Wolderwijd B1 geeft niet op

Zaterdag jl. (14 januari 2017) stond de heenwedstrijd tegen ODIK B1 op het programma. In de Veluwehal in Barneveld nam onze B1 het op tegen het nog ongeslagen thuisteam. Daar waar het dameskwartet compleet was, ontbraken bij de heren Harm, Jim en Joey. Hun plaatsen werden ingenomen door Matthijs en Martijn. Anneleen was mee als reserve. De coaches Robert en Anne waren voor het eerst dit zaalseizoen in de gelegenheid hun pupillen aan te moedigen. Nadat de meegereisde ouders de koffie en thee op hadden, kon de wedstrijd starten.

De jeugd uit Barneveld kwam als een speer uit de startblokken. Binnen 10 minuten hadden ze een voorsprong van 4-0 te pakken. Een reeks die onze 'krijgers' niet konden onderbreken, onder andere omdat er twee goede kansen van dichtbij werden gemist. In de fase die volgde waren de beide verdedigingsvakken 'heer en meester'. Onder aanvoering van Irissa gaven Martijn, Marijke en Thomas nauwelijks kansen weg. Zo kreeg het aanvalsvak met Pepijn, Matthijs, Naomi en sterkhouder Theanne toch hun kansjes waaruit ze wisten te scoren. ODIK hield wel een optisch veldoverwicht. De rust werd ingegaan met 7-4. Dat de coaches de juiste snaren raakte tijdens de rust, werd duidelijk in de tweede helft. Met de snelheid van Anneleen schakelde het eerste aanvalsvak een tandje bij. Zo lukte het Matthijs, Anneleen en op goed aangeven van Naomi ook Theanne, de korf te doorboren. Met verse krachten aan Barneveldse-kant werd het gaatje echter nooit kleiner 2. De Zeewolder-jeugd had nog wel doorgewild, maar de sportief leidende scheidsrechter floot af bij een 11-9 eindstand. ODIK blijft hierdoor ongeslagen. De polderbewoners konden met opgeheven hoofd het veld verlaten, want ondanks de snelle achterstand hebben ze zich prima in de wedstrijd geknokt én leuke doelpunten gemaakt. En dat! hebben we, samen met de meegereisde supporters, gevierd.

maandag 06 januari
Commissie Vergadering