Wolderwijd C1 wint laatste wedstrijd 2015

Vandaag stond de laatste wedstrijd van het jaar 2015 op het programma. Het was een wedstrijd tegen de nummer laatst Woudenberg, de hele week was er al op gehamerd dat we ze niet moesten onderschatten.

Toen de scheidsrechter in floot stonden de vakken als volgt op het veld:
1e aanval: Ramin,Matthijs,Lynn,Ilse
1e verdediging: Thomas,Joey,Theanne,Irissa

De wedstrijd was begonnen en al snel bleek dat het tempo erg laag was, dit kwam met name omdat Woudenberg een traag tempo had en Wolderwijd hier in mee ging. Na een aantal minuten scoorde Ramin het eerste doelpunt uit een vrije bal 1-0. Vervolgens liep Wolderwijd C1 uit naar een 4-0 voorsprong door doelpunten van achtereenvolgens: Matthijs, Thomas en Theanne. Na de 4-0 scoorde Woudenberg de 4-1 doormiddel van een korte kans. Nog voor rust zorgde Ilse en Thomas voor een 6-1 ruststand.

Rust en voor staan met 5 punten, wat zou er nog anders moeten dachten de kinderen. Nou voornamelijk spelvreugde uitstralen was het advies van de coach. Want het was erg stil in de zaal, en dat wilde we graag veranderen met mooi korfbal.

De intenties waren er zeker wel de 2e helft maar helaas, Woudenberg scoorde al vrij snel de 6-2 doormiddel van een doorloopbal. Wolderwijd ging met wat meer pit spelen en er kwamen vele mooie aanvallen eerst scoorde Ilse een mooi afstandsschot waarna Matthijs een doorloopbal wist te verzilveren 8-2. Woudenberg scoorde nog de 8-3 door een afstandsschot, Inmiddels waren Ramin en Lynn gewisseld voor Rick en Sam, maar daarna was het Wolderwijd dat nog 3x scoorde, Irissa, Rick en Sam dit resulteerde in een 11-3 voorsprong met nog een minuut te spelen.
Wat zeker de vermelding waard is was het laatste doelpunt van de wedstrijd, en deze kwam van een jongen van Woudenberg, hij kreeg de bal met nog 3 seconden op de klok, keek eens goed naar de korf en gooide de bal er met 1 hand in, eindstand 11-4.

Een mooi begin van het veldseizoen kon niet worden bekroond met een mooi eind, een matig begin van het zaalseizoen kon in 2015 worden bekroond met een mooi eind in 2015. 2 overwinningen achter elkaar en er zit nog veel meer moois aan te komen. Als onze helden van de C1 zich zo blijven ontwikkelen dan komt alles goed met dit leuke team.

Score: Thomas 2, Ilse 2, Matthijs 2, Theanne 1, Irissa 1, Ramin 1, Rick 1, Sam 1.

maandag 29 juni

Seizoensafsluiting 2020