KV Wolderwijd C1: Op karakter langs rivaal Dindoa

Zaterdag 20 mei jl. speelde we tegen Dindoa C3 uit Ermelo, na vier speelronde de ongeslagen koploper.

De teams kennen elkaar uit de voorbije zaalcompetitie waarin we in Ermelo nipt verloren (6-5) en in Zeewolde nipt wonnen (7-5) van deze stugge tegenstander. Tijdens de lichte ochtendtraining passeerden de sterke (aanvallende heren) en zwakke punten (geringe creativiteit) van Dindoa. Een sleutelrol zou liggen in ons eerste verdedigingsvak bij Robbin en Matthijs. Als zij het samen met Anne en Linda/Nynke zouden 'droog houden', dan maken we goede kans.

Na het beginsignaal van scheids Maarten Bolt (soepele leiding, compliment!) en een bijna perfecte uitvoering van de ingestudeerde openingsvariant (alle vier de spelers deden het juiste, alleen de bal ging niet door de korf), ontspon zich een schaakspel van goed niveau. Mooi was te zien dat de trainingsarbeid echt wel zichtbaar is tijdens de wedstrijd ondermeer door de vele doelkansen die werden gecreëerd. Zelfs de "eenvoudigste" (twee strafworpen) werden echter niet benut, waardoor er een enigzins teleurstellende 2-3 achterstand bij rust werd genoteerd. Teleurgesteld omdat we ons zeker de gelijke voelde van Dindoa. Hoe mooi is het dan te zien dat alle spelers het maximale geven om een ommekeer te forceren. En dat lukte in de tweede helft!

Er zijn meerdere voorbeelden te vermelden, maar sprekend was de actie van Nynke en haar vakgenoten halverwege de tweede helft in het verdedigingsvak. Met een slimme actie (bal- en looplijnen werden inmiddels collectief verdedigd) wist zij de bal 'weg te tikken', 5 meter verder 'op te pakken' en pijlsnel door te spelen op de doorgelopen Matthijs, zodat in een hoog tempo vloeiend de bal naar de aanval werd getransporteerd. Heerlijk om te zien. In een warm Zeewolde liet de C1 in de tweede helft zien dat ze wilden winnen. En dat ze daar veel voor over hebben. Klasse om jullie zo bezig te zien! Samen gaven/geven jullie invulling aan de formule: KUNNEN*WILLEN*DOEN=RESULTAAT.

De aanstaande kampioen Dindoa verloor zaterdag jl. haar ongeslagen status tegen een C1 met winnaarsmentaliteit (eindstand 5-4). Jammer dat we in deze formatie (David, Tamir, Esmee, Sanne, Robbin, Matthijs, Linda, Nynke en Anne) nog maar één wedstrijd spelen, want er worden stappen gezet. Goed om jullie groei/ervaring volgend jaar met anderen te delen.
Laten we tegen Sparta in Nijkerk (in de zaal tweemaal nipt verlies: 2-1 en 7-6) de slagroom op het nu al geslaagde seizoen plaatsen. KR

maandag 29 juni

Seizoensafsluiting 2020