Wolderwijd C1 leert van veld competitie

Met een team dat al een jaar samen speelde, en 2 spelers uit de D erbij, begonnen Esmee en Niek aan de leuke en zware taak om van dit team een goed spelend team te maken.
Meiden: Sam Scharft, Lynn Scharft(uit de D gekomen), Ilse Wilkeshuis, Irissa Pape en Theanne Links
Jongens: Ramin Jaafar, Joey Harting, Thomas Ruizendaal, Mathijs Mulder(ook vanaf de D) en Rick Bultman

De eerste week trainen werd het accent gelegd op de conditie, en oei wat bleek die ver naar beneden gezakt te zijn. Maar naarmate het seizoen vorderde bleken deze kanjers wel degelijk over een goede conditie te beschikken, dat zag je omdat ze de tegenstanders de 2e helft makkelijker aankonden.
De eerste officiële wedstrijd was thuis tegen Emmeloord, meteen een kampioenskandidaat, ja U leest het goed we wilden kampioen worden. Deze wedstrijd begon moeizaam maar werd uiteindelijk door een sterke 2e helft  gewonnen met 10-8. Maar wat er beter kon was de kansen afmaken. Na deze wedstrijd heeft het team bewezen super gezellig te zijn, want we gingen lekker met zijn allen naar Ramin om gezellig samen te zijn..

De 2e wedstrijd was uit bij Exakwa, en dan moet je op gras spelen en dan weet je dat het moeilijk word, het verhaal van deze wedstrijd was duidelijk, we konden niet zo goed kansen creëren en dat zag je aan de uitslag, 5-4 verloren.
Na de wedstrijd tegen Exakwa wilden Esmee en Niek graag dat de kinderen wat meer spelvarianten konden toepassen tijdens de wedstrijden, dit bleek nog een lastige klus te zijn hoor..

De 3e wedstrijd was thuis en weer tegen Exakwa, nu is deze wedstrijd in een 6—6 geëindigd maar ow we zagen weer dat de kansen gewoon niet werden afgemaakt. En nu liepen we dus al 3 punten achter op Emmeloord!! Conclusie van deze wedstrijd, veel trainen op kansen scoren, en dat deden we dan ook, want conditioneel waren we beter dan de tegenstanders.

De 4e wedstrijd was op een regenachtige dinsdag avond, thuis tegen Wit-Blauw uit Kampen, deze wedstrijd werd dan wel gewonnen maar het leek erop dat de kids niet geleerd hadden van de oefeningen voor kansen afmaken, ook nu werden er legio aan kansen gemist! Uitslag:9-4 winst

Over de 5e wedstrijd weet ik niet zoveel(was er zelf niet bij) maar wat ik hoorde was het weer de kansen afmaken. Emmeloord was met 11-8 te sterk en bleek dan ook de terechte kampioen.

De laatste wedstrijd was gewoon voor de lol en zoveel mogelijk scoren, maar ook nu bleek dat niet zo te zijn en het nog puntloze Wit-Blauw pakte thuis voor eigen publiek het eerste en enige puntje, 8-8.

Conclusie van de eerste helft veld: als de kids hun kansen afmaakten in elke wedstrijd waren ze kampioen geweest!
Nog even een leuke dingetje, iedereen uit het team heeft gescoord, dus ook degene uit de D.. EN voor jouw Lynn, jij hebt er 2 gescoord 

Hopelijk zien wij U weer in de zaal waar wij hopen te knallen en de ballen er nu wel in gaan.

maandag 29 juni

Seizoensafsluiting 2020