Wolderwijd B1 wint wedstrijd van kampioenskandidaat Unitas B3

Zaterdag 1 oktober vertrok de B1 richting Harderwijk. Ruim op tijd aangekomen, werd er serieus ingeschoten en warm gelopen.

In de aanval startte Bas, Tjarco, Elserieke en Antoinette). In de verdediging Wouter, Marco, Maryse  en Mirte (spelende op de plaats van de zieke Dianne). Reserves: Matthijs en Jaimy.

In de bespreking hebben we aangeven dat vooral de heren van Unitas in de vorige wedstrijd gescoord hadden, dus het doel was om de heren goed te verdedigen.

In de aanval werd er goed gespeeld, er werd goed gedraaid (4-0 systeem), hierdoor ontstonden er vele kansen. De heer van Bas vond het niet nodig om dichtbij te verdedigen en doordat er steeds goed de aangeef en vang neergezet werd, konden we meer dan een keer schieten. Dit resulteerde in een mooi afstandschot van Bas 0-1.

Helaas lukte het de verdediging niet om het dicht te houden 1-1 en 2-1. Dit was tevens de ruststand.

In de rust aangegeven dat we het spel goed vonden, dat er geknokt werd voor elkaar. Het mooiste was toch wel dat we stukjes van de training van afgelopen donderdag terug zagen in de wedstrijd, onze complimenten hiervoor. Nu alleen de kansen nog afmaken.

Jaimy start in de tweede helft in plaats van Mirte. Ook nu werd er weer geknokt. De heer van Bas was helemaal uit zijn spel gehaald door het goede verdedigen van Bas en Tjarco. Helaas moest Wouter met nog een kwartier spelen het veld verlaten doordat hij ‘’getorpedeerd” werd door zijn heer. Gelukkig hadden we een reserve mee, Mathijs. Ondanks deze blessure bleven de spelers geconcentreerd spelen en konden we de overwinning mee naar huis nemen.

De eind uitslag Unitas B3 – Wolderwijd B1        5 - 7

Jongens en meiden wij zijn heel erg trots op jullie, ga zo door.

Gert en Yvonne

maandag 06 januari