Wolderwijd C1 met opgeheven hoofd naar huis

Zaterdag 28-11-2015

Vandaag stond er een mooie wedstrijd op het programma, namelijk die tegen koploper Huizen. Voor deze wedstrijd hadden we nog maar 2 puntjes gepakt, en dat vonden we maar een beetje karig, gezien de kwaliteiten die dit team heeft. We wilden dan ook kostte wat het kostte winnen van Huizen om te laten zien dat we toch nog meededen in deze poule. Belangrijk was dat we voor moesten verdedigen omdat Huizen alleen maar doorloopballen wilde maken.

1e aanval: Thomas,Joey,Irissa,Theanne
1e verdediging: Ramin,Matthijs,Ilse,Lynn

Wedstrijd begonnen, wat al snel bleek was dat huizen er fel op zat en erg fysiek spel liet zien. Maar gelukkig is onze C1 een strijdbaar team en konden we goed mee in het fysieke spel. Het 1e doelpunt viel voor Huizen, en jawel U raad het al het was een doorloopbal 1-0 voor Huizen dus. Het was een gelijk opgaande beginfase waarin Huizen meer kansen Creëerden en Wolderwijd gewoonweg te weinig. Maar gelukkig was daar Theanne die een doorloopbal scoorde, gelukkig luisterde ze naar Esmee die vooraf had gezegd dat je direct achter je bal aan moest gaan, 1-1. Maar ook de andere aanval had moeite met het creëren van kansen, iets wat we de voorgaande wedstrijden genoeg deden maar het niet afmaakte, was het vandaag gering kansen creëren voor onze C1. Halverwege de 1e helft scoorde Huizen weer doormiddel van een doorloopbal. Maar door een snelle en goeie actie van Lynn, kreeg Ilse de kans op de gelijkmaker en dat deed ze door de actie van Lynn te belonen, ze scoorde de 2-2 door een korte kans. Voor het eerst in de wedstrijd scoorde Wolderwijd eerder dan Huizen, Thomas scoorde een afstandsschot 2-3 voor Wolderwijd. Maar helaas voor rust kwam Huizen terug tot 3-3 door weer een doorloopbal.

In de rust werd er vooral gehamerd op het voor verdedigen, want Huizen schoot geen bal op de korf en scoorde alleen nog maar uit doorloopballen.

2e helft begonnen en ow wat was Wolderwijd fel zeg, helaas moest Joey het veld ruimen, maar gelukkig hadden we Rick nog die de plaats van Joey prima invulde, en Sam kwam erin voor Theanne, dit deed zei voortreffelijk door de aanvallende dame goed uit te schakelen.. We kwamen al snel 2 punten achter helaas, maar dit keer waren het geen doorloopballen maar korte kansen die we tegen kregen 5-3. En nu leek het verzet gebroken, en dacht Huizen Wolderwijd te hebben, maar nee hoor niets was minder waar, Thomas nam onze C1 persoonlijk bij de hand en scoorde eerst een doorloopbal en daarna verzilverde hij een strafworp 5-5. Wat een team is die C1 van ons toch, gewoon knokken tot het einde en alles blijven geven. En ja hoor met nog 4 minuten en 17 seconde op de klok scoorde Ramin met een afstandsschot de 5-6. Zou het dan eindelijk gebeuren, de beloning voor het harde werken van onze C1?? Maar helaas Huizen beschikt ook over een goeie ploeg en scoorde de 6-6. Ach dan maar een gelijkspel zou je denken, maar nee ook dat was ons niet gegeven. De aanval maakte te veel fouten( de gehele wedstrijd al) en verloor in de laatste minuut de bal. Huizen mocht nog 1x aanvallen en met 20 seconden op de klok scoorde ze hun 1e afstandsschot en dat bleek Wolderwijd fataal 6-7 voor Huizen. Helaas weer verloren weer in de laatste minuut.

Positief punt is: We hebben een geweldig team staan, dat voor elkaar blijft knokken en het gewoon verdiende om te winnen.. Als dit team zo blijft vechten komen de punten vanzelf, en misschien over een aantal jaar hebben we een nog beter team staan, want deze ploeg heeft wilskracht, talent en een hele goede band met elkaar!!.
A.s zaterdag zijn we vrij omdat het dan sinterklaas is. Ik nodig u van harte uit om een week later op zaterdag 12 december om 12:30 weer een mooie wedstrijd van onze C1 te bewonderen.

maandag 29 juni

Seizoensafsluiting 2020