Wolderwijd C1 vergeet het weer af te maken

Zaterdag 21-11-2015

Vandaag weer een thuiswedstrijd voor Wolderwijd C1, tegen het altijd lastige Exakwa C1. Nadat we vorige week nipt verloren wilde we deze wedstrijd kostte wat kost winnen.

1e aanval: Irissa,Sam,Thomas,Matthijs
1e verdediging: Lynn,Ilse,Joey, Rick

Opdracht voor vandaag was dat we goeie druk zouden geven en dat we maar weer eens moesten gaan scoren. Het druk geven ging nog niet zoals we wilden, maar al wel beter dan vorige week. Het eerste doelpunt was voor Exakwa dat scoorde uit een Korte kans onder de korf. Snel daarop volgde het antwoord van Matthijs, ook hij scoorde met een korte kans. Daarna liep de tegenpartij uit naar een 1-4 voorsprong. Het liep niet bij Wolderwijd, iets wat duidelijk te merken is tijdens wedstrijden.
Nog voor rust scoorde Thomas en Rick een afstandsschot waardoor we gingen rusten met een 3-4 achterstand.

In de rust bleek dat de spelers alles gaven maar het gewoonweg niet lukte vandaag, waar het aan lag? Met name de passing, en wat doe je na je passing, was slecht vandaag. De coaches hamerde in de rust op het feit dat we het maar weer moesten doen met onze vechtlust. En dat gebeurde ook.

De 2e helft was amper begonnen of Ilse legde er alweer een doorloopbal in 4-4. Dit deed zij doormiddel van de juiste combinatie: passing en dan ook nog bewegen na de passing. Ramin kwam erin voor Matthijs en was direct van grote waarde, hij legde met zijn 1e schot meteen de eerste voorsprong voor Wolderwijd vast de 5-4. Thomas maakte nog een korte kans daarna en zo stonden we 6-4 voor! Zo zie je maar wat je allemaal kan doen met vechtlust en passie. Helaas zakten we na de 2 punten voorsprong volledig weg en kwam Exakwa terug doormiddel van een Korte kans en een afstandsschot. 6-6. Ondanks een aantal mogelijkheden lieten we het in de slotfase na om toch nog de winst over de streep te trekken. Hierdoor eindigde de wedstrijd gelijk in 6-6.

Al met al blij met een punt maar ook zeer teleurgesteld, we wilde zo graag winnen, maar ook vandaag wilde het niet lukken.

Volgende week 28 november hoop ik op mijn verjaardag( en die van Susanne van Ravenwaay en Anne Ruizendaal, jullie mogen ze feliciteren zaterdag) een mooi cadeau te krijgen van de kids, doormiddel van een mooie uitoverwinning op Huizen C1, deze staan ongeslagen bovenaan in onze competitie.

De eerst volgende thuiswedstrijd is zaterdag 12 december tegen De Meeuwen C2 om 12:30. U bent uiteraard van harte welkom om ons weer aan te moedigen.

maandag 29 juni

Seizoensafsluiting 2020