedstrijden veld


Datum: zaterdag 03 september
Aanvang: 09:00 uur.


Start veldcompetitie 2022-2023


Datum: zaterdag 10 september
Aanvang: 09:00 uur.


Bestuursagenda

Geen evenementen

Kantine Agenda

Geen evenementen