Eerste oefenwedstrijd C1 2016

Korfbalbal 2016Zaterdag 02-01-2016
Vandaag stond er een oefenwedstrijd op het programma tegen Unitas D1, tijdens het oliebollen toernooi heeft ben dit geregeld samen met de coaches van Unitas. Hartelijk dank hiervoor. Unitas D1 tja wat wisten we hiervan, nou dat ze in de hoofdklasse speelden. We verwachtten dan ook een moeilijke wedstrijd, en van te voren vertelden we als coaches dat we ze vooral niet moesten onderschatten en ons eigen spel goed moesten uitvoeren.

Toen de scheid in floot stonden we in de volgende opstellingen: 1e aanval: Thomas,Rick,Sam,Lynn 1e verdediging: Ramin,Matthijs,Theanne,Irissa

Zoals ik al eerder zei verwachtten we een moeilijke wedstrijd maar helaas het verschil tussen een hoofdklasse D en een 2e klasse C was toch groter dan gedacht werd. Wolderwijd C1 begon erg slap aan de wedstrijd, er werd niet goed gepast en we wisten niet echt wat we moesten doen. Na tien minuten stonden we nog maar 3-0 voor. Daarna kwam een sterke fase waarin we vrij snel 6-0 voor kwamen. Unitas legde hun eerste doelpunt via een korte kans binnen, 6-1. Hierna scoorde Wolderwijd nog eenmaal voor rust 7-1. Toen leek het erop alsof Wolderwijd het wel goed vond. Met nog 8 minuten op de klok voor rust vergat onze C1 te scoren en scoorde Unitas nog tweemaal: 7-3 rust.

In de rust werd er door de coaches gezegd dat het beter moest, we moesten meer pit tonen. Ilse kwam erin voor Lynn en Joey kwam erin voor Matthijs. We besloten om onze vakken weer naar normaal te zetten en te kijken hoe dat zou lopen. We waren amper gestart met de 2e helft of de 8-3 lag er al in. Hierna scoorde Unitas nog wel de 8-4 maar daarna liep onze C1 erg snel uit naar een onoverbrugbare voorsprong van 4-11. Het begon er steeds beter uit te zien bij onze C1. Unitas scoorde nog wel de 5-11 maar daarna was Wolderwijd helemaal los. Van 5-11 liepen we uit naar een 5-18 voorsprong met hele mooie aanvallen en verdedigend stond het echt super de 2e helft. Met nog 4 minuten te spelen wilde de C1 de 20 doelpunten halen maar helaas dit lukte niet meer. En door een mooi schot van afstand scoorde Unitas de laatste goal en was de eindstand 6-18.

Nogmaals hartelijk dank voor het regelen van deze oefenwedstrijd, wij hebben er veel van geleerd als coaches en hopelijk de spelers ook.

A.S. zaterdag 09-01-2016 speelt onze C1 tegen KZ C2 in Koog aan de Zaan. Dit is een zeer belangrijke wedstrijd voor plek 3. Als we nog net iets beter gaan verdedigen en de aanvallen net zo soepel lopen als afgelopen zaterdag dan hebben wij er alle vertrouwen in.

Score: Sam 5, Rick 4, Matthijs 4, Theanne 3, Irissa 1, Thomas 1 (strafworp)

maandag 29 juni

Seizoensafsluiting 2020