Wolderwijd B1 laat zien waar het toe in staat is!

Amersfoort 20-02-2017
Na een nipte nederlaag tegen de antilopen vorige week (12-11) laat Wolderwijd B1 vandaag zien waarom ze een plek in de top 3 verdienen. Er werd vandaag met versterkingen uit de C1 afgereisd naar Amersfoort om een wedstrijd tegen Mia B2 te gaan spelen. Gekeken naar de resultaten van de vorige wedstrijd waarbij er net met 10-9 werd gewonnen, was de wedstrijd niet zomaar gespeeld.
Vooraf aan de wedstrijd werden er duidelijke instructies mee gegeven dit hield in hoge druk in de verdediging en in de aanval boven die 12 doelpunten uit te komen. Met die opdracht begon de B1 dan ook in hoog tempo mee, binnen 2 minuten spelen stond er al een 0-2 op het scorebord. Daarnaast had Mia grote moeite om tot een aanval te komen door grote druk van de verdediging en een sterke rebound van Wolderwijd waardoor Mia vaak maar tot weinig kansen kwam. Tegelijkertijd had Mia de grootste moeite met het stoppen van de aanval van Wolderwijd, die veel kansen konden creƫren door de rebound van Harm en Marijke. Hierdoor konden Irissa, Rick en Matthijs weer veel schoten lossen en waren daarbij loepzuiver in de afronding. Daarnaast kreeg Mia ook geen grip op de doorloopballen van Theanne die ze tijdens de openingsballen liet zien. Ook Marijke kreeg vrij spel op korte kansen op het moment dat haar dame ging voor verdedigen. Dit zorgde voor een comfortabele 2-8 ruststand in het voordeel van Wolderwijd.
De opdracht die voor de 2e helft werd mee gegeven was in hetzelfde tempo de score voortzetten en de spelers van Mia die druk gaven te verweren met diepe ballen. Dit bleek de eerste 15 minuten toch lastig te zijn, in deze fase kreeg Mia weer wat grip op het spel waardoor ondanks druk van Wolderwijd ze terugkwamen tot een 6-12 stand. Daarna was de pot wel leeg voor Mia en kon Wolderwijd nog een show weg geven. Dit zag je voornamelijk terug in het combinatiespel die Wolderwijd liet zien, een mooi voorbeeld hiervan zag je terug in het spel van Thomas en Irissa waarbij Thomas er constant voor zorgde dat Irissa in stelling gebracht werd. Het scoren bleef doorgaan waarbij Rick, Angela en Marijke nog een doorloopbal scoorde nadat de tegenstanders te veel druk gaven. Hiermee hield het niet op en er werden wederom een aantal mooie afstandsschoten in geschoten. ook Harm begon mee te scoren met een mooie korte kans. Tot slot zorgde Harm en Theanne als kers op de taart in de laatste minuut nog voor doelpunt nummer 20, waarbij Harm als diepe aangeef een doorloopbal aangaf aan Theanne die vanaf de middenlijn aan kwam sprinten. Vlak hierna floot de scheids ook af met een eindstand van 8-20 in het voordeel van Wolderwijd B1, waarmee ze ook hebben laten zien dat ze ruim boven die 12 uit kunnen komen.
Waar wij zo trots op zijn als coaches is dat jullie op alle flanken kunnen scoren, er door alle spelers gescoord wordt en jullie het elkaar als team gunnen waardoor er voor elkaar gestreden wordt. Verdedigend wordt er veel druk gezet en tegelijkertijd wordt er aanvallend op veel verschillende manieren een aanval op gezet wat voor ons als coaches en voor het publiek genieten is om naar te kijken.
Volgende week heeft de B1 wederom een uitwedstrijd en staat de Eemvogels B1 op het programma.

maandag 06 januari
Commissie Vergadering