Wolderwijd C1 weer gelijk tegen Dalto

Zaterdag 16-01-16

Vandaag stond de wedstrijd tegen Dalto C2 op het programma, dit betekend dat we iedere tegenstander hebben gehad en weer opnieuw beginnen. De eerste wedstrijd tegen Dalto was in een 7-7 stand geƫindigd. Vandaag wilden we heel graag van ze winnen maar helaas het mocht niet baten en we speelden weer gelijk 10-10. Hieronder het wedstrijd verslag.

Na een rommelige voorbereiding van onze toppers floot de scheidsrechter in, en stonden we als volgt:
1e aanval: Ramin,Matthijs,Ilse,Lynn
1e verdediging: Thomas,Rick,Theanne,Irissa

Dalto begon goed aan de wedstrijd en scoorde in haar eerste aanval direct vanuit een afstandsschot 1-0. Het bleek dat onze C1 tot 10 minuten voor tijd alleen kon scoren wanneer Dalto scoorde van 1-1 ging het telkens gelijk op naar 4-4. Bij 4-4 waren de laatste 10 minuten ingegaan van de 1e helft en het leek wel alsof Wolderwijd C1 dat doorhad, want we liepen uit naar een 4-7 voorsprong in de rust.

In de rust hamerden de coaches erop dat we er nog niet waren, we moesten blijven scoren en onze tactiek goed uit spelen.

De 2e helft begon dit keer goed voor Wolderwijd meteen uit de uitbal scoorden we de 4-8. Maar toen leek het erop alsof het team dacht, he we zijn er al. Plaats fouten kwamen er steeds meer, en we werden slordiger in de aanval. Dit was zeker ook de verdienste van Dalto dat haar verdedigende tactiek iets had aangepast. We kwamen nog 5-8 en 5-9 voor maar daarna leek het over voor Wolderwijd C1. Dalto had ons goed vast staan, en in hun aanvallen kwam ook steeds meer dreiging. Van 5-9 werd het 8-9 nog steeds een voorsprong voor onze kanjers maar wat was ie minimaal. De laatste 8 minuten waren ingegaan en Lynn scoorde de ow zo belangrijke 8-10 voor ons. Maar helaas Dalto zetten nog 1 keer aan en kwam door goede aanvallen en een vermoeide verdediging van ons op een 10-10 stand. De laatste minuut was weer eens spannend zoals altijd bij onze toppers. Ilse kreeg nog 3 kansen om de winnende te scoren maar helaas de 10-10 stand bleef staan.

Wat hebben onze toppers gestreden en wat mogen we trots zijn als trainers dat we zulke kinderen mogen trainen en coachen. Knokken tot het eind en dan ook met zijn allen. Jongens en meiden jullie mogen trots op jezelf zijn.

De volgende wedstrijd is: zaterdag 23-01-16 thuis om 12;45 tegen Furore. Graag zien wij u allen om ons weer heerlijk hard aan te moedigen.

Score: Theanne 2, Rick 2, Matthijs 2, Ramin 2, Ilse 1, Lynn 1(strafworp)

maandag 29 juni

Seizoensafsluiting 2020