De Eemvogels B1 – Wolderwijd B1

Wolderwijd B1 maakt een vliegende start dit veldseizoen en slaagde er afgelopen zaterdag wederom in om te winnen. Deze keer is de wedstrijd gewonnen in Soest van De Eemvogels B1.
De B1 had het in het begin van de competitie niet makkelijk. Er stond een heel nieuw team van mensen die nog aan elkaar moest wennen. Dit was zowel te zien tijdens de trainingen als in de wedstrijden. Met name tijdens de eerste twee wedstrijden moesten ze elkaar nog zien te vinden in het spel. Verdedigend wisten ze nog niet goed wat ze aan elkaar hadden en de aanval verliep vaak moeizaam. Toch wisten de B’tjes deze wedstrijden te winnen puur op vechtlust en hebben ze hun koppies geen minuut laten hangen.
Afgelopen zaterdag zorgde de B1 voor een leuke wedstrijd om te zien vanaf de zijlijn. Ze waren fanatiek als nooit tevoren. Een belofte van Kees Ruizendaal speelde daarbij een grote rol. ’20 keer de bal onderscheppen in de ballijnen en ik ga trakteren’ waren de woorden van Kees. Deze actie zorgde niet alleen voor fanatisme maar ook kwam de teamspirit naar boven.
Gelijk de eerste helft werd de wedstrijd bepaald. De B1 wist, in tegenstelling tot de vorige twee wedstrijden, goede aanvallen neer te zetten en goede kansen te creëren. Hiervoor werden ze in de eerste helft ook beloond met maar liefst 8 doelpunten. Naast het feit dat de aanvallen goed in elkaar zaten werd er ook in de verdediging hard gewerkt. De aspecten die de trainers/coaches Robert van Ravenswaaij en Anne Engelsman terug wilden zien van de spelers, namelijk het voorverdedigen en het verdedigen in de ballijnen, werden ook daadwerkelijk uitgevoerd. Daarnaast konden de spelers elkaar steeds beter vinden en coachen, waardoor fouten konden worden hersteld door het overnemen van de tegenstander. Dit zorgde ervoor dat het De Eemvogels behoorlijk moeilijk werd gemaakt in de eerste helft en deze eindigde dan ook in een 2-8 voorsprong voor Wolderwijd B1.
De tweede helft ging een stuk moeizamer. Het leek erop dat de Eemvogels B1 een goede peptalk hadden gehad in de rust, want ze kwamen het Wolderwijd de tweede helft een stuk moeilijker maken. De Eemvogels ging beter verdedigen en hier had Wolderwijd geen goed antwoord meer op. Er werden dan ook nog maar 2 doelpunten gemaakt door Wolderwijd B1 in tegenstelling tot de 8 in de eerste helft. Verdedigend bleef de B1 even sterk als in de eerste helft en hielden hiermee De Eemvogels om 2 doelpunten. De eindstand werd dan ook 2-10. Niet alleen heeft de B1 er een overwinning aan overgehouden, maar ook een lekkere traktatie, want de 20 onderscheppingen uit de ballijnen werden uiteraard gehaald!
Aankomende zaterdag 24 september om 14:30 speelt de B1 al om het (in ieder geval gedeelde) kampioenschap. Ben jij er ook bij? We zien je zaterdag!

maandag 06 januari
Commissie Vergadering