Wolderwijd C1: Inzet beloond. Uitslag: 9-0

Het Sinterklaasweekend startte vrijdagavond jl. goed voor de C1. Met nagenoeg alle spelers beginnen de voorbereidingen op de wedstrijd tegen Exakwa. Linda en Tamir geven het goede voorbeeld door uit 8 doorloopballen 8 maal te scoren. De wedstrijdtactiek wordt doorgenomen. Esmee en Anne zijn zaterdag de 'puntspelers'.

Zaterdagmiddag 13:30 uur. Helaas haakt Mirthe door ziekte af en doet Julia nog niet mee vanwege schouderklachten. Sanne neemt de open plaats in en laat zien dat ze goed kan meekomen in de C1. Naarmate de wedstrijd vordert, laat ook zij zien dat je met lef het de tegenstander knap lastig kan maken. Het verdedigen van loop- én ballijnen is zo'n onderdeel dat de C-spelers steeds beter onder de knie krijgen. Zeker als ALLE spelers dit goed uitvoeren wordt het voor een tegenstander lastig om zonder risico de bal te verplaatsen. De tegenstander wordt dan gedwongen om risico's te nemen en dat vergroot de kans om de bal te onderscheppen.

De C1 deed afgelopen zaterdag voor hoe je dit spelletje kan spelen. Neem bijvoorbeeld David die zijn tegenstander geen moment rust gaf. Knap is dat het team dit intensieve spel steeds langer vol houdt.

Exakwa is er moedeloos van. Steeds minder doelpogingen worden door hen genomen. Het resultaat is een 0 op het scorebord. Ook onze aanvalstactiek werpt zijn vruchten af. Esmee en Anne scoren samen vijf van de negen doelpunten (uit 51 doelpogingen gehele team). Scheids Maarten fluit voor de laatste maal. Het thuispubliek is enthousiast. De spelers glunderen van trots. We hebben gewonnen!

Robin en Mathijs hebben nog meer zin om het sinterklaasfeest met de familie te vieren. "Kunnen we eindelijk weer eens zeggen dat we gewonnen hebben". Deze overwinning en zeker het vertoonde spel geeft vertrouwen voor de komende weken. Vol verwachting klopt ons hart....

maandag 29 juni

Seizoensafsluiting 2020