Wolderwijd D1 wint van Unitas

De altijd lastige, zo dachten we, uitwedstrijd tegen Unitas begon al vroeg, om 10:00 uur. Gelukkig was het niet glad op de weg, dus waren we wel op tijd in Harderwijk.
Het openingsdoelpunt was voor Wolderwijd. Matthijs trok weg van de korf, Angela speelde de bal op Matthijs en die schoot raak. Ook het 2e doelpunt kwam van Matthijs en was ook weer een afstandschot. Toen deed Unitas wat terug door een doorloopbal te scoren. Na de vakwissel liep Anneleen diep, dit werd gezien door Martijn die de bal mooi naar Anneleen speelde en Anneleen scoorde de 1-3. Na een aantal gemiste kansen was het Martijn die van afstand schoot. De bal ging niet door het gele mandje, maar stuiterde naar achter. Lynn ving de bal keurig af en schoot zelf en nu ging de bal wel door de mand, 1-4 dus. Dit was ook de ruststand.
Helaas was Mischa in de eerste helft al uitgevallen met een vervelend, pijnlijk, piepend oor. Gelukkig was Rick mee, dus die kon invallen.
In de tweede helft liep Rick gelijk diep en kreeg de bal aangespeeld door Angela. Rick rondde de doorloopbal af. Niet veel later schoot Rick van afstand raak waardoor het opeens 1-6 stond.

Unitas wist nog een doorloopbal te maken, maar daarna was het weer Rick die van afstand raak schoot. Unitas scoorde nogmaals een doorloopbal, maar toen was het weer Wolderwijd dat scoorde, weer een afstandschot, maar dit keer van Matthijs. Weer deed Unitas wat terug met weer een doorloopbal, 4-7. Dit was wel het laatste doelpunt van Unitas. Wolderwijd wist nog 3 keer te scoren. Dit had overigens veel meer kunnen zijn, want toen Unitas tijdelijk met 7 spelers kwam te staan ontstonden er heel veel schietkansen. Helaas gingen ze er niet in. Toen Unitas weer met 8 spelers was, was het Rick die een kort kans scoorde. Daarna kreeg Wolderwijd een vrije bal. Deze werd netjes afgerond door Lotte. En ook het laatste doelpunt kwam van Lotte die een doorloopbal scoorde. De eindstand kwam hiermee op 4-11.
Door deze overwinning is Wolderwijd D1 nog steeds in de race voor het kampioenschap. Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Dos Kampen op het programma, 15:45 uur. Aanmoedigingen zijn welkom….

• DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
  • Official Pizza partner KV Wolderwijd
  • DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
  • Bakker Bart
  • Onze KV Wolderwijd webshop
  • KorfbalTotaal.nl
  • Fysio Focus Zeewolde
  • De goedkoopste kwaliteits zonweringen
  • Financiële Dienstverlening
  • Stoffeerderij Vonk voor al uw stoffeer klussen
  • Freelance Audio engineering, Advies, Verkoop en Verhuur.
  • Drankenspeciaalzaak in Zeewolde
  • Voor al uw maatwerk