Wolderwijd C1 heeft 1 probleem: scoren

Zaterdag 14-11-1015:
Vandaag speelde onze C1 tegen Furore C1. Wolderwijd speelde in een nieuwe samenstelling in de hoop dat er nog beter gespeeld werd als vorige week. Furore komt uit Krommenie, en laten we net vandaag een uitwedstrijd hebben en helemaal naar Krommenie moeten reizen. Lichtpuntje, Joey deed weer mee voor het eerst in lange tijd :)
1e aanval: Ramin,Joey,Lynn,Ilse
1e verdediging: Rick,Thomas,Irissa,Sam

Wat al snel bleek was dat Furore, als ze weinig druk kregen, van afstand erg zuiver waren. Dit zagen we al vrij snel, maar toch gaven we vandaag te weinig druk, iets wat we normaal heel goed deden, vergaten we vandaag helaas te doen. Al vrij snel stond de thuisploeg op een 3-0 voorsprong door, u raad het al, 3 afstandsschoten. Dit was het startsein voor Wolderwijd om zelf ook maar eens te scoren, dit deed Rick als eerste doormiddel van een doorloopbal. Nog voor rust wisten we ook de 3-2 te maken, dit deed Ilse doormiddel van een mooi afstandsschot. Rust.

In de rust vertelde de coach de kids dat ze minder plaats fouten moesten maken, meer druk op het schot geven en nog meer goede diepte ballen geven. Daarnaast was ze ook trots op de vele goede Rebounds.

De 2e helft begon goed, wederom was het Ilse die scoorde, ditmaal was het geen afstandsschot maar een doorloopbal 3-3. En dan net als je denk yes we gaan er helemaal voor laten we de tegenstander weer weglopen door 2 afstandsschoten 5-3. Maar zoals wij Wolderwijd C1 kennen zo gingen ze ook spelen, met passie en vechtlust. We knokten ons terug naar een 5-5 stand, Matthijs en Ilse scoorde allebei een afstandsschot, en zo leken we toch weer een punt over te houden aan de wedstijd, maar helaas scoorde Furore weer van afstand en eindigde de wedstrijd in een 6-5 nederlaag voor Wolderwijd C1. Even op te merken: Furore scoorde 6 afstandsschoten.

Conclusie van deze wedstijd, meer verdedigende druk geven en eerder met de strijdlust van de laatste 10 minuten spelen.

Helaas 2 wedstrijden en maar 1 punt. Waar ligt dit vooral aan, aan scorend vermogen, als je in 2 wedstrijden maar 12 doelpunten scoort dan kan je niet veel potten breken, hier zullen we aan moeten werken, want verdedigend doet dit team het echt goed, maar 13 tegen in 2 wedstrijden.

Graag zien wij u zaterdag 21-11-2015 weer voor de volgende wedstijd, thuis tegen Exakwa C1 om 16:00 uur.

Score: Ilse 3, Rick 1, Matthijs 1

maandag 29 juni