KV Wolderwijd C1 vergeet het af te maken

KV Wolderwijd C1 2015Vandaag was het dan zo ver, de eerste competitiewedstrijd van KV Wolderwijd C1 tegen 0343(ook wel Dalto)C2. En wat werd het een leuke pot om te kijken.
1e aanval: Rick,Thomas,Lynn, Theanne
1e verdediging: Ramin,Matthijs,Sam,Ilse

De wedstrijd was nog geen minuut bezig of Rick zorgde in de eerste aanval van de wedstrijd met een mooie doorloopbal voor de eerste voorsprong voor Wolderwijd 1-0. Daarna was het lang zoeken voor beide teams, alsof het erg onwennig spelen was in de zaal. Maar dankzij een goede actie van Theanne kregen we de kans op 2-0 doormiddel van een strafworp, deze werd verzilverd door Thomas. Het team knokte voor elke meter, dit deden ze de gehele wedstrijd lang, maar helaas scoorde de tegenpartij ook via een strafworp 2-1.
Na wat mooie aanvallen van het andere vak mocht Ramin aanleggen voor een vrije bal, Ramin liet zien dat ie wel wat leerde tijdens de trainingen en scoorde

zijn schot op mooie wijze, 3-1. Het verschil bleef lang 2 maar door een afstandsschot scoorde de tegenpartij de 3-2 en leek de 3-3 in de maak, de tegenstander ging sterker spelen, en wij werden wat nerveus. Maar dankzij een prachtige doorloopbal van Theanne kwamen we gelukkig nog op 4-2. En daarna kakte we helemaal in, de ene na de andere aanval liep niet lekker en de tegenstander profiteerde ervan door tweemaal te scoren de 4-3 was een afstandsschot en de 4-4 was een korte kans. Maar gelukkig is onze C1 niet een team dat zijn koppie laat hangen nee vlak voor rust scoorde Lynn een mooie korte kans en kwamen we met 5-4 voor. Maar dankzij een zeer mooi en ver afstandsschot van de tegenpartij gingen we de rust in met 5-5.

Over de 2e helft kan ik kort en krachtig zijn, Wolderwijd C1 heeft moeite om 2 goede helften te spelen, is de eerste helft slecht dan is de 2e helft goed. Zo was het vandaag andersom, de 1e helft was goed maar de 2e helft lukte er weinig. We kregen wel kan op kans maar het vizier stond helaas bij alle spelers niet op scherp. Dankzij een strafworp scoorde Ramin de 1e goal van de 2e helft en werd het 6-5 in het voordeel van Wolderwijd, maar Rick, die echt super stond te verdedigen, kon niet voorkomen dat het 6-6 werd uit een doorloopbal. Zoals ik al zei, het vizier stond gewoon niet op scherp vandaag en dat zag je want er werd door beide ploegen maar 2x gescoord in de 2e helft, Lynn scoorde nog een mooi afstandsschot maar de tegenpartij deed precies hetzelfde. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een verdiende 7-7 eindstand.

Leuk om te weten is, onze C1 heeft deze wedstijd niet achter gestaan. En we kunnen trots zijn op deze toppers, wat een inzet en mentaliteit hebben ze getoond vandaag, en gestreden voor elke meter. Volgende week spelen deze topper een uitwedstijd tegen Furore uit Krommenie. Helaas kan ik er dan niet bij zijn.

Zaterdag 21-11-15 speelt de C1 haar volgende thuiswedstijd tegen Exakwa C1 om 16:00 uur, graag heet ik u weer allen van harte welkom.

Score: Ramin 2 (1 strafworp), Lynn, 2, Rick 1, Theanne 1, Thomas 1 (strafworp)

maandag 29 juni

Seizoensafsluiting 2020