KV Wolderwijd C1 in spannend duel gelijk

Zeewolde-14 januari 2012.
In een goed gevulde sporthal De Horst ontving Wolderwijd C1 afgelopen zaterdag Hellas'63 C1 uit Nunspeet.

De heenwedstrijd werd in november jl. met 7-2 verloren. Omdat de laatste wedstrijden voor het kerstreces de C1 vier punten opleverde, was het treffen afgelopen zaterdag een interessante om te zien waar de ploeg nu staat. Met Sanne (wederom verdienstelijk) op de plaats van de afwezige Julia/Mirthe, startte de wedstrijd met een snelle 1-0 voorsprong. Hellas kreeg gaandeweg de eerste helft meer vat op ons spel. Vooral de dames hadden het moeilijk. Met hard werken wist Wolderwijd de schade voor de rust te beperken (3-4 voor Hellas).

Met enkele tactische aanpassingen én de boodschap dat onnodig balverlies geminimaliseerd moest worden, knokten de C1-spelers in de tweede helft voor iedere meter.

Met drie doelpogingen waarvan twee raak, haalde Robin een uitstekend moyenne. Zo werd enkele minuten voor tijd de stand van 6-6 bereikt. Een in de laatste minuut door Mariëlle (goed consequent gefloten wedstrijd!) toegekende strafworp, werd helaas niet verzilverd.

Belangrijke leerpunten: strijdlust/'pressing' heeft effect en gevarieerder aanvalsspel moet leiden tot meer doelpogingen en meer doelpunten (zaterdag werden er slechts 45 doelpogingen genomen). We zijn blij met de progressie van de C1.

Wordt vervolgd.

maandag 29 juni