Wolderwijd C1: Kampioen voor een weekend

En dan komt de koploper op bezoek. Unitas C2 uit Harderwijk. De gedoodverfde kampioen. Tot afgelopen zaterdag alle 8 de competitiewedstrijden gewonnen met een doelsaldo van 89 voor en slechts 20 tegen. Laten we zeggen dat Unitas iedere wedstrijd wint met

11 tegen 3. Gelukkig worden de uitslagen niet op papier gemaakt, maar beslist op het veld. Dat bleek zaterdag jl. De strijdwijze was duidelijk voor alle Wolderwijd spelers. Alles wat in ons zit geven, te beginnen met knokken voor iedere meter en het nemen van initiatief:

Unitas moet achter óns aanlopen. Dat betekent het uitschakelen van behendige, makkelijk scorende heren en het ontregelen van de lange dames. Wat een energie hebben David, Tamir, Esmee, Linda, Mathijs, Robin, Elserieke, Sanne en Anne gegeven. Technisch en tactisch kunnen we zeker nog voortgang boeken,

maar zaterdag lieten we aan het ruim aanwezige publiek, maar zeker ook aan ons zelf zien, dat gezamenlijk maximaal voor een doel gaan mooie resultaten kan opleveren. Dat is ook klasse. De ruststand van 2-3 voor Unitas gaf ons het vertrouwen dat er iets te halen viel. We bereidden ons voor op een offensief van Unitas.

Die werd door onze eerste verdediging keurig gepareerd en door onze eerste aanval keurig verzilverd door de 3-3 te scoren. Over initiatief

gesproken: we kwamen op voorsprong en enkele minuten voor tijd stond het 6-5 voor ons. Een stunt hing in de lucht. De laatste seconden waren bloedstollend voor spelers en publiek. De scheids hield gelukkig haar hoofd koel. De aanstaande kampioen kon nog wel de gelijkmaker scoren. Eindstand: 6-6. De C1 voelde zich zaterdagmiddag voor even de kampioen.

maandag 29 juni

Seizoensafsluiting 2020